04 / 05 / 2024

çatalca balkan şehitleri anıtı

çatalca balkan şehitleri anıtı

Çatalca Belediyesi, büyük göçlerin ve yıkımların yaşandığı Balkan Savaşları’ nda (1912-1914) düşman ordularına Çatalca’da karşı koyarken şehit düşenlerin ve gazilerin anısını yaşatmak üzere harekete geçti...

Çatalca Çataltepe RES imar planı askıya çıktı!

İstanbul Çatalca İlçesi, Çataltepe Mevkii, Rüzgar Enerji Santraline İlişkin Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıktı...

Çatalca Belediye Meclisi Nisan 2. Birleşimi gerçekleşti!

Çatalca Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısının 2. Birleşimi 10 Nisan 2015 Cuma günü saat 10:30’da belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantıda yedi gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddeleri kabul edildi.

Çatalca Kaleiçi’nde asfaltlama çalışmaları başladı!

Çatalca’nın tüm mahallelerine hizmet götürme aşamasında büyük efor sarfeden Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çatalca merkez mahalleleri Ferhatpaşa ve Kaleiçi’nde asfaltlama, parke taş ve kaldırım çalışmaları yapıyor...

Çatalca Subaşı ve Oklalı köyleri imar planı tadilatı askıda!

İBB tarafından Çatalca 1/5000 ölçekli Subaşı ve Oklalı Köyleri Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin itiraz 17 Ekim 2014 ve 15 Kasım 2014 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı...

Çatalca'da yaşanan elektrik sıkıntısı masaya yatırıldı!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, BEDAŞ İstanbul Birinci Bölge Müdürü, Kumburgaz Bölge Şefi, Çatalca Bölge Şefi ve Çatalca Mahalle Muhtarları ile düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Çatalca'da yaşanan elektrik sıkıntısı masaya yatırıldı.

Çatalca Belediyesi yol yapım çalışmalarına hız verdi!

Çatalca Belediyesi, havaların yağışsız geçmesi ile birlikte yol yapım çalışmalarına hız verdi. İlçe genelinde İSKİ ve BEDAŞ tarafından yapılan alt yapı çalışmaları sonrasında hasar gören asfalt, yol ve kaldırımlardaki çalışmalarına hız verildi.

Çatalca'da icradan 2.8 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

İstanbul Çatalca'da icradan satılık 4 arsa, 2 milyon 800 bin TL'ye ihale edilecek. İşte ihalenin detayları:

Çatalca Subaşı ve Oklalı köyleri itiraza ilişkin imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatalca İlçesi, Subaşı ve Oklalı Köyleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na itiraza ilişkin ( Plan Notu - 178 parsel ) 12 Aralık 2014 tasdik tarihli plan bugün askıya çıktı.

Çatalca'ya Deprem İzleme İstasyonu kurulacak!

Doç Dr. Oğuz Gündoğdu Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı ziyaret etti. Kuzey Marmara fay hattındaki gelişmeleri takip edecek deprem izleme istasyonu kurma projesi hakkında bilgi verdi.

Çatalca Subaşı ve Oklalı köyleri imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çatalca İlçesi, 1/5000 ölçekli Subaşı ve Oklalı Köyleri Nazım İmar Planı itiraza ilişkin 21 Temmuz 2014 tasdik tarihli plan bugün askıya çıktı.

Çatalca elektrik kesintisi 11 Şubat 2015!

BEDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre; Çatalca'yı besleyen Tepecik ve Hadımköy hatlarında aşırı fırtınadan meydana gelen arızalar nedeni ile Çatalca Merkez ve Mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak...

Çatalca elektrik kesintisi 11 Şubat 2015!

BEDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre; Çatalca'yı besleyen Tepecik ve Hadımköy hatlarında aşırı fırtınadan meydana gelen arızalar nedeni ile Çatalca Merkez ve Mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak...

Çatalca merkez ve yakın çevresi revizyon imar planı askıda!

İstanbul Çatalca İlçesi, Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin hazırlanan 1 / 5000 ölçekli imar plan tadilatı dün askıya çıkarıldı.

çatalca balkan şehitleri anıtı Haberi

çatalca balkan şehitleri anıtı


Belediye, tarihe “Çatalca direnişi” olarak geçen olayın sembolü olarak Balkan Anıtı açıyor. Anıt, Şair Necmettin Halil Onan Bulvarı ile Çatalca – İstanbul yolunun kesiştiği bölgede dikilecek. 17 Kasım’da anıtın yanı sıra Ulusal Egemenlik Parkı ile  yap – işlet – devret modeliyle ilçeye kazandırılan Atatürk Spor Kompleksi’nin birinci etabı da hizmete girecek. İkinci etap çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.


101 YILLIK DİRENİŞ


Rusya’nın kışkırtmasıyla Bulgaristan, Sırbistan, Yunanistan ve Karadağ anlaşarak 13 Ekim 1912’de Osmanlı’ya savaş açtı. Bulgar ordusu, Çatalca’ya kadar ilerleyerek İstanbul’u tehdit etmeye başladı. İstanbul’u almayı hedefleyen Bulgar kuvvetleri, 17 Kasım 1912’de Çatalca’da konuşlanmış Alaiye Taburları durdurdu. 1912 yılında 16 Kasım’ı 17 Kasım’a bağlayan gece Bulgar askerleri düzenledikleri pusuda süngü saldırısıyla Alaiye Taburu’na bağlı 657 askeri şehit etti. 



Yunus...