17 / 05 / 2024

camilerde yeni mimari örnekleri

camilerde yeni mimari örnekleri

AKÜ Camii’ nin açılış törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, üniversite camilerine büyük önem verdiklerini belirterek, bu iki müessesenin bir birinden ayrı düşünülemeyeceğini söyledi...

Antteras Nev satışa çıktı! Boğaz'a komşu yeni proje!

Ant Yapı’nın İstanbul Beylerbeyi’nde hayata geçirdiği yeni projesi Antteras Nev' projesindesatışlar başladı. İstanbul'un en güzel manzaralarına sahip olan projede kentin tarihi dokusunu yansıtan mimari özelliklere sahip 6 blokta 54 adet konut bulunuyor....

Tema İstanbul 2 ön talep topluyor! Yeni proje!

Tema İstanbul projesinin yeni etabı Tema İstanbul 2 ön talep topluyor. Proje yatay mimari anlayışıyla hayata geçirilecek.

Eski malzemeler yeni binalarda kullanılıyor!

Heavenlymade Tasarım Ofisi yeni, trend ya da moda olandan etkilenmeyen mimari projeleriyle ön plana çıkıyor.

Kovid-19'la mimaride hangi trendler başladı?

Koronavirüs salgını ile birlikte binaların insan sağlığı üzerindeki yansımaları tartışılmaya başlandı. Peki mimaride yeni trendler neler? Yeni nesil nasıl bir mimari istiyor? İşte detaylarıyla yeni mimari düşünceleri...

Bağcılar Belediyesi'nin yeni binası açıldı! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi tarafından Selçuklu ve çağdaş mimari anlayışı ile inşa edilen yeni hizmet binası hizmete açıldı.

Mustafa Çiçek ile mimari yeni bakış açıları kazanıyor!

Doğru tasarımı yaratıcı fikirlerle buluşturarak yeni mimari oluşumlara imza atan Mustafa Çiçek, her kullanıcının zevklerine hitap eden estetik anlayışları, günümüz modern mimarisiyle olan uyumu ve doğru dokunuşlarla buluşturmayı sürdürüyor.

Ramazan Şimşek: Gölbaşı yeni mimariyle tasarlanacak!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İncek TOKİ 1'inci etap konutlarında site sakinleriyle buluştu. İncek, Gölbaşı merkezinin yeni bir ruh ve yeni bir mimari tasarımla yeniden tasarlanacağını söyledi.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!

İMİB'in geleneksel hale getirdiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun talep sonrasında başvuru süresi uzatıldı. 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklandı.

İnşaat firmaları yeni döneme başlıyor! Kriterler değişti!

Koronavirüsün ardından konut tercihleri de değişti. Değişen talebe ayak uydurmak isteyen inşaat firmaları yeni bir döneme başlıyor. Artık yatay mimari, bahçe ve balkonlar, doğru havalandırma, kaliteli malzeme ve çalışma odalı evler bundan sonra ana kriterler olacak.

Yeni imar kanunu ile camilerde yükseklik serbest mi olacak?

Yeni imar kanunu önerisinde yüksekliğin serbest olabileceği alanlara camiler dahil edildi. Öneride ‘ibadethaneler ve tarımsal amaçlı silo yapılarının kendine özgü yapıları gereği yüksek yapılar olabileceği” ifadesi kullanıldı...

Skyland İstanbul’dan yeni yıla özel kampanya!

Eroğlu Gayrimenkul’ün yeni teknolojiler, kusursuz mimari ve konforu prestijle buluşturduğu projesi Skyland İstanbul’da yeni yıla özel kampanya sunuluyor.

Romalılar 1800 yıl önce depreme karşı mimari teknikler kullanmış!

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan çalışmalarda yeni sonuçlar ortaya çıktı. Kutsal alanındaki anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı belli oldu. Mühendislerin depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği açıklandı.

Malatya Yeşilyurt'un mimari yapısı tehlikede!

Şehrin mimari yapısındaki tehlikeden bahseden Malatya Yeşilyurt Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Şahin, “Şehrin siluetini bozmadan, depreme dayanıklı yeni yapı alanlarını, stoklarını oluşturmalıyız'' dedi.

camilerde yeni mimari örnekleri Haberi

camilerde yeni mimari örnekleri


Görmez, temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ı ziyaret etti. AKÜ Camii’nin açılış törenine katılan Görmez, bütün dinlerde, medeniyetlerde, tarihe bakıldığında üniversiteyle mabetlerin bir birinden ayrılmayan iki önemli müessese olduğunun görüldüğünü söyledi. Görmez, “Hatta bütün medeniyetlerde üniversite kavramı mabetlerden çıkmıştır. Ancak son yüzyılda insanoğlu büyük bir parçalanma yaşamış, insanoğlu zihinsel ayrışma yaşamış ve zaman zaman bu iki müessese ayrı telakki edilmiştir. Üniversiteyle mabet ayrılınca din ile bilim ayrılmış. Akıl ile vahiy ayrılmış, akıl ile kalp bir birinden ayrılmış, bu dünya ile öte dünya bir birinden ayrılmıştır.” dedi.


“Onun için bilimle dini, akıl ile vahyi, akıl ile kalbi dünya ile ebedi hayatı birleştirmek için mabet ile üniversitenin birlikte düşünülmesine ihtiyaç vardır” diyen Görmez, üniversitelerin...