17 / 05 / 2024

canlı ağaç müzesi denizli

canlı ağaç müzesi denizli

Türkiye'de sayılı illerde bulunan canlı ağaç müzesi Denizli'de de oluşturuluyor. Cankurtaran Mevkii'ndeki Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4.8 hektarlık alanda kurulması planlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Canlı Ağaç Müzesi'nin projesi tamamlandı

Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da vatandaşların hizmetine açılıyor

Bursa'da Bıçakçılık Müzesi inşa ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Bıçakçılık Müzesi’nin bıçakçılık sanatının yaşatılması ve tanıtımı açısından Bursa’ya büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ne zaman açılacak?

Türkiye 'nin "ilk tam panoramik" müzesi olarak nitelendirilen "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi"nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Yaklaşık 35 milyon liraya mal olacak müzenin, 2017 yılı Mayıs ayında açılması hedefleniyor.

Denizli Canlı Ağaç Müzesi 4.8 hektarlık alanda kurulacak!

Türkiye'de sayılı illerde bulunan canlı ağaç müzesi Denizli'de de oluşturuluyor. Cankurtaran Mevkii'ndeki Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4.8 hektarlık alanda kurulması planlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Canlı Ağaç Müzesi'nin projesi tamamlandı

Denizli'ye Ağaç Müzesi yapılacak!

Türkiye’de sayılı illerde bulunan canlı ağaç müzesi Denizli’de de oluşturuluyor. Dev yatırımın hayata geçirilmesi için Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da Büyükşehir Başkanı Osman Zolan’a yetki verildi.

Bursa Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi’, 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunun 93. yıldönümünde görkemli bir törenle halkın ziyaretine açıldı.

Ankara Çamlıdere Hayvan ve Doğa Müzesi inşaatında son durum!

Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can, yapımı devam eden Hayvan ve Doğa Müzesi, Kına ve Butik Otel ve Merkez Camisi arkasındaki yıkım ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi.

Cerrahpaşa Tıp Müzesi'nin restorasyonu 3 yıldır sürüyor!

Dünyada en nitelikli koleksiyonların bulunduğu 10 müzeden biri olan Cerrahpaşa Tıp Tarihi Müzesi, 1 yıl içinde restorasyonu tamamlanıp bitirilmesi gerekirken 3 yılda bitirilmedi.

İzmir Bergama'da Etnografya Müzesi ve Anı Evi açıldı!

Ülke genelinde kütüphaneler açan yazar Recai Şeyhoğlu'nun İzmir'in Bergama İlçesi'ne bağlı Demircidere Mahallesi'nde restore ettirdiği iki bina, Etnografya Müzesi ve Anı Evi olarak hizmete girdi.

Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak!

Karaman Kalesi'nin temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, "2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

Muş'a 1071 Malazgirt Müzesi yapılacak!

Muş'un Malazgirt ilçesinde, Anadolu 'nun kapılarını Türk ve İslam dünyasına açan Malazgirt Zaferi'nin anlatılacağı, üç boyutlu "1071 Malazgirt Panorama Müzesi"nin yapılması için çalışma başlatıldı.

Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı projesi ertelendi!

Tahdüzü denen tarihi kesimindeki bölgede yapılacağı "Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı'nda yapılan çalışmalar bir başka bahara kaldı.

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

canlı ağaç müzesi denizli Haberi

canlı ağaç müzesi denizli


Türkiye'de sayılı illerde bulunan canlı ağaç müzesi Denizli'de de oluşturuluyor. Cankurtaran Mevkii'ndeki Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4.8 hektarlık alanda kurulması planlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Canlı Ağaç Müzesi'nin projesi tamamlanırken, dev yatırımın hayata geçirilmesi için Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da Büyükşehir Başkanı Osman Zolan'a yetki verildi. Denizli ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde bulunan ağaç ve çalı gibi farklı bitki çeşitlerinin yer alacağı alanda gezi parkurları ile biyolojik bir gölet bulunacak. Gölette nilüfer ve benzeri su bitkileri de yer alacak. Bitkilerin isim ve özelliklerinin yazılı olacağı Canlı Ağaç Müzesi'nde mevcut alan dokusuna ek olarak yüzlerce bitki çeşidi dikilecek. Denizlililer müze alanında bir yandan gezinti yaparak görsel güzelliğin tadını çıkartırken, diğer yandan Türkiye'nin doğal bitki zenginliğini görme ve tanıma imkanı bulacak. Özellikle...