30 / 04 / 2024

çatı masraflarını kim öder

çatı masraflarını kim öder

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar hız kesmeden devam ederken, kira tespit davası masraflarını kimlerin ödeyeceği de merak ediliyor. İşte ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Son dönemde kira anlaşmazlığı yaşayan mülk sahibi ve kiracılar, kira tespit davası için harekete geçiyor. Peki, Kira tespit davası masraflarını kim öder? İşte detaylar...

Kira stopajını kim nereye öder?

Kira stopajı, Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca kiraya verilen taşınmaz mallar üzerinden alınan bir vergidir. Belirli dönemlerde belirli tarafların ödemesi gereken bu vergi bazı özelliklere sahiptir. Peki kira stopajını kim nereye öder? İşte kira stopajıyla ilgili bilgiler...

İsrail-Filistin çatışmasının etkileyeceği 5 emtia ürünü peş peşe açıklandı! Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın!

Son günlerde başlayan İsrail-Filistin çatışması, binlerce insanın hayatını kaybetmesinin ve global bir krize sebep olmasının yanı sıra emtia ürünlerini de etkiledi. Çatışmanın başladığı günden itibaren altında büyük bir yükseliş görülürken, başka emtia ürünlerinin de etkileneceği açıklandı.

Gümüş fiyatları Filistin-İsrail çatışmalarının ardından yükselişe geçti!

Gümüş fiyatları Filistin-İsrail çatışmalarının jeopolitik riskleri artırmasıyla birlikte güne yükselişle başladı. 9 Ekim 2023 gümüş fiyatları ne kadar? Bugün gümüş fiyatları kaç TL? 9 Ekim Pazartesi gümüş fiyatları...

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Aile Bakanlığından SED yardımı alan hemen baksın! SED ödemesi kaç lira oldu Nisan 2023? Bu ay kim kaç TL alacak? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla sosyal destek ödemesi yapılıyor. Peki SED ödemesi kaç lira oldu Nisan 2023? Bu ay kim kaç TL alacak? 

Altına yeni kural getirildi! İlk kez açıklandı! Kenarda gram altın, reşat altın ve hamit altını olanlar acil baksın! 

Altına yeni kural getirildi! İlk kez açıklandı! Kenarda gram altın, reşat altın ve hamit altını olanlar acil baksın!

Altına yeni kural getirildi! İlk kez açıklandı! Elinde gram altın, reşat altın ve hamit altını olanlar hemen baksın! 

Altında alış satışlar ile ilgili kural getirildi. Elinde gram altın, reşat altın ve hamit altını olanlar hemen baksın! İlk kez açıklandı! 

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Hisseli tapu sahibi ya da sahipleri, bu tapuya dair pek çok soru sormaktadır. Bu tapu diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu tapu türüne dair merak edilenler!

Bakan Nebati Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı için imzaların atıldığını açıkladı!

Bakan Nebati, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın finansman ihtiyacı için imzaların atıldığını deklare etti.

çatı masraflarını kim öder Haberi

çatı masraflarını kim öder

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Ancak, çatı katının en üst katta oturan malike tahsis edilmesi için diğer kat maliklerinden muvafakatname alması gerekiyor. 


Ancak böyle bir karar alınmaması halinde çatı katı bütün kat maliklerinin ortak kullanım alanı oluyor. Peki çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ana taşınmazın çatısının yapımı, tamiri, çatıdan su sızması nedeni ile bağımsız bölümlerde veya eşyalarında hasar oluşması halinde kat maliklerinden arsa payları oranında yapılan masrafa iştirakleri istenmesi gerekiyor. 


Çatı katı masrafları Yargıtay kararı örnekleri:


Yargıtay 18. Hukuk Dairesi

Tarih : 17/02/2005      Esas No : 2005 / 661      Karar No : 2005 / 922


Özü : 

ANA...