27 / 04 / 2024

Çamlıca Tepesi Cami

Çamlıca Tepesi Cami

Üsküdar Küplüce Mahallesi'nde ilk kazması vurulan Çamlıca Camii projenin hafriyat çalışmalarının 5 ay sonra tamamlanması planlanıyor...

Ahmet Vefik Alp: Büyük Çamlıca Tepesi Camii önemli bir proje!

Ahmet Vefik Alp: Büyük Çamlıca Tepesi Camii Istanbul siluetine etki yapacak önemli bir projedir. Bu konuda açılan proje yarışması süresinin çok kısa olması nedeniyle yarışmaya tamamlanmamış bir proje gönderebildim

Çamlıca Tepesi'ne yapılacak camiye proje bulunamadı!

İstanbul'un Osmanlı Türk mimari üslubu yansıtacak, gelenekten geleceğe uzanacak ve İstanbul'un sembollerinden biri olacak cami projesi'nde birincilik koltuğu bol kaldı...

Çamlıca Camii için 47 mimar başvuru yaptı!

İstanbul’un yeni sembollerinden biri olmaya aday Çamlıca Tepesi’ne inşa edilecek ve bağışlarla yapılacak caminin projesi için Türkiye’nin değişik yerlerinden 47 mimar başvurdu

Çamlıca Tepesi cami projesi teslimleri için son gün bugün!

Proje yarışması için bugüne kadar 92 dosya alındı. 10 Eylül’de sonuçlanacak yarışmanın projeleri, Haliç Kongre Merkezi’nde sergilenecek. Dernek Başkanı, teslim ve sonuçlar için süre uzatılmayacağını belirtti

Ertuğrul Günay: Çamlıca'da cami için yeşile ve maviye bakacağım!

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca Tepesi'yle ilgili projeye dikkat çekti

Erdoğan: Çamlıca'da İstanbul'un her yerinden görülecek cami yapacağız!

Erdoğan, İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümü dolayısıyla Fatih Camisi'nin yeniden ibadete açıldığı törende, Çamlıca'ya da 15 bin metrakare üzerine dev bir cami yapacaklarını açıkladı

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Çamlıca Camisi'nin maliyeti ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünecek” diyerek nitelendirdiği Çamlıca Camisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından cami için harcanan miktar belirlendi. 

Çamlıca Tepesi'nde eski antenlerin yerine park yapılacak!

Artvin Yusufeli Barajı ziyaretinin ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa antenin yıkılarak alana park yapılacağını söyledi.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Büyük Çamlıca Camii’nin yakınındaki mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Mahallelilerden kentsel dönüşüme karşı çıkan mal sahiplerine tebligat gönderildi...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Çamlıca Cami bugün açılıyor!

İstanbul’un yeni sembolleri arasında yer alan  Çamlıca Camii, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle resmi olarak açılacak.

Çamlıca Camii'nde son durum!

Temeli 2013'te atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Cami 7 Mart'ta ibadete açılıyor.  Regaib kandilinde ibadete açılacak camide kütüphane, konferans salonu gibi sosyal alanlar bulunacak. 

Çamlıca Camii'nde sona gelindi!

Temeli 2013'te atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Cami 7 Mart'ta ibadete açılıyor. Camide kütüphane, konferans salonu gibi sosyal alanlar ise resmi açılış töreninin ardından halkın kullanımına açılacak.

Çamlıca Tepesi'ndeki yıkım Kirazlıtepe'deki iş yerlerini vurdu!

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe Mahallesi'nde yer alan iş yerlerini vurdu.

Şahinbey Çamlıca mahallesine yeni sosyal tesis!

Şahinbey Belediyesi tarafından Çamlıca Mahallesi’nde hayata geçirilen cami ve sosyal tesis inşaatı hızlı son sürat devam ediyor.

Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Külünk, projelerin açılış tarihini Cumhurbaşkanı'nın belirleyeceğini söyledi.

Çamlıca Camii'nden son görüntüler!

Çamlıca’daki dev cami avlu dahil 63 bin kişinin aynı anda namaz kılabilmesine olanak sağlayacak. Çamlıca Camii'nin Ağustos ayında açılması planlanıyor.

Çamlıca Tepesi Cami Haberi

Çamlıca Tepesi Cami

İstanbul Çamlıca Camii projesinin inşaat çalışmaları başladı. Üsküdar Küplüce Mahallesi'nde ilk kazma vuruldu. Proje 100 milyon liraya mal olacak. İstanbul'un yeni simgelerinden biri olmaya aday olan Çamlıca Camii projesinin hafriyat çalışmaları 5 ay sonra...