28 / 04 / 2024

cas evler en çok nerede bulunur

cas evler en çok nerede bulunur

Siirt’in kendine özgü mimarisiyle, yaklaşık 30-40 yıl öncesine kadar bile yapılan bir çeşit alçı ‘horasan harcı’ olarak bilinen ‘cas’ kireç taşı üretiminden yapılan tarihi evler, bugün ilgisizlik karşısında yıkılıyor.

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler hemen baksın! En ucuz prefabrik evler listelendi!

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenlerin ilk ilgilendiği konu maliyet olmaktadır. Peki en ucuz prefabrik evler kaç TL’den başlıyor? İşte detaylar!

En ucuz çelik evler ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı? Çelik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çelik ev fiyatları ile ilgili bir araştırma yapan vatandaşlarımız için, ucuz çelik ev imalatı yapan firmaları araştırdık. Depreme dayanıklı, 40 ila 50 yıl arası değişen kullanım ömrüyle çelik yapılar herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Prefabrik çelik yapılar 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evler pahalı mı?

Prefabrik evler son zamanlarda en çok tercih edilen yapılar arasında yer almaya başladı. Peki 50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar?

66 Bin liraya prefabrik ev sahibi olun! İşte kampanyalı evler ve Mart 2022 fiyat listesi…

66 Bin liraya ev sahibi olmayı kim istemez? Arsası ve bahçesi olanların ilk tercihi prefabrik evlere rağbet, her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte kampanyalı prefabrik evler ve Mart 2022 fiyat listesi…

Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10 projeleri satışa sunuldu!

Ispartakule bölgesinin en büyük yatırımcısı İhlas Holding, Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10 projelerini satışa çıkardı. Uzun zamandır merakla beklenen projelerde satışın başlamasıyla beraber son yıllarda satış ofislerinde görülmeyen bir yoğunluk gerçekleşti.

İstanbul'da en çok hangi ilçedeki evler tercih ediliyor?

Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 2021 yılı sonuçlarına göre; meskenlerde doluluk oranı en çok artan ilçelerden biri Kağıthane oldu. İlçe gençlerin kiracı olarak tercih ettiği bölgelerde ilk sırada yer aldı.

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Temmuz 2021 sonuçları da açıklandı. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

İstanbul'da en ucuz evler hangi ilçelerde?

Ev almak isteyenlerin en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında konut fiyatları yer alıyor. Peki İstanbul'da en ucuz evler hangi ilçelerde?

İstanbul'da en ucuz evler nerede?

İstanbul'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşların uygun fiyata ev arayışı devam ediyor. İşte İstanbul'da en uygun fiyata evlerin bulunduğu ilçeler...

En çok kiralık yazlık evler nerede arandı?

Zingatcom tarafından açıklanan verilere göre 2021 yılının ilk yarısında en çok kiralık evler Kuşadası'nda arandı.

Bizim Evler 9 ön talep topluyor!

İhlas Holding'in Avcılar'ın Firüzköy Mahallesi'nde hayata geçireceği en yeni projesi Bizim Evler 9 ön talep topluyor...

Ocak'ta en çok site içinde balkonlu ev arandı!

Emlakjet'in Ocak ayı verilerine göre; satılık ev araştırmasında en çok site içi ve balkonu olan evler tercih edildi.

Türkiye'nin en pahalı kiralık evleri!

Türkiye'nin en pahalı kiralık evler listesi açıklandı. Listede ilk sırada Bodrum'daki lüks evler yer aldı. 

cas evler en çok nerede bulunur Haberi

cas evler en çok nerede bulunur

Siirt’in kültürel mirası olan CAS evler zamana daha fazla dayanamayarak bir bir yıkılıyor.Siirt’in kendine özgü mimarisiyle, yaklaşık 30-40 yıl öncesine kadar bile yapılan bir çeşit alçı ‘horasan harcı’ olarak bilinen ‘cas’ kireç taşı üretiminden yapılan tarihi evler, bugün ilgisizlik karşısında yıkılıyor. Şehir merkezi ve Tillo ilçesinde birkaç tarihi yapı, Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alınarak restoresi yapıldı. İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından da 10 yıl önce Conkbayır Mahallesi Kazım Karabekir Okulu altında satın alınan 130 yıllık tarihi ev, özel bir ekip tarafından tüm karakteristik özellikleri korunarak röleve yapılıp aslına uygun restore edilerek Siirt’e kazandırıldı.


Ancak halen merkezde bulunan onlarca cas evinin ise göz göre göre yok olduğunu aktaran vatandaşlar, şehrin kültürel mirası olan bu tarihi yapıların bir dönem şehir...