06 / 05 / 2024

çamlıca tepesine dev cami

çamlıca tepesine dev cami

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca Tepesi’ne yapılacağını açıkladığı İstanbul’un her yerinden görülecek dev cami projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planına itiraz edildi

Çamlıca'ya dev cami yapılacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Tepesi'nde televizyon vericisinin hemen yanındaki alana İstanbul'un her yerinden gözükecek şekilde dizayn edilecek dev bir camii yapılacağını söyledi

Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihini açıkladı. Turhan, dev projenin 2019 yılının Temmuz ayında açılacağını söyledi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum havadan görüntülendi!

İstanbul'un siluetini bozan Çamlıca'daki radyo ve TV vericilerini tek bir vericide toplayacak şekilde planlanan dev kulenin restoran bölümü monte edildi.

Çamlıca Kulesi’nde sona gelindi!

Temeli 2016 yılında atılan Çamlıca Kulesi'nde sona gelindi. İşte dev projeden son kareler...

Çamlıca Camii'nden son görüntüler!

Çamlıca’daki dev cami avlu dahil 63 bin kişinin aynı anda namaz kılabilmesine olanak sağlayacak. Çamlıca Camii'nin Ağustos ayında açılması planlanıyor.

İşte Çamlıca Camisi'nin son hali! Havadan görüntülendi!

Çalışmalarında sona gelinen Çamlıca Camisi’nin 34 metre enindeki dev kubbesinin altına yapılan süslemeler tamamlandı. 

Çamlıca Camisi'ne dev Türk bayrağı asıldı!

Üsküdar'da yapımı devam eden Çamlıca Camisi'ne, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 1453 metrekarelik Türk bayrağı asıldı

Çamlıca'da 12 bin metrekarelik alana otel yapılacak!

İstanbul Küçükçamlıca Tepesine yakın konumda yer alan Bilfen Okulları'nın bitişiğindeki üç parsel halindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik araziye park ve otel yapılacak. Proje Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Çamlıca Camisi inşaatının yüzde 75’i tamam!

Çamlıca Camisi inşaatının yüzde 75’i tamamlandı. Caminin 72 metre yüksekliğindeki dev kubbesinin üzerine takılacak olan ve Guinness rekorları arasına girmesi beklenen 7.65 metre yüksekliğindeki Alem’inin yapımı bitirilerek şantiyeye getirildi

Çamlıca TV-Radyo Kulesi, İstanbul'un silüetini değiştirecek!

İstanbul’un siluetini bozan Çamlıca’daki radyo ve Tv vericilerini tek bir vericide toplayacak olan dev kulenin inşaatında gelinen son nokta havadan görüntülendi. 365 metrelik yüksekliğe, seyir terası ve restorana sahip olacak kulenin 95 metresi tamamlandı.

Çamlıca Tv ve Radyo Kulesi Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul Çamlıca’daki radyo ve televizyon vericilerini tek bir yerde toplayacak 365 metrelik dev kulenin inşaatına devam ediliyor. Haziran 2017’de tamamlanacak kulede seyir terasları ve restoranlar da bulunacak

Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor!

Yapımına yaklaşık 36 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbe tamamlanarak üzerine Türk bayrağı çekildi.

Çamlıca Camii'nin kubbesinde beton döküm işlemi başladı!

Temeli 6 Ağustos 2013 tarihinde atılan cumhuriyet tarihinin en büyük camisi Çamlıca Camii'nin inşaatında sona yaklaşıldı. Çamlıca Camisi inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin beton döküm işlemine başlandı.

Çamlıca Camisi'nde 72 metrelik dev kubbenin üzeri kapandı!

Yapımına 30 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında kaba inşaatın sonuna gelindi. İnşaatın önemli aşamalarından biri olan 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin üzerine kapatıldı.

çamlıca tepesine dev cami Haberi

çamlıca tepesine dev cami





İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıkan plana itiraz eden Üsküdar ve İBB’nin CHP’li meclis üyesi Doğan Tekel, yaklaşık 150 bin metrekarelik kamuya ait 1. derece doğal sit alanının yarısını dini tesis yarısını turizm alanı olarak yapılaşmaya açan planın bakanlık tarafından hukuk yok sayılarak hiçbir kurumun görüşü alınmadan onaylandığına dikkat çekti.


‘Hukuka aykırı’


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakan’ın açıklamasının ardından Üsküdar’da bulunan Çamlıca Tepesi’ne “Özel Proje Alanı” adıyla imar planı hazırladı. Plan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 8 Haziran’da askıya çıktı. Plan bir ay süreyle 7 Temmuz’a kadar askıda kaldı. Bu süre içinde plana Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve CHP’li meclis üyesi Doğan Tekel itiraz etti. İtirazlar üzerinde planda küçük değişiklikler yapılarak revizyona gidildi ve yeniden hazırlanarak 31...