03 / 05 / 2024

çatılarda kullanılan yalıtım malzemeleri

çatılarda kullanılan yalıtım malzemeleri

Çatı ısı yalıtımı malzemelerini aşağıda inceleyebilirsiniz. Çatılara yapılacak ısı yalıtımının yanı sıra su yalıtımı da önem taşıyor. Çatılarda uygulanacak yalıtımların birbiri ile uyumlu bir halde olması tam verim almanızı sağlıyor...

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

İpragaz ve Ode Yalıtım tasarruf, verim ve zaman kazancı sunacak!

Türkiye’nin köklü enerji şirketleri arasında yer alan İpragaz ile yalıtım sektörünün öncü firması ODE Yalıtım arasında, yalıtım uygulamacılarının ihtiyaçlarına ideal çözüm sağlayan yeni bir iş birliğine imza atıldı.

6 milyon konuta yalıtım yapılması gerekiyor!

Türkiye'de bulunan 10 milyona yakın binanın yüzde 87'si konut niteliğinde kullanılıyor. Bu konutların yer aldığı 6 milyon konuta  ise doğru yalıtım uygulaması gerekiyor. Bu sayede yılda 1 milyar dolar enerji tasarrufu yapılabilir.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

SKY Yalıtım ve Yapı Kimyasalları Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SKY Yalıtım ve Yapı Kimyasalları Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Kürşat Ergezen, Savaş Özdilek ve Yiğit Ergezen tarafından kuruldu. 

Enerjide verimliliğin anahtarı yalıtım ve ölçüm cihazları!

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın yaptığı açıklamada "Sadece kış döneminde yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde, 5 yılda daire başına 2500 liranın üzerinde tasarruf sağlanabilir" diye konuştu.

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

MAPEI uyarıyor: Isı yalıtımı için doğru malzeme kullanımı şart!

Yapı endüstrisinde tamamlayıcı ürünler geliştiren dünyanın önde gelen üreticisi MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor...

Kırklareli Üniversitesi'nin yalıtımında İzocam kullanıldı!

İzocam, verdiği yalıtım danışmanlığı hizmetiyle her ihtiyaca uygun çözümler ve ürünler sunuyor. Şirket, Türkiye'nin önemli projelerinin tercihi olmaya devam ediyor.

Bilinçli yapılan su yalıtımı depremde hayat kurtarır!

ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ceylin Akdemir, “Yapıya sızan su, binaların taşıyıcı sistemlerini korozyona uğratır ve binanın yük taşıma kapasitesini ciddi bir oranda azaltır. Bu durum ise maalesef olası bir depremde binaların yıkılmasına neden olur.” dedi.

çatılarda kullanılan yalıtım malzemeleri Haberi

çatılarda kullanılan yalıtım malzemeleri


Çatı ısı yalıtımı malzemeleri!


Çatı ısı yalıtımı malzemeleri yavaş yavaş yazdan çıktığımız şu günlerde herkesin öğrenmek istediği konulardan biridir. Birçok insan çatılarında hep aynı sorunla karşılasır. Bu sorunların başında rutubet geliyor. Çoğumuz rutubetin çözümünü bulmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle çatıya yapılacak olan yalıtımın büyü önemi bulunuyor. Herşeyden önce çatıya yapılacak ısı ve su yalıtımları birbiri ile uyumlu olmalıdır. Çatılarda yapılan ısı yalıtımı uygulamaları, enerji tasarrufunun yanı sıra, terlemeyi önlerken, su yalıtımı uygulamaları da yağış sularının yapıya ve çatıya zarar vermesini engelleyerek bir bütün oluşturuyor.


Çatı ısı yalıtımı malzemeleri için aşağıdaki gibi bir liste vermek uygun olacaktır:


Çatı ısı yalıtımı malzemeleri!


A) EPS Isı Yalıtım Levhaları: TS 825’e uygun kalınlıkta ve TS 7316 EN 13163 standardına göre TSE belgeli, yanıcılık sınıfı minimum B1 olan, boyutsal...