30 / 04 / 2024

Çamlıca Tepesi görüntü kirliliği

Çamlıca Tepesi görüntü kirliliği

2000 yılında Çamlıca Tepesi'nde çok sayıda televizyon kulelerinin oluşturduğu görüntü kirliliğini önlemek için tepeye yaptırılacak 174 metrelik Çamlıca TV Kulesi'yle tepedeki görüntü kirliliği sona erecekmiş.

Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi için 27 firma başvuru yaptı!

İstanbul Çamlıca tepesindeki anten ve görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak çalışmanın tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirterek, Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi için 27 firmanın ön yeterlilik başvurusunda bulunduğunu bildirdi...

Çamlıca Tepesi görüntü kirliliğinden kurtuluyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Çamlıca'daki TV-Radyo vericilerini ortak bir kulede toplayacak proje için 27 firmanın yarışacağını söyledi.Elvan, Çamlıca tepesindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak çalışmanın hızlandığını belirtti

Çamlıca Tepesi'nde eski antenlerin yerine park yapılacak!

Artvin Yusufeli Barajı ziyaretinin ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa antenin yıkılarak alana park yapılacağını söyledi.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindi.

Çamlıca Kulesi'nin inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Projenin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor!

Çamlıca'da görüntü kirliliğine neden olan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için çalışmalarına devam edilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor.

Çamlıca TV Kulesi'nde sona yaklaşılıyor!

İstanbul Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması amacıyla yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona geliniyor.

Çamlıca Kulesi yıl sonunda açılacak!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için inşaatına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında dış kaplama katlarının yüzde 70'i tamam...

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kuleleri tek bir noktada toplayacak Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Projede restoran, seyir terası gibi sosyal alanların olacağı katların montajı tamamlandı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaatında sona yaklaşılıyor!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için inşaatına başlanılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde sona geliniyor. Projenin ilk 6 katının yapımı tamamlandı.

Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum havadan görüntülendi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan vericilerin tek noktada toplanması için 2016'da temeli atılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin anteni yükselmeye devam ediyor. 

Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi!

Çamlıca’da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplanması için projelendirilen ve inşaat çalışmaları devam eden Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi.

Küçük Çamlıca Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan vericilerin tek noktada toplanması için inşa edilen Küçük Çamlıca Kulesi'ndeki çalışmaların son durumu havadan görüntülendi.

Çamlıca Camii havadan görüntülendi! 

İstanbul’un en büyük yapılarından biri olacak şekilde inşasına devam edilen Çamlıca Camii havadan görüntülendi.

Çamlıca Tepesi görüntü kirliliği Haberi

Çamlıca Tepesi görüntü kirliliği



Keyif kulesi


Ali Müfit Gürtuna tarafından Çamlıca Tepesi'ne yaptırılacak olan televizyon kulesinde içkili restoranlar, cafe-barlar ve gazinolar yer alacak.


Uzay üssü gibi


Çamlıca Tepesi'nde çok sayıdaki özel TV kulelerinin oluşturduğu görüntü kirliliğini önlemek için 1983 yılında dönemin Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından temeli atılan, Tayyip Erdoğan döneminde durdurulan TV kulesi projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna döneminde yeniden hazırlatıldı. Eski projeye göre daralarak yükselen, tepe noktasına doğru dairesel genişleyerek TV, radyo vericileri ile restoran katına dönüşen kule, yeni projede uzay üssü görüntüsü kazandı.


Bürolar da var


Bilimkurgu filmlerindeki uzay üslerini andıran yeni Çamlıca TV Kulesi'nin yüksekliği 174 metreyi bulacak. Kule üzerinde...