04 / 05 / 2024

Çamlıca Tepesi hakkında bilgi

Çamlıca Tepesi hakkında bilgi

Temeli 1991 yılında dönemin belediye başkanı Nurettin Sözen tarafından atılan ve Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde sürdürülen ve bir çok kez ihaleye çıkan kulenin inşaatı 2002 yılında başlayacakmış.

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

Çamlıca Tepesi'nde eski antenlerin yerine park yapılacak!

Artvin Yusufeli Barajı ziyaretinin ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa antenin yıkılarak alana park yapılacağını söyledi.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi inşaatında sona geliniyor!

Bu yıl açılması planlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Tamamlandığında 388,5 metre yüksekliğinde olacak olan kule, 53 kattan oluşacak...

Çamlıca Kulesi'nin inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Projenin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kuleleri tek bir noktada toplayacak Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Projede restoran, seyir terası gibi sosyal alanların olacağı katların montajı tamamlandı.

Çamlıca Camii etrafında kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "İstanbul Gaziosmanpaşa, Esenler ve Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda, Çamlıca Camii etrafının düzenlenmesi amacıyla etrafıyla ilgili kentsel dönüşüm ihale aşamasına getireceğiz" dedi...

Çamlıca Kulesi inşaatında sona gelindi!

Çamlıca Kulesi inşaatında sona doğru yaklaşıldı. Sosyal alanların bulunacağı kulenin 10 katı tamamlanmış hali Taksim Meydanı’ndan göründü.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona doğru!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaatında sona yaklaşılıyor. 388,5 metre yüksekliğindeki kulenin bu yıl içinde hizmete açılması planlanıyor.

Çamlıca Tepesi'ndeki yıkım Kirazlıtepe'deki iş yerlerini vurdu!

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe Mahallesi'nde yer alan iş yerlerini vurdu.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşıldı. 2016'dan beri inşaat çalışmaları devam eden projenin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. 

Çamlıca Camii Ramazan ayında açılacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Çamlıca Camii'nin açılış tarihini müjdeledi. Türkmen, ''Çamlıca Camii Ramazan ayında açılacak'' dedi. 

Çamlıca Tepesi hakkında bilgi Haberi

Çamlıca Tepesi hakkında bilgi



3 başkan eskitti


Çamlıca Tepesi'nin görünümünü bozan antenler ortadan kalksın diye Sözen döneminde temeli atılan dev kule bir arpa boyu bile yükselemedi...


    ÇAMLICA'da onlarca tv anten kulesinin yarattığı görüntü kirliliğini tamamen ortadan kaldırması planlanan ve 1991 yılında temeli atılan 174 metrelik dev televizyon kulesinin inşaatı hala başlayamadı. Projesi dönemin belediye başkanı Nurettin Sözen tarafından başlatılan ve Tayyip Erdoğan döneminde sürdürülen ve Ali Müfit Gürtuna tarafından da yerinde görülüp defalarca ihaleye çıkan ancak bir türlü Çamlıca Tepeleri'nde yükselemeyen kule için bir kez daha ihale açılıyor. Yalnızca 2002 yılında üç kez ihaleye çıkarılan ve her seferinde de ihalesi iptal edilen...