04 / 05 / 2024

Çatılarda çalışma

Çatılarda çalışma

23 Aralık 2003 tarihinde 25325 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliklerden biri olan Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında yer alan yasal hükümler haberimizde...

Çalışanlara müjde! İmzalar atıldı saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam!

Çalışanlara müjdeli haber verildi. Toplu sözleşmede imzalar atıldı. Saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. İşte detaylar!

Koronavirüs çimento sektöründe çalışma sistemini nasıl etkiledi? 

Çimento sektörünün çatı kurumlarından biri olan ÇEİS, CURIOCITY Araştırma iş birliğiyle hazırladığı “Covid-19’un Çimento Sektörü Çalışma Hayatına Etkileri Araştırması” raporunu yayımladı.

Asmaçatı Kurban Bayramı çalışma saatleri!

Asmaçatı, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Asmaçatı Kurban Bayramı'nda açık mı? İşte Asmaçatı Kurban Bayramı çalışma saatleri...

TOKİ çatı modeline geçmek için çalışma başlattı!

Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde ABD ve İngiltere’nin de uyguladığı ‘çatı’ modeline geçmek için çalışma başlattı.

Muhtarlık çalışma saatleri 2015!

Muhtar, köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişiler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, muhtarların görevleri nelerdir? Muhtarlık çalışma saatleri 2015 nelerdir? İşte yanıtı..

Kültür varlıklarını koruma bölge kurulu müdürlüklerinin çalışma esasları!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında kurulan kültür varlıklarını koruma bölge kurulu müdürlüklerinin çalışma usul ve esasları yönerge ile düzenleniyor.İşte kültür varlıklarını koruma bölge kurulu müdürlüklerinin çalışma esasları....

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 300 noktada çalışma!

Kentin her gün ortalama 300 değişik noktasında çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, temizlikten köprü-alt geçit bakım ve onarımına, parklarda düzenlemeden kente estetik kazandırmaya kadar birçok alanda faaliyet yürütüyor.

Seka'nın bir yıllık çalışma raporu kabul edildi!

Edremit Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka’nın meclise sunduğu bir yıllık çalışma raporu ve Cemevlerine ibadethane statüsü verilemesi kabul edildi.

GYODER 2015 yılı çalışma dönemi bütçe açıklaması!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği 2015 yılı çalışma dönemi bütçe açıklamalarını yayımladı. Bütçe raporunda gelir, gider, diğer aktivite ve organizasyonlarla ilgili bütçe açıklamaları yer alıyor.

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları!

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi yönetmeliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce üretilen veya arşivlenen verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları..

Vergi dairesi çalışma saatleri 2015!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemesi gereken değer artış kazancı ve kira gelir vergisi için beyanname dönemi Mart ayı ile başladı. İşte 25 Mart'a kadar verilecek beyannameler için vergi dairesine gidecek olanlara vergi dairesi çalışma saatleri 2015...

CSO Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları şantiyesinde denetim!

Atatürk Kültür Merkezi alanı dördüncü bölgede yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları şantiyesine Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından dün denetim yapıldı.

Iglo Architects'ten elegan ve dinamik çalışma ortamı!

Iglo Architectst ofis yapısı, modern kurgulanan çalışma alanları, özgün malzeme seçimleri, rafine detayları ve kurumsal renklerle yaratılan dinamik çözümleriyle bankacılık hayatının ciddiyetini dengeleyerek renkli ve yaratıcı bir çalışma ortamı sunuyor.

Çatılarda çalışma Haberi

Çatılarda çalışma

Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği!

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

Madde 1 —Bu Yönetmeliğin amacı, yapı işyerlerinde alınacak asgari sağlık ve güvenlik şartlarını belirlemektir.


Kapsam

Madde 2 —Bu Yönetmelik, Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ile Sondajla Maden Çıkarılan İşletmelerde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği kapsamındaki işyerleri hariç, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu kapsamına giren tüm yapı işyerlerinde uygulanır.

Bu Yönetmelikte belirtilen daha sıkı ve özel önlemler saklı kalmak kaydı ile 4 üncü maddede tanımlanan yapı işlerinde, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği hükümleri de uygulanır.


Dayanak

Madde 3 —Bu Yönetmelik, 4857 sayılı İş Kanununun 78 inci maddesine göre çıkarılmıştır.


Tanımlar

Madde 4 —Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bakanlık: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını,

b) Yapı İşleri: İnşa ve inşaat mühendisliği işlerinin yürütüldüğü Ek–I’de...