05 / 05 / 2024

Cayma Akçesi Sözleşmesi

Cayma Akçesi Sözleşmesi

Gayrimenkul alım satımı sırasında alıcının, satıştan vazgeçmesi durumunda, yapılan sözleşmeye dayanılarak ev sahibi ve emlakçı alıcıdan ne talep edebilir? İşte gayrimenkul alım satım sözleşmesinden cayma bedeli..

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile mirastan hak alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Manevi babam 80 yaşın üzerinde. Akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alarak ölünceye kadar bakma sözleşmesi yaptık. Bir gün vefatı halinde mirasçıları dava açabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Referans Kartal Panorada için müteahhitlik sözleşmesi imzalandı!

Kiler GYO, İstanbul İli Kartal İlçesi 11371 ada 184 parsel ve 11466 ada 105 parselde gerçekleştirilecek olan Referans Kartal Panorada Projesi için Biskon Yapı A.Ş. ile müteahhitlik sözleşmesi imzaladı.

Reysaş GYO'nun Çayırova'daki deposu için imalat ve montaj işleri sözleşmesi imzalandı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 2086 ada 5 parselde yer alan Çayırova 1 nolu deposunun üst katında yapılacak bölme duvar imalat ve montaj işleri için İmalat ve Montaj İşleri Sözleşmesi imzalandı.

Kiler GYO'nun Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi iptal edildi! 

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Yenibosna Mahallesi'nde yer alan arsa üzerinde ticari alanlardan oluşacak proje geliştirilmesi amacıyla imzalanan Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi feshedildi...

Kanal İstanbul, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile çelişmiyor!

Son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'la ile ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kanal İstanbul Projesi, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile çelişmiyor" dedi...

İzmir Seferihisar'da 2200 yıllık kira sözleşmesi bulundu!

İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Teos antik kentinde sürdürülen çalışmalarda günışığına çıkarılan 2200 yıllık yazıt, Anadolu'daki en kapsamlı 'kira sözleşmesi'ni ortaya koydu.

Türk Akımı projesinde gizlilik sözleşmesi imzaladı!

Gazprom, South Stream Transport B.V. Şirketi ile Karadeniz’in derinliklerinden Rusya’dan Türkiye’ye uzanacak boru hattı inşaatı projesinin gerçekleşmesi çerçevesinde gizlilik sözleşmesi imzaladı.

Kiler, Beylikdüzü projesi için kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladı!

Kiler GYO mülkiyetindeki arsalar ile komşu olan İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi Yakuplu köyü 0 ada 69 parselde kayıtlı arsa malikleri arasında "Düzenleme Şeklinde, Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" imzalandı.

Akçansa Çimento toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlıyor!

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ., Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'yla T.Çimse-İş Sendikası arasında düzenlenecek yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlanacağını KAP'a bildirdi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi eksik ifa dilekçesi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri gecikme nedeniyle, yaklaşık bedelin aşılması, inşaatın kusurlu ya eksik ifa şeklinde olması durumlarında fesh edilebiliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi eksik ifa dilekçesi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptali dava dilekçesi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde yer alan hükümlere taraflardan birinin uymaması halinde dava açılabiliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptali dava dilekçesi!

Rusya ile Türk Akımı sözleşmesi ne zaman imzalanacak?

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, 'Türk Akımı' doğalgaz boru hattı projesine dair sözleşmenin erken seçime kadar imzalanmasının çok zor gözüktüğünü tekrarladı.

Cayma Akçesi Sözleşmesi Haberi

Cayma Akçesi Sözleşmesi

Gayrimenkul alım satım sözleşmesinden cayma bedeli!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ile satıcı arasında sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda tarafların birbirine karşı bazı hak ve sorumlulukları doğuyor.


Peki, alıcının gayrimenkulü almaktan vazgeçmesi durumunda, verilen kapora yanar mı? Yapılan sözleşmeye dayanılarak ev sahibi ve emlakçı alıcıdan ne talep edebilir?


Borçlar Kanunu madde 521'e göre emlakçı bir diğer ifade ile simsar, ancak yaptığı faaliyet sonucunda sözleşme kurulursa ücrete hak kazanıyor. Simsarın faaliyeti sonucunda kurulan sözleşme geciktirici koşula bağlanmışsa ücret, koşulun gerçekleşmesi hâlinde ödeniyor.


Simsarlık sözleşmesinde simsarın yapacağı giderlerin kendisine ödeneceği kararlaştırılmışsa, simsarın faaliyeti sözleşmenin kurulmasıyla sonuçlanmamış olsa bile giderleri ödeniyor.


Yukarıda yer alan kanun maddesine göre sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda emlakçıya para ödenmiyor. Buna karşın taraflar arasında imzalanan sözleşme hükümleri geçerli oluyor.


Sözleşmede, "Cayma bedelini alıcı öder." şeklinde bir ibare...