28 / 04 / 2024

Çanakkale imar planı

Çanakkale imar planı

Çanakkale'nin merkez ilçesindeki riskli yapılara ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanmasına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Ayhan Gider: Çanakkale'de imar artışına izin vermeyeceğiz!

Çanakkale'yi sıkışmış yapıdan kurtarmak istediklerini söyleyen AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, özellikle kent merkezine yeni konut alanları yapılmasını düşünmediklerini belirtti.

Çanakkale kent imar planları yenilensin!

Belediye Meclisi’nin “Hilton Oteli” projesiyle ilgili vermiş olduğu karar, kentte tartışmalara yol açmış ve Çanakkale Kent Konseyi, “Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu” da konuyla ilgili, bir rapor oluşturmuştu.

Çanakkale'de RES protestosu!

Çanakkale'de RES protestosu yapıldı. Çanakkale' nin merkeze bağlı Erenköy köyünde bir enerji şirketi tarafından kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santrali, konumu nedeni ile protesto edildi.

Çanakkale'de 2040'a kadar imar planı tasarlandı!

Çanakkale Ticaret Borsası meclis salonunda, 20 Haziran 2014' te onaylanan çevre düzeni planı için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı.

Çanakkale'de SİT alanı imara mı açılıyor?

Birgün Gazetesi'nin haberine göre Çanakkale Belediyesi Lapseki Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü, ilçe sınırları içinde kalan SİT alanlarının da inşaata açılabilmesi için yeni bir düzenleme başlattı...

Çanakkale Belediye Meclisi 2014 toplantısında imar planları görüşüldü!

Çanakkale Belediye Meclisi, 2014 yıl toplantısını yaptı. Toplantı, grup başkan vekillerinin Çanakkale logolu pasta kesimi ile açıldı. Toplantıda imar planları ve daha birçok konu görüşüldü!

Çanakkale Belediyesi İmar Yönetmeliği çalışmalarına başladı!

Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehirlilik Müdürlüğü tarafından, bir süre önte yürürlüğe giren 'Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine yönelik gerekli çalışmalar başlatıldı. Yapılan çalışmalar Eylül 2013 Meclis toplantısında değerlendirilecek...

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Gökçeada Yıldızkoy'un imar planı iade edildi!

Çanakkale Kalem köşe yazarı Seda Gökdemir, köşesinde Gökçeada'daki Yıldızkoy'un imar planını kaleme aldı. İşte Seda Gökdemir'in 'Yıldızkoy imar planı iade edildi: “Bu daha başlangıç…”' başlıklı yazısı...

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Çanakkale ve Bandırma'nın imar planı değişti!

Çanakkale ve Bandırma'daki 1/100 binlik imar planı değişti. Plandaki 7.2 ve 7.4 plan hükümlerine istinaden konular çerçevesinde muhtelif değişiklikler istendi.

7 ilde 9 imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bolu, Eskişehir, Bakırköy, Zonguldak, Mersin, Ankara ve Çanakkale'de 9 imar planı değişikliğini onayladı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Biga Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

Çanakkale Biga İlçesi, Değirmencik-Aksaz-Karabiga-Örtülüce köyleri sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 900 bin 640,41 metrekarelik alanda Rüzgar Enerji Santrali için hazırlanan imar planı askıya çıktı...

Balıkesir-Çanakkale İmar Planı'nda sanayi için alan ayrıldı!

Balıkesir - Çanakkale İmar Planı'nda sanayi için 48 bin dönüm yer ayrıldı. Kimyacılar bölgede 30 bin dönüme özel ihtisas bölgesi kuracak. Toplamda ayrılan alan dolduğunda Türkiye'nin en büyük endüstri bölgelerinden biri ortaya çıkacak.

Yeni imar planı ile Bozcaada betona gömülüyor!

Bozcaada'nın yüzde 90'ını imara açacak imar planı hazırlayan Bakanlık, halkın dava açması üzerine Çanakkale ve Balıkesir'in tamamını kapsayan yeni plan hazırladı. Yeni imar planı ile Bozcaada betona gömülüyor.

Çanakkale köprüsü ilk kez imar planında!

Balıkesir-Çanakkale için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı ve dün gündeme getirdiğimiz Bozcaada'nın da yer aldığı 1/100 bin ölçekli imar planına göre yeni köprü Lapseki ilçesindeki Kocaveli köyü ile Gelibolu'ya bağlı Sütlüce köyü arasında inşa

Çanakkale köprüsü ilk kez imar planına girdi!

Çanakkale Boğızı'nın iki yakasını birleştirecek köprü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Balıkesir-Çanakkale için hazırladığı yeni 100 bin ölçekli imar planına girdi. Yeni köprünün uzunluğu 3 bin 700 metre olacak.

Çanakkale Boğazı köprüsü ilk kez imar planında! Köprü nereden geçecek?

Yıllardır gündemde olan Çanakkale Boğazı köprüsü ilk kez resmi belgelere girdi. 1/100 bin ölçekli imar planına göre yeni köprü Lapseki ilçesindeki Kocaveli köyü ile Gelibolu’ya bağlı Sütlüce köyü arasında inşa edilecek.

Çanakkale imar planı Haberi

Çanakkale imar planı

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale'nin merkez ilçesindeki riskli yapılara ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanmasına ilişkin soru önergesi verdi. Ceylan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ceylan, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim'' diye konuştu. 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan'ın soruları:
1. Çanakkale ili merkez ilçesinde zemin yapısı kapsamında can ve mal kaybına sebep olabilecek unsurlardan dolayı riskli alan ilan edilmesi gereken yer talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nerelerdir?

2. Çanakkale ili merkez ilçesinde üzerindeki yapılaşma kapsamında can ve mal kaybına sebep olabilecek yapısal unsurları barındıran yapıları içerdiği gerekçesiyle riskli alan ilan edilmesi gereken yer talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nerelerdir?

3. Bakanlığınızca Çanakkale...