18 / 05 / 2024

çanakkaleye yeni santral mi yapılıyor

çanakkaleye yeni santral mi yapılıyor

Tam bir termik santral cehennemine dönen Çanakkale Karabiga'ya yeni bir termik santral daha yapılıyor. Ağan Termik Santraliyle birlikte Çanakkale'de yapılan ya da yapılması planlanan termik santral sayısı 20'yi buldu.

Makyol Santral'in yüzde 70'i satıldı!

Bahçeşehir'de Makyol Santral projesini teslim etmeye hazırlanan Makyol Gayrimenkul yeni projeler üretmeye hazrılanıyor.

Makyol Santral’den Ramazan kampanyası!

İstanbul Bahçeşehir’de  Makyol Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Makyol Santral projesinde Ramazan ayına özel yeni bir kampanya başladı.   

Aydın Söke'ye yeni AVM geliyor!

Söke’de çayüstü dükkanlarına alternatif olarak geliştirilen yeni alışveriş merkezi projesi hayata geçiyor.İlçenin santral garaj arkasında Söke Belediyesi’ne ait alanda yapılacak projenin inşaat çalışmalarına yüklenici firma tarafından başlandı

GROHE, Lahr fabrikasında yeni bir ısı ve güç santralini devreye aldı!

Dünyanın en büyük sıhhi tesisat üreticilerinden GROHE,Lahr fabrikasında yeni bir ısı ve güç santralini devreye aldı. Uzun vadeli kaynak verimliliğine stratejik bir yatırım olarak hayata geçirilen yeni santral ile yıllık karbon salınımı 2.550 ton azaltıldı.

Güriş, Sivas Çermikler Barajı'nı satın aldı!

Güriş Holding Sivas Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) satın aldı. Son bir ayda 2 yeni santral alan holding Çermikler ile birlikte portföyündeki HES sayısını 6'ya yükseltti.

Siemens 7 yeni santral inşa edecek!

Türkiye ve bölgesinde yaşanan terör olayları yabancı yatırımcıyı ürkütüyor. 100'ün üzerinde ülkede santral kurduklarını ifade eden Siemens Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis, “Sektörde en önemli konu güvenlik'' dedi.

Yeni maden sahaları özel sektöre açılıyor!

Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz Holding, Fethiye Hidroelektrik Santral'inin işletim hakkını aldı. Başbakan Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgeye göre yeni maden sahalarını da özel sektöre açılacak.

Zonguldak Çatalağzı'ndaki yeni santrallere dur denilmeli!

8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde 3'ü çalışır vaziyette 7 termik santral projesi bulunuyor. Bölgeye 4 yeni santralin yapılacağının açıklanması tepki çekti.

Özbekistan'dan yeni termik santral için 1 milyar dolarlık ihale!

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

İğneada halkında nükleer santral tedirginliği!

Nükleer santral yapılması planlanan İğneada’ya gittik. Longoz ormanlarının sahile kavuştuğu bu noktada, yeni yapılan liman, tam bir sürpriz. Çevredeki 17 köy, tedirgin.

İran Buşehr'de 2 yeni nükleer santral inşa edecek!

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ülkenin tek nükleer santraline ev sahipliği yapan Buşehr kentinde iki yeni nükleer santral inşa edileceğini açıkladı.

Kolin İnşaat termik santral için yeni yer buldu!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı.

Antalya Santral Mahallesi'nin tapu sorunu çözülüyor!

Antalya Kepez ilçesine bağlı, Santral mahallesinde yıllardır süren tapu problemlerinin 'Kentsel dönüşüm projesi' ile çözülmesi yönünde adımlar atıldı. Ancak mahalleli, yeni bir haber ve gelişmenin söz konusu olmadığını belirtti.

çanakkaleye yeni santral mi yapılıyor Haberi

çanakkaleye yeni santral mi yapılıyor

İzmir Tamamı ormanlık alanın denize inen dik yamaçlarının ucunda hakir koylar, sapsarı kumsallar. Marmara'nın kirlenmemiş bir kıyısı, denizin dibindeki çakıl taşları sayılıyor suların duruluğundan. Orman gülleri, makiler, çamlar, kır çiçekleri süslüyor tüm araziyi. Rüzgar bazen poyraz, bazen deniz meltemi, mis gibi bir hava... 


"Tam termik santral yapılacak yer" düşüncesi doğurdu mu bu cümleler sizde de? Bazı şirketlerde doğurmuş olacak ki, Çanakkale'nin Marmara Denizi kıyısındaki şirin beldesi Karabiga'nın birbirinden giizcl iki farklı yerinde birden termik santral kurmak için ÇED süreçlerine başladılar. Aylardır Cengiz Holding tarafından beldenin mahallesine, evlerin bitişiğine yapılmak istenen termik santrale karşı direnen, hukuki süreci de termik santrali mühürleterek kazanan Karabigalılar sevinmekte çok da acele etmesinler. 


SANTRAL ALANININ TAMAMI ORMAN


Halihazırda kurulması planlanan va da kurulan tam 19 termik santralin olduğu...