02 / 05 / 2024

çankaya açelya apartmanı yıkım

çankaya açelya apartmanı yıkım

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın etrafındaki binalarda tahliye çalışmaları devam ediyor. 

Çankaya Açelya Apartmanı'nın sorumlusu kim? 

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın istinat duvarında çökme meydana gelmişti. Bina önünde önlem almadan kazı çalışması yapan müteahhit Süleyman A. ile hafriyat şirketi sahibi Serkan K. ve kepçe operatörü Özkan K. gözaltına alındıktan sonra mahkeme sonrasında serbest kaldı.  

Çankaya'daki Açelya Apartmanı makaslama yöntemiyle yıkılıyor! 

Ankara Çankaya'ya bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve çökme riski bulunan Açelya Apartmanı makaslama yöntemi ile yıkılıyor. 

Sera Partners Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Sera Partners Gayrimenkul Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Açelya Kırmalı ve Serap Mar ortaklığında kuruldu.

Vakıflar, Ankara Çankaya'da kargir apartman satacak!

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan kargir apartmanı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 17 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Aarg İç Mimarlık Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aarg İç Mimarlık Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Açelya Bölükçü tarafından kuruldu.

Ankara Açelya Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

Ankara'da geçtiğimiz aylarda inşaat çalışmaları sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı'nda inşaatı yapan müteahhit Süleyman A., hafriyat işini yapan firma yetkilisi inşaat teknikeri Serkan K. ile kepçe operatörü Özkan K. hakkında soruşturma başlatıldı.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Açelya Apartmanı çevresindeki binaların yıkımı bayrama kadar tamamlanacak!

Geçtiğimiz haftalarda istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresinde yer alan 11 apartman için yıkım kararı alınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen yıkım işlemlerinin bayrama kadar biteceğini söyledi.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

Riskli 11 binanın maliklerine yardım müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Açelya Apartmanı ve etrafında riskli durumda bulunan binaların maliklerine yardım edileceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor!

Ankara'da çökme riski bulunduğu gerekçesiyle kontrollü yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor...

Murat Kurum'dan Açelya Apartmanı açıklaması! 

Çankaya'da istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, olayda büyük ihmal olduğunu ve bununla ilgili cezai süreç yürütüleceğini dile getirdi. 

Çankaya Açelya Apartmanı etrafındaki binalar tahliye ediliyor!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın etrafındaki binalarda tahliye çalışmaları devam ediyor. 

çankaya açelya apartmanı yıkım Haberi

çankaya açelya apartmanı yıkım

Başkentte çökme riski bulunduğu gerekçesiyle kontrollü yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı'nın etrafındaki binalar tahliye ediliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi'nde bulunan ve arkasındaki inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde oluşan boşluktan kaynaklı çökme riski yaşanan apartmanın kontrollü şekilde yıkılmasına yönelik 10 Nisan'da başlatılan çalışmalar devam ediyor. "Makaslama" yöntemiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucu 8 katlı binanın 6 katında yıkım tamamlanarak, çalışmalar apartmanın zemin katında durduruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, Açelya Apartmanı'nın yakınındaki binaların temelinde kayma olup olmadığına yönelik cihazlarla inceleme çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede çalışmalar İncesu Şehit Sultan Selim Karakoç İmam Hatip Ortaokulu'nda kurulan koordinasyon merkezi aracılığıyla devam ediyor. 

Bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Başkent Doğalgaz ekiplerinin de çalışmaları sürüyor. Açelya...