06 / 05 / 2024

Çanakkale konaklama turizmi

Çanakkale konaklama turizmi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı törenleri dolayısıyla otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı kentte,Hayrullah Turgay Kılıç,"Bu çerçevede otel yatırımcılarını Çanakkale'ye bekliyoruz."dedi.

Çanakkale'de konaklama sıkıntısı için otel yatırımcıları bekleniyor!

TÜRSAB Çanakkale Yürütme Kurulu Başkanı Hayrullah Turgay Kılıç, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı törenleri dolayısıyla doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı kentte, konaklama sıkıntısının giderilmesi için yatırımcılara çağrıda bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

Bozcaada'da konaklama tesisleri 15 Haziran'da açılacak!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'nde bulunan Bozcaada'da, koronavirüs nedeniyle 19 Mart tarihinde kapatılan konaklama tesislerinin 15 Haziran Pazartesi günü açılmasına karar verildi.

Çanakkale otel yatırımlarının yeni gözdesi oluyor!

Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken kenti Çanakkale, turizm yatırımlarıyla da öne çıkıyor. Günübirlikçilerle birlikte yılda 2 milyon turiste ev sahipliği yapan kentin turizmdeki hedefi ise konaklama sayılarını artırmak.

Çanakkale Adatepe'de ev fiyatları boğazdaki yalılarla yarışıyor!

Kazdağları'nın eteklerinde kurulu, geçmişi antik çağlara dayanan Çanakkale'nin Adatepe köyündeki tarihi taş evlerin fiyatı adeta İstanbul Boğazı'na bakan yalılarla yarışıyor. Bu köyde günlük konaklama bedeli 750 liraya kadar çıkabiliyor.

Dorak Holding Kapadokya’da turizmi canlandıracak!

Dorak Holding, Kapadokya’da turizmi canlandırmak için harekete geçti. Ramada Cappadocia’da gecelik konaklama fiyatı 15 Nisan-15 Mayıs arasında 29 lira olacak.

Çanakkale'de konaklama sıkıntısı için otel yatırımcıları bekleniyor!

TÜRSAB Çanakkale Yürütme Kurulu Başkanı Hayrullah Turgay Kılıç, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı törenleri dolayısıyla doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı kentte, konaklama sıkıntısının giderilmesi için yatırımcılara çağrıda bulundu.

Aliağa'da konaklama turizmi görüşü ön plana çıktı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi!

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, bisiklet takımlarının konaklama anlamında hareket sağlayacağını söyledi. Cartier Tour'un Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli Akdeniz'de Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi

Mehmet İşler: İzmir turizmi, konaklama yatırımı ile sağlıklı büyür!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Ar-Ge birimi çalışmalarıyla oluşturulan 'ETİK Exclusive Yönetim Raporları'nın 3'üncü sayısı yayımlandı. İzmir turizmi, konaklama yatırımı ile sağlıklı büyür...

Termal Turizmi Travel Turkey İzmir'de yapılacak!

Termal Turizmi Travel Turkey Fuarı, 5 - 8 Aralık'ta İzmir' de gerçekleştirilecek. İzmir'de 5-8 Aralık'ta gerçekleştirilecek fuara Mısır ve Çanakkale " partner " olarak katılacak...

Çanakkale'de konaklama intiyacı ev pansiyonculuğuyla karşılanacak!

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret için yurtiçi ve yurtdışından gelen çok sayıda kişi için konaklama tesisleri yetersiz kalıyor. Şehirde konaklama sıkıntısı, ev pansiyonculuğuyla giderilecek....

Çanakkale Kongre ve Fuar Merkezi kongre turizm pazarına girdi!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan kongre ve fuar merkezi sayesinde Çanakkale de kongre turizmi pazarına girdi...

Evde konaklama alternatifleri artıyor!

Son yıllarda dünya üzerinde seyahat eden insanların sayılarının artması farklı konaklama alternatiflerini de beraberinde getiriyor. Bu konuda öne çıkan alternatiflerden birisi de evler oldu

Çanakkale konaklama turizmi Haberi

Çanakkale konaklama turizmi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hayrullah Turgay Kılıç, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı törenleri dolayısıyla otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı kentte, konaklama sıkıntısının giderilmesi için yatırımcılara çağrıda bulundu. Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin "dünya tarihinin manevi başkenti" olarak tanımlandığını söyledi. Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı olması dolayısıyla bu sene dünyanın gözlerinin bu kente çevrildiğini belirten Kılıç, 24-25 Nisan'daki törenler için aylar öncesinden başladıkları hazırlıkların son aşamasına geldiklerim dile getirdi. Kılıç, valilik,belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların, yurtiçi ve yurtdışından konuklan en iyi şekilde ağırlamak amacıyla adeta seferber olduğunu belirterek kent esnafına da 100'üncü yıl bilincini aktarmaya çalıştıklarını ifade etti.

"Doluluk oranımız yüzde 100'e ulaştı" 

Kentteki en büyük sıkıntının, tesislerdeki yatak kapasitesinin azlığı olduğunu vurgulayan Kılıç,...