06 / 05 / 2024

Cazibe Merkezleri Programına naısl başvuru yapılır

Cazibe Merkezleri Programına naısl başvuru yapılır

Başbakan Yıldırım tarafından 23 ili kapsayan yatırımcılara yönelik destek açıklamasının ardından Cazibe Merkezleri Programı'na başvuruların başladığı bildirildi.

Kocaeli Kuzey Metro Hattı 2024 programına alındı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve toplu taşımada yeni bir döneme imza atacak olan Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı’nın 95 milyar Türk Lirası yatırım hacmine sahip 1. aşaması, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2024 yatırım programına alındığı açıklandı.

Depremden zarar gören iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı

Kahramanmaraş depreminden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen illerde yapılacak olan yatırımlar cazibe merkezi programı kapsamında en üst teşviklerden yararlanabilecek.

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa koşullarına göre uygun vade yapısıyla ilk evlerini alabilmesi için uygulamaya konulan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 10 günde tam 8 bin 27 kişi başvuru yaptı.

Yedieminlik faaliyetleri özelleştirme kapsamına dahil edildi!

İcra ve iflas kanununun 88. maddesi kapsamındaki yedi eminlik faaliyetleri özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi.

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Van'da 32 fabrikanın inşaatı tamamlandı!

 Van'da Cazibe Merkezleri'ni Destekleme Programı kapsamındaki 'Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde 32 fabrika binası ve sosyal tesislerle birlikte 54 bin metrekare kapalı alanın inşası tamamlandı.

Çimsa, 'Turquality Marka Destek Programı'na alınan ilk şirket oldu!

Türkiye ve dünya çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, çimento sektöründe Turquality Marka Destek Programı'na alınan ilk şirket oldu.

18 yılda Balıkesir için yatırım programına alınan projeler mecliste!

2002-2020 yılları arasında Balıkesir için yatırım programına alınan projeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Aytekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mustafa Varank: Küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacağız!

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projelerinin küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacaklarını anlattı.

Kent merkezlerinde taşıtlardan arındırılmış yeni yaya bölgeleri oluşturulacak!

2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre şehir merkezlerinde tarihi ve kültürel cazibe noktaları ile alışveriş bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış yaya bölgeleri oluşturulacak

Garanti BBVA Mortgage, Enerji Verimli Mortgage Pilot Programı’na katıldı!

Garanti BBVA Mortgage, Enerji Verimli Mortgage Girişimi’nin Pilot Programı’na katıldı. Garanti BBVA Mortgage, bu sistemi ürün ve hizmetlerine entegre etme testleri yapan 48 kurumdan biri oldu.

İstinye Üniversitesi gayrimenkulde MBA programı kayıtları başladı!

İstinye Üniversitesi ve Gayrimenkul ve GYODER arasında yapılan iş birliği protokolü gereği, 2019 - 2020 güz dönemi MBA programına başvuran GYODER üyelerine özel indirim imkanı sunulacak...

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Cazibe Merkezleri Programına naısl başvuru yapılır Haberi

Cazibe Merkezleri Programına naısl başvuru yapılır

Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç Lansmanı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, programın resmen başladığını ilan ederek, "Ön taleplerde 23 il için müracaat sayısı bin 200, toplam yatırım tutarı 19 milyar 600 milyon oldu. 112 bin 400 kişiye istihdam öngörülüyor" ifadelerini kullanmıştı.


Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansından (KUDAKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 ili kapsayan ve yatırımcılara çeşitli alanlarda ve sektörlerde uzun vadeli destekler sağlanacak olan Cazibe Merkezleri Programı'nın başvurularının alınmasına başlandığı belirtildi.


Bu kapsamda Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane'nin de program kapsamında yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Cazibe Merkezleri Programı ile yatırımcılara yatırım yeri tahsisi, anahtar teslim fabrika binası yapımı, yatırım ve işletme kredisi desteği, çağrı merkezi yatırım desteği gibi cazip destekler sağlanmaktadır. Programa başvurular, www.kalkinma.com.tr web sitesinde bulunan başvuru dilekçesi, başvuru formu ve...