16 / 05 / 2024

Çankırı kazı çalışması

Çankırı kazı çalışması

Çankırı Müze Müdürü Ali Atmaca, yaptığı açıklamada, Aksu Mahallesi 'nde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi temel kazısında temmuz ayında 22 mezara rastlandığını dile getirdi...

Çankırı'daki inşaat kazısında Roma mezarlarına rastlandı!

Çankırı Müze Müdürü Ali Atmaca, yaptığı açıklamada, Aksu Mahallesi 'nde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi temel kazısında temmuz ayında 4 mezara rastlandığını dile getirdi...

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Konut sektöründe envanter çalışması yapılıyor!

Türkiye'deki tamamlanmış bağımsız bölümlerin tespitine ilişkin sektör temsilcileri KONUTDER, GYODER, İNDER ve Emlak Konut GYO tarafından envanter çalışması yapılıyor...

Kars-Iğdır-Nahçivan demir yolu hattı için ön etüt çalışması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kars-Iğdır-Nahçivan Demiryolu Projesi için ön etüt çalışması başlattıklarını açıkladı. 

Çankırı TCDD Müzesi için çalışmalar başladı!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da TCDD’nin muhtelif kademelerinde çalışmış emekli personellerle bir araya gelerek TCDD Müzesi ile ilgili bilgi verdi.

Kocaeli Körfez İlimtepe'de yürütülen yol çalışması TBMM'de!

Kocaeli Körfez İlimtepe'de yürütülen yol çalışmasına ve çıkan hafriyatın satışıyla ilgili iddialar meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kırşehir Bağbaşı TOKİ 3.Etap'ta kazı çalışması başladı!

Kırşehir Bağbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan TOKİ 3. Etap'ta temel kazı işlemi start aldı. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, projeyle ilgili bilgi verdi.

Malatya Engelsiz Yaşam Merkezi'nin kazı çalışması başladı!

Malatya Battalgazi Belediyesi, ilçeye Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracak. Temel kazı çalışmalarının başladığı merkezin temeli 15 gün sonra atılacak.

Mersin 82 Evler Mahallesi’ndeki kazı çalışması mecliste konu oldu!

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı 82 Evler Mahallesi’nde bir evin bahçesinde yapılan bir kazı çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Çankırı Belediyesi'nin kent çalışmaları sürüyor!

Çankırı Belediyesi, yeni yerleşim alanlarını yeni yollarına kavuşturuyor. Yeni yerleşim alanlarının kurulduğu bölgelerde planlı bir çalışma yürüten Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Feslikan Bölgesine 4 yeni yol daha yapıyor.

Diyarbakır Silvan'da sıcak asfalt çalışması!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan'ın kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında 142 kilometre sathi kaplama ve stabilize yol çalışmalarını bitirme aşamasına getirirken, ilçe merkezinde iki gündür sıcak asfalt çalışması yürütüyor.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Diyarbakır Sur'da asfalt çalışması başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt çalışması Sur ilçesi Turistik Caddesi’nde başladı. Ekiplerin, Turistik Caddesi’ndeki çalışmasını dört gün içinde tamamlaması bekleniyor.

Çankırı kazı çalışması Haberi

Çankırı kazı çalışması


Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen 22 mezara ait kalıntılar bulundu. Çankırı Miize Miidürii Ali Atmaca, yaptığı açıklamada, Aksu Mahallesi'nde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi temel kazısında temmuz ayında 4 mezara rastlandığını belirtti.Bunun üzerine hafriyat çalışmalarının durdurulduğunu vurgulayan Atmaca, "Bölge, müdürlüğümüz tarafından kontrol altına alındı. Alandaki mezarların kaldırılmasından sonra hafriyat çalışmaları yeniden başlamıştı" dedi. Geçen haftalarda bölgede yeni mezarlara rastlanıldığını ifade eden Atmaca, şunları söyledi: "Çalışmalar devam ederken, temel inşaatında 18 mezara daha rastladık. Mezarların bulunduğu bölgede inşaata yeniden ara verildi. Koruma kurulunun aldığı karar doğrultusunda bölgede yapılan incelemenin ardından yeni mezarlarda çıkan kemikler de kaldırıldı." Atmaca, mezarların kireç taşından yapıldığını açıklayarak, kalıntıların bu bölgeden çıkarılmasının ardından ilgili firmaya yeniden çalışına...