01 / 05 / 2024

cami mimari planları

cami mimari planları

Camilerin toplumun her kesimine hitap edebilen, sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılayabilecek hale gelmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile akademisyenler ve alanında uzman kişilerin katılacağı çalıştaylar düzenlenecek.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Levent Cami işte böyle olacak! İnşaatı başladı!

Levent Camisi'nin inşaatına başlandı. 20 bin kişi kapasiteli olacak Levent Cami, klasik mimari özelliklere sahip. Cami inşaatında modern inşaat tekniklerinin tamamı kullanılacak...

Karşıyaka Mavişehir cami projesi onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karşıyaka Mavişehir'in cami projesinin planlarını onayladı. Yapılacak caminin inşaatına kısa süre içinde başlanacak.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin cami projesine iptal kararı!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan KYK yurdunun arazisine yapılan cami projesi için imar planlarına uymaması gerekçesiyle iptal kararı verildi.

Taksim'e cami ve Galatasaray katlı otapark ile ilgili son karar ne?

Danıştaş 6. Dairesi, Taksim’e cami ve Galatasaray katlı otoparkı gibi projelere dayanak oluşturan Beyoğlu imar planlarının iptaline ilişkin kararı bozdu.

Taksim'e cami ve otoparka onay!

Danıştay, Taksim'e cami ve katlı otopark gibi projelere dayanak oluşturan Beyoğlu imar planlarının iptaline ilişkin kararı bozdu. 6'ncı Daire, "Bilirkişi raporu hükme esas alınabilir, teknik ve bilimsel veriler içermiyor" dedi.

Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Cami 17 Nisan'da açılıyor!

Kazakistan’da Hoca Ahmet Yesevi adına yaptırılan cami ve külliye, 17 Nisan’da ibadete açılıyor. 3 bin kişilik camide; Osmanlı, Selçuklu ve Kazak mimari tarzları harmanlanmış.

Büyükada'ya yapılacak cami İBB tarafından onaylandı!

Büyükada'da yapılacak yeni cami İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi 'nde onaylandı. Yeni Camii için Büyükada Çarşı Camii Derneği tarafından Mimari Fikir Projesi Yarışması başlatıldı.

Gana'da 10 bin kişilik cami yapılıyor!

GANADER, Afrika'nın kanayan yaralarına merhem olmaya devam ediyor. GANADER'in Gana'nın başkenti Akra'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği Osmanlı mimari tarzında büyük bir cami yaptırması sevinçle karşılandı.

Mimari proje onayı için gerekli belgeler!

Mimari proje olan; inşa edilecek yapının dış görüntüsü, iç dizaynı, kitleleri, planları gibi tüm ayrıntıları hakkında bilgi veren projelerin onaylanması gerekiyor. İşte mimari proje onayı için gerekli belgeler...

Bu cami, şekil ve mimari özellikleriyle dünyada tek!

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 depreminde yıkılan Tozlu Cami'nin yerine inşa edilen cami, şekil ve mimari özellikleriyle dünyada tek. Özel açıyla tasarlanan caminin tavanında bırakılan boşluk mekanda sürekli hava sirkülasyonu sağlıyor.

Ortodoks Kilisesi Vakfı'nın arazisine cami mi yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortodoks Kilisesi Vakfı'na ait arazinin planlarını bir kez daha değiştirirken, yeni planda ise arazinin bir bölümünün cami alanı olarak ayrıldığı görüldü.

cami mimari planları Haberi

cami mimari planları

Camilerin toplumun her kesimine hitap edebilen, sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılayabilecek hale gelmesi amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile akademisyenler ve alanında uzman kişiler çalıştayda bir araya gelecek.


Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında düzenlenmesi planlanan çalıştayların ilki yarın ve 23 Mart'ta Ankara'da yapılacak.


Hayata geçirilecek proje ile camilerin toplumun her kesimine hitap edebilen sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılayabilecek hale gelmesi hedefleniyor.


Cami yapılacak alanlarda ihtiyaca göre Kur'an kursu, aile ve dini rehberlik bürosu, kütüphane, gençlik merkezi, çocuk oyun alanı, çok amaçlı salon, sergi salonu, sanat atölyesi, spor alanı, aşevi, taziye evi gibi bölümlerin de bulunması planlanırken, engelliler, kadınlar ve yaşlıların erişiminin kolaylaştırılması ve çocuk bakım mekanlarının da olması amaçlanıyor.


- Camiler, hayatın...