05 / 05 / 2024

çatıya su izolasyonu nasıl yapılır

çatıya su izolasyonu nasıl yapılır

Su çatı izolasyonu binalarımızı atmosferik olaylardan korur ve yapılarımıza estetik katar. Çatılara yapılacak ısı ve su izolasyonu ile binalarda enerji tasarrufu ve dayanıklılık sağlanmış olur...

Çatıya teras yapılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatıya teras yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. Peki çatıya teras yapılabilir mi?

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Bozkurt Altyapı Atık Su Ve Temizlik Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bozkurt Altyapı Atık Su Ve Temizlik Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Kadri Bozkurt tarafından kuruldu.

Hazine arazisindeki evin yıkımını engellemek için çatıya çıkan aileyi polis ikna etti!

Kayseri Talas'ta hazine arazisi üzerine inşa ettikleri ev ve ahırın yıkılmasını önlemek için av tüfeğiyle çatıya çıkan aynı aileden 3 kişiyi polis ikna etti.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin inşaatında çalışan 4 işçi çatıya çıktı!

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan 4 işçi ücretlerini alamadıklarını iddia ederek çatıya çıktı.

Naturel Atık Su Arıtma Teknojileri Kurumsal Tedarik Hizm. Dan. Tic. ve San. Anonim Şirketi kuruldu!

Naturel Atık Su Arıtma Teknojileri Kurumsal Tedarik Hizm. Dan. Tic. ve San. Anonim Şirketi Elif Kurşun tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Siverek Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve kendi elektriğini üretecek olan Siverek Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı

Sakarya Kaynarca'ya atık su arıtma tesisi inşa edilecek!

Kaynarcalı muhtarlara yeni bir proje müjdesi de veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki ToçoğluToçoğlu, “ Bölgeye inşa edeceğimiz kolektör hattı ve atık su arıtma tesisi ile ilçemizin altyapısını tamamen garanti altına alacağız.” dedi.

Antalya Belek'te de atık su arıtma terfi merkezi yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ilçelere yatırımlarını sürdürüyor. Turizm kenti Antalya’nın Belek Kadriye bölgesinde atık su arıtma tesisi terfi merkezi inşaatının yapımı hızla sürüyor.

Ordu'daki Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için Gülyalı ilçe merkezinde başlatmış olduğu Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’ni bitirerek hizmete açtı.

Kahramanmaraş'ın atık su artıma tesisi inşaatı sürüyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı halen devam eden Kahramanmaraş Atık Su Arıtma Tesisi'nin yüzde 30'unun tamamlandığını belirtti.

Akçakale Atık Su Arıtma Tesisi yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), Akçakale Atık Su Arıtma Tesisindeki temizlik ve yenileme çalışmalarını tamamladı

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi 100 milyon TL'ye mal olacak!

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin yapımı hızla sürerken, Büyükşehir Belediyesi merkez ilçelerden atık nakli için tesise kadar toplamda 25 bin metrelik hat çekmeyi planlanıyor.

çatıya su izolasyonu nasıl yapılır Haberi

çatıya su izolasyonu nasıl yapılır


Yapılarımızı atmosferik olaylardan koruyan, ısı izolasyonu, su izolasyonu sağlayan, yapılarımıza değer ve estetik katan vazgeçilmez kaplama örtülerine çatı deniyor. Çatılar modellerine, kaplama çeşitlerine, eğimlerine göre, farklılıklar gösterebiliyor. Çatılarda taşıyıcı karkas hazırlanırken, bulunduğu konum, taşıyacağı kaplama, kar, rüzgar yükü gibi unsurlar da göz önünde bulundurulur. Çatının statik hesaplamaları da bu doğrultuda yapılıyor. 


Su çatı izolasyonu!

Yapılarda, çatı yapmanın temel mantığı su izolasyonu ve ısı izolasyonudur. Günümüzde çatı izolasyonu denilince akla, su çatı izolasyonu geliyor. Eğimli çatılarda kaplama malzemesi su izolasyonunu sağlıyor. Çatı sistemlerinde en çok tercih edilen su izolasyon malzemeleri, shingle, metal kiremit, kiremit, braas sistem, kenet sistemler (bakır, titanyum çinko, boyalı sac, kurşun...) tpo ve pvc membran sistemlerdir.


Shingle su çatı izolasyonu!

Hafif ve renkli çatı kaplama sistemleri içerisinde yer alan Shingle çatı...