21 / 05 / 2024

cami mimari yapıları

cami mimari yapıları

AKÜ Camii’ nin açılış törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, üniversite camilerine büyük önem verdiklerini belirterek, bu iki müessesenin bir birinden ayrı düşünülemeyeceğini söyledi...

Özcan Mimari Yapılar İnşaat Emlak Otomotiv Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Özcan Mimari Yapılar İnşaat Emlak Otomotiv Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi Özcan Evliyaoğlu tarafından Sancaktepe'de kuruldu.

Avşaroğlu Mimari Yapı İnşaat Tekstil Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avşaroğlu Mimari Yapı İnşaat Tekstil Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yaşar Uyar tarafından kuruldu.

Akn Orman Ürünleri Mimari Yapılar Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akn Orman Ürünleri Mimari Yapılar Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Hamdi Akın tarafından kuruldu.

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

TOKİ Batman Hasankeyf Üniversite yapıları için ihale düzenliyor!

Batman Hasankeyf İlçesi, Üniversite Yapıları (1 Adet Lojman, 1 Adet Nizamiye, 1 Adet Sosyal Tesis ve 2 Adet Yurt), 1 Adet Halk Eğitim Merkezi, 1 Adet Müftülük,2 Adet İlköğretim Okulu ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Batman Hasankeyf Üniversite yapıları için ihale!

Batman İli, Hasankeyf İlçesi, Üniversite Yapıları (1 Adet Lojman, 1 Adet Nizamiye, 1 Adet Sosyal Tesis ve 2 Adet Yurt), 1 Adet Halk Eğitim Merkezi, 1 Adet Müftülük,2 Adet İlköğretim Okulu ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Mart 2020 tarihinde yapılacak.

Bursa'da silüeti bozan yapılar için kamulaştırma süreci başlatılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ulu Cami ve etrafında, Tarihi Hanlar bölgesinde, tarihi silüetimizi bozan, o tarihi yapıların silüetini bozan, Ulu Cami'mizin silüetini bozan yapılara ilişkin bir kamulaştırma süreci başlatacağız" dedi...

Dünyanın en sıra dışı 10 mimari yapısı!

Dünyanın en sıra dışı mimari yapıları belli oldu. Dünyanın her tarafından gelen binlerce ziyaretçi yapıları görmek için sıraya giriyor.

Dünyanın en sıra dışı 10 mimari yapısı!

Alışılanın aksine 'anormal' olan yapıların her birinin ayrı bir hikayesi vardır. Dünyanın her tarafından binlerce turist sırf sıra dışı mimari yapıları görmek için seyahat ediyor. İşte dünyanın en sıra dışı 10 mimari yapısı...

İşte ABD, Çin ve Hindistan'ın sembolik yapıları!

Her ülkenin kendine has sembolik yapıları var. Şehir kartpostallarına işlenen o görkemli mimari yapılar. İşte ABD, Çin ve Hindistan'ın sembolik yapıları...

Ahsen Mimari Yapılar Limited Şirketi kuruldu!

Ahsen Mimari Yapılar Limited Şirketi bugün Çatalca’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Dalaz tarafından kuruldu.

Osmanlı Stadı özgün mimari yapısıyla dikkat çekiyor!

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalarak tarihinde bir ilki gerçekleştiren Osmanlıspor'un iç saha maçlarını oynadığı Osmanlı Stadı, özgün mimari yapısıyla dikkati çekiyor.

Mimari Yapılarda Su Yalıtımı kitabı yayınlandı!

YEM Yayın’ın yeni kitabı Mimari Yapılarda Su Yalıtımı, BTM Bitümlü Tecrit Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.’nin değerli katkılarıyla yayınlandı.

cami mimari yapıları Haberi

cami mimari yapıları


Görmez, temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ı ziyaret etti. AKÜ Camii’nin açılış törenine katılan Görmez, bütün dinlerde, medeniyetlerde, tarihe bakıldığında üniversiteyle mabetlerin bir birinden ayrılmayan iki önemli müessese olduğunun görüldüğünü söyledi. Görmez, “Hatta bütün medeniyetlerde üniversite kavramı mabetlerden çıkmıştır. Ancak son yüzyılda insanoğlu büyük bir parçalanma yaşamış, insanoğlu zihinsel ayrışma yaşamış ve zaman zaman bu iki müessese ayrı telakki edilmiştir. Üniversiteyle mabet ayrılınca din ile bilim ayrılmış. Akıl ile vahiy ayrılmış, akıl ile kalp bir birinden ayrılmış, bu dünya ile öte dünya bir birinden ayrılmıştır.” dedi.


“Onun için bilimle dini, akıl ile vahyi, akıl ile kalbi dünya ile ebedi hayatı birleştirmek için mabet ile üniversitenin birlikte düşünülmesine ihtiyaç vardır” diyen Görmez, üniversitelerin...