02 / 05 / 2024

carrefour ne yapacak

carrefour ne yapacak

Carrefoursa’yı Tesco Kipa’nın satın alabileceği kuvvetli bir iddia iken, diğer iki senaryoya göre Sabancı Holding, Carrefour’u markasıyla ya da markasız olarak satın alacak. Şirket için bir sürpriz isim de Carrefour’un BAE’deki franchise şirketi Maf Holdi

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

Bu Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun da gündeminde kentsel dönüşüm yer alıyor. Çünkü megakentte büyük bir deprem riski var. Peki Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu neler söylüyor? İşte kentsel dönüşüm mesajları..

Yavuz Aydın sordu: Merkez Bankası Başkanı ev bulamıyorsa 7.500 TL maaş alanlar ne yapacak?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Meclis'te yaptığı açıklamasında kiralık ev fiyatlarına değindi. İşte Aydın'ın o açıklamaları...

Kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne olur? Ev sahipleri ne yapacak?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar son günlerde gündemi en çok meşgul edilen konular arasında yer almaktadır. Bu konu ile ilgili çözüm yolları da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne yaşanır? Haberin ayrıntıları...

Düşük maaş alan emeklilere müjde! Geriye dönük iade yapılacak! Detaylar peş peşe açıklandı!

Maaşı düşük olan EYT’lilerin birçoğu maaşının düşük bağlanıp bağlanmadığını merak ediyor. Peki, emekli maaşını düşük bulan EYT'liler ne yapacak? İşte detaylar...

Ek MTV'de yeni gelişme! Yeni masraf kapısı çıktı

Araç sahipleri akaryakıta gelen peş peşe zamlar ve vergilerle baş etmeye çalışırken, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. Peki ek MTV’yi zamanında ödemeyenler ne yapacak? İşte tüm ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Çiftçiler 10 bin 500 TL diyor! Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak?

Çiftçiler buğday alım fiyatının kaç lira olacağını merak ediyor. Peki TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? 

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Maaşı yatmayan EYT'liler ne yapacak? Şimdi bunları kontrol edin! Temmuz'da maaşlara refah zammı geliyor!

EYT başvurusu yapıp da emekli maaşı henüz bağlanmayanlar ne yapmaları gerektiğini merak ediyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ kurada ismi çıkanlar ne yapacak 2023? TOKİ çıktığını nasıl anlarız?

TOKİ kura sonuçlarında ismi çıkan kişiler merakla bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Deprem doları bir salladı pir salladı! Yatırımcılar ne yapacaklarını bilmiyor!

Dolar yatırımcıları dalgalanma halinde olan kura dair ne yapacaklarını araştırıyor. Peki yatırımcılar ne yapacak? İşte detaylar!

6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Borsa İstanbul’da 6 Mart haftasında, payları işlem gören 2 şirket, hissedarlarına temettü ödemesi gerçekleştirecek. Peki 6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

TRT'de görev yapıp kariyer düşünenler için harika bir fırsat sunuluyor. Kamuda görev yapmak ve kontenjan dolmadan kendini TRT'de istihdam etmek isteyen vatandaşlar elini çabuk tutun. Peki TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

carrefour ne yapacak Haberi

carrefour ne yapacak



Perakende sektörünün geçen haftaki en önemli gündem konusu Carrefour’du. Türkiye’de operasyonlarını Sabancı Holding ile ortak yürüten Carrefour’un Türkiye’deki performanstan mutlu olmadığı yaklaşık iki yıldır alttan alta dillendiriliyordu. Bu olumsuz gidişin önüne geçebilmesi için Fransız kuruluş, geçen yıl Türkiye’de genel müdür değişikliğine de gitti. Fakat bugün piyasalarda konuşulanlar, sürecin yeniden eski parlak günlerine dönemediği ve Carrafour’un Türkiye’den çekilmenin yollarını aradığına işaret ediyor.


Perakende sektörü özellikle Avrupa’da kan kaybediyor, global şirketler de dünya üzerindeki operasyonlarını en karlı hale getirmenin yollarını arıyor. Bu kapsamda ilk adımı Yunanistan’dan çekilerek atan Carrefour, şimdi Türkiye’den de çekilebileceğinin mesajını verdi.


Gözler Sabancı'da


Bu açıklamanın ardından gözler bir anda Carrefour’un Türkiye’deki ortağı Sabancı Holding’e çevrildi. Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer’den, Carrefoursa’nın tamamını almaktan çekinmeyecekleri, ancak öncelikle şirketin yaratacağı...