05 / 07 / 2024

çankırı konut yatırımı

çankırı konut yatırımı

TÜİK Başkanlığı tarafından açıklanan verilere göre Çankırı'da konut satışları 2017 Mayıs ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 32,9 arttı.

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

Altın, dolar, konut, borsa, bitcoin: 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu yılın ilk 6 ayında döviz ve konut yatırımcısı için işler pek de iyi gitmezken yüzde 53'lük kazanç sağlayan yatırımlar da dikkat çekti. Peki 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Uzmanı uyardı: Kiraya vermek için konut yatırımı yapılmaz!

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiraya vermek için konut yatırımı yapılmayacağını söyledi.

Gayrimenkul Yatırım Fonu konut fiyatlarını düşürebilir!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada gayrimenkul yatırım fonunun konut fiyatlarını düşürebileceğini söyledi.

Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!

Geçen yılın ayını ayında Başkent’te 11 bin 196 konut satılmıştı. TÜİK konut satış verilerine göre Ankara’da geçen yıla göre konut satışları yüzde 20 civarında düşüş gerçekleşti. Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor. 

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

Gayrimenkul sektörü için getirilmesi planlanan yeni vergiler, konut yatırımının şu an mantıklı olup olmadığını gündeme getirdi. Peki krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? 

Bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı?

Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşlasa da yükselmeye devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek kredi faizleri nedeniyle birçok yatırımcı konuttan uzaklaşırken bazıları da kafalarındaki sorulara yanıt arıyor. Peki bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı? İşte cevabı…

Proje gayrimenkul yatırım fonları konut sorununu çözer mi?

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF)  konut projelerine yatırım yapmasının önünü açacak düzenlemede sona yaklaşıldı. Ekonomist Şenol Babuşçu, konut sorununa çözüm olması beklenen düzenlemeyi masaya yatırdı.

Arsa ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Kocaeli'de geleceği olan ve az para ile yatırım yapılabilecek yerler!

Yeni bir arsa ya da konut yatırımı yapmak isteyenler hangi bölgeleri tercih etmeleri gerektiğini araştırırken, toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Kocaeli'de geleceği olan ve daha az para ile yatırım yapılabilecek yerleri paylaştı.

Emlak Konut’un yeni kampanyası mı, arsa yatırımı mı?

Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte arsa ve arazi yatırımına ilgi arttı. Emlak Konut GYO dün başlattığı kampanya ile avantajlı satışlara başladı. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, vatandaşa yatırımını hangisine yapacağını sordu.

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

Konut yatırımı yapacaklar neden 1+1 almalı. Arsa alanlar ne kadar beklemeli?

Emlak piyasasındaki durgunluk nedeniyle gayrimenkul yatırımcılarının kafası karışık olsa da konut ve arsa yatırım anlamında öne çıkıyor. Peki yatırımlık konut ve arsa almak isteyenler neyi tercih etmeli? İşte merak edilen bu sorunun cevabı…

Konut ve otomobil yatırımı artık gözde değil: Vatandaşlar altına yöneliyor! 

Konut ve otomobil yatırımı artık out oldu. Yatırımcılar konut ve otomobil yerine altın yatırımına yöneliyor. Peki konut fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar...

çankırı konut yatırımı Haberi

çankırı konut yatırımı

Çankırı'da konut satışları 2017 Mayıs ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 32,9 arttı. 222 konut satış rakamı ile Çankırı 81 il içerisinde 67'nci sırada yer aldı.


TÜİK Başkanlığı tarafından açıklanan verilere göre Çankırı'da ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 74 oranında artarak 87 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 39,2 oldu.



Diğer konut satışları Çankırı'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,4 oranında artarak 135 oldu. Çankırı'da ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 57,6 artarak 104 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 46,8 oldu. İkinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,8 artarak 118...