22 / 05 / 2024

Çayüstü

Çayüstü

Batman'da 105 yıl önce vefat eden kişiye ait 30 bin dönüm araziyi bin 200 mirasçı bölüşemedi, anlaşmazlık nedeniyle açılan dava 62 yıldır sürüyor.

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Arçelik'ten mikrodalga, mini fırın ve set üstü ocaklarda kasım ayı fırsatı...

Arçelik, mikrodalga, mini fırın ve set üstü ocaklarda kasım ayına özel 500 Türk Lirası indirim kampanyası yapacak. Arçelik'ten kasım ayına çok özel bir kampanya fırsatı başlattı.

İstanbullular dikkat! 5 ay üstüne bir zam daha geliyor!

Elektrik ve doğal gaz zammının ardından dan bir zam da suya geliyor. İSKİ Genel Kurulu önümüzdeki hafta olağanüstü toplantı yapacak.

Zam üstüne zam gelen ayçiçek yağ fiyatları 14,90 TL'yi gördü! İşte A101, Migros 24 Nisan 2022 fiyat listesi!

Bu senenin ilk çeyreğinden itibaren zam üstüne zam gören ayçiçek yağı fiyatları düşmeye başladı. Peki 1 litre ayçiçek yağı kaç TL oldu? A101, Migros, Carrefoursa ayçiçek yağ fiyatları ne kadar? İşte 24 Nisan 2022 indirimli fiyat listesi! 

TOGG'un Gemlik Tesisi'ndeki üst yapı inşaatı için 1.500 kişi istihdam edilecek!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu), Gemlik Tesisi'ndeki üst yapı inşaatı için bu ay 220, toplamda ise 1.500 personelin istihdam edileceği belirtildi.

Reysaş GYO'nun Çayırova'daki deposu için imalat ve montaj işleri sözleşmesi imzalandı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 2086 ada 5 parselde yer alan Çayırova 1 nolu deposunun üst katında yapılacak bölme duvar imalat ve montaj işleri için İmalat ve Montaj İşleri Sözleşmesi imzalandı.

Temmuz ayında en yüksek kira artışı ne kadar olacak?

Enflasyon rakamlarının belli olması ile Temmuz ayında kiralarda yapılabilecek en üst sınır belirlendi. Temmuzda en yüksek kira artışı ne kadar olabilecek?

Türkiye İMSAD Mayıs 2020 sektör raporu açıklandı!

‘Türkiye İMSAD Mayıs 2020 Sektör Raporu’na göre, inşaat sektörü 2020'ye hızlı başladı. İnşaat malzemeleri sanayisinin üretimi 3 ay üst üste artış gösterdi...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden kiralara 3 ay erteleme!

Sosyal mesafe kuralına uyabilmek için Avlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Olağanüstü Belediye Meclisi’nde; Koronavirüs sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’nin kiracılarının kiralarına 3 ay erteleme geldi.

Studio Loft stüdyo ve sanat galerisine dönüştü!

Y.Mimar Nail Egemen Yerce ve Mimar Ayça Taylan tarafından tasarlanan Studio Loft, standart bir dairenin bir fotoğraf sanatçısının yaşam alanı, stüdyosu ve sanat galerisine dönüşüm projesi oldu.

Türkiye Finans, 65 yaş ve üzeri vatandaşların konut kredisi ödemelerini 2 ay erteliyor! 

Türkiye Finans koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçirdiği özel destek paketlerine bir yenisini ekledi. Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üstü müşteriler için hazırlanan özel pakette, konut finansmanlarına ait mevcut ödeme planlarının, 2 ay ertelenmesi de bulunuyor...

İnşaatta beklenti 20 ayın en üst seviyesinde!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), “Hazır Beton Endeksi” 2020 Ocak Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektöründen beklenti, 20 ayın en üst seviyesine yükseldi. Ancak bu beklenti ocak ayında inşaat faaliyetlerine tam olarak yansımadı.

Ocak ayında en fazla reel getiri BIST 100 endeksinde oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, ocak ayında en fazla reel getiri BIST 100 endeksinde sağlandı.

Çayüstü Haberi

Çayüstü

Batman'da 105 yıl önce vefat eden kişiye ait 30 bin dönüm araziyi bin 200 mirasçı bölüşemedi, anlaşmazlık nedeniyle açılan dava 62 yıldır sürüyor.


Merkeze bağlı Binatlı, Çayüstü, Karayün, Erköklü, Akça, Oymataş ve Recepler köylerindeki 30 bin dönüm arazinin sahibi Mirza Ağa'nın 1910 yılında yaşamını yitirmesinin ardından çocuklarının mal paylaşımında anlaşmazlık yaşandı. Yapılan kadastro çalışmasındaki tescilleme de sorunu çözmedi. Tescillemeye karşı itiraz sonucu Batman Kadastro Mahkemesi'nde 1953 yılında açılan dava da çeşitli nedenlerle bugüne kadar sonuçlanamadı. Aradan geçen sürede mirasçı sayısı bin 200'e ulaştı. 


Varisçi avukatı Zeki Ekmen AA muhabirine, 62 yıldır süren davada 20 yıldır vekillik yaptığını ifade ederek, davanın uzun yıllardır sürmesi nedeniyle bilirkişi bulmada sıkıntı yaşandığını söyledi.


"Hakimin atayacağı bilirkişinin asgari 80 yaşında olması gerekiyor. Bu koşullarda 80 yaşındaki kişinin...