04 / 05 / 2024

Cazibe merkezlerine hangi destekler yapılır

Cazibe merkezlerine hangi destekler yapılır

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar kapsamında desteklenmesine karar verilen yatırımlar nelerdir? Cazibe merkezlerine hangi destekler yapılır?

Cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller!

Cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller hangileridir? Hangi illerde yapılacak teşvik belgesi müracaatları karar kapsamında değerlendirilecek?

Cazibe merkezlerine hangi destekler yapılır?

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar kapsamında desteklenmesine karar verilen yatırımlar nelerdir? Cazibe merkezlerine hangi destekler yapılır?

Teşvik belgeli yatırımlar yüzde 30.92 arttı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Osman Arolat, bugünkü yazısında teşvikli yatırımlar ve Cazibe merkezlerine yatırım başvurularını değerlendirdi. İşte o haber...

Cazibe Merkezleri Projesi'ne 10 milyar liranın üzerinde talep!

Türkiye’ye yatırım yapmak isteyenler cazibe merkezlerini de ablukaya aldı. Henüz resmi başvuru süreci başlamamasına rağmen, 23 ili kapsayan cazibe merkezlerine ağırlığı yabancı yatırımcılardan 10 milyar liranın üzerinde yatırım talebi geldi.

Edip Uğur: Balıkesir cazibe merkezi olacak!

Balıkesir Büyükşehir Başkanı Edip Uğur, şehri 2040’ta 600 bin nüfusa ulaşacağını düşünerek planladıklarını vurguladı. Uğur, “Yeni konut alanlarına, ticaret merkezlerine ihtiyacımız var. Balıkesir cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu

Orman alanlarında hangi izinler verilecek?

Ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelikler bugün (18 Nisan 2014) Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre orman alanlarında hangi izinler verilecek? İşte yönetmelikte açıklanan verilebilecek izinler..

Apartmanda kiracı hangi giderlere katılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlüdür. Peki, apartmanda kiracı hangi giderlere katılır? İşte kiracının ödemesi gereken giderler..

Bilal Uludağ: Sarıçam Adana'nın cazibe merkezi olacak!

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçamlıya, yaptıkları her açık hava toplantısına Sarıçam’a dair umut ve heyecanlarını getirdikleri için teşekkür etti. Uğur, 'Sarıçam Adana'nın cazibe merkezi olacak' dedi.

Havayolunda cazibe merkezleri batıdan doğuya kayacak!

Gelecek 10 yıl içinde havayolu sektörünün merkezinin değişmesi bekleniyor. Sektörün merkezlerinin batıdan doğuya doğru kayacağı, İstanbul, Doha, Abu Dabi ve Dubai gibi kentlerin havayolu seyahati için cazibe merkezi olacağı kaydedildi.

Sığınak hangi binalarda zorunlu değildir?

12 ve daha az bağımsız bölümü olan sadece konut kullanımlı yapılarda sığınak zorunluluğu aranmıyor. Peki sığınak zorunluluğu aranmayan diğer yapılar nelerdir? Sığınak hangi binalarda zorunlu değildir? İşte yanıtı...

Nisan ayında hangi vergiler ödenecek?

Hangi ayda hangi vergilerin ödeneceğine ilişkin açıklamalar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. Buna göre Nisan ayında hangi vergiler ödenecek? Hangi beyannameler verilecek? İşte Nisan ayı vergi takvimi...

Değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. Değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

Harita Bürosu hangi evrak ve dilekçeleri ister?

Belediyelerin Emlak ve Numarataj Servisi Harita Bürosu hangi işlem için hangi evrakları, dilekçeleri ister? Harita Bürosu işlemleri için hangi evraklar gerekir? Harita Bürosu işlemleri için hangi dilekçeler hazır olmalıdır? İşte cevaplar...

Cazibe merkezlerine hangi destekler yapılır Haberi

Cazibe merkezlerine hangi destekler yapılır

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar kapsamında desteklenmesine karar verilen yatırımlar, Komite tarafından uygun bulunması halinde enerji desteği ile 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında sağlanan destek unsurlarından 6 ncı bölge şartlarında, 6 ncı bölgede uygulanan oran ve sürelerle yararlanıyor.

Sabit yatırım tutarı ve asgari kapasite

 

(1) Bu Karar kapsamında desteklenecek imalat sanayii yatırımları (US-97 Kodu: 15-37) için;

a)    Tunceli, Bayburt, Ardahan, Gümüşhane, İğdır, Erzincan illerinde 2 milyon Türk Lirası,

b)    Hakkari, Bingöl, Kars, Siirt, Bitlis, Muş, Şırnak illerinde 4 milyon Türk Lirası,

c)    Ağrı, Batman, Elazığ, Adıyaman, Erzurum, Malatya, Mardin, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa illerinde 5 milyon Türk Lirası, tutarında asgari sabit yatırım şartı aranır.

Bu Karar kapsamındaki destek unsurlarından yararlanabilmek için çağrı merkezi yatırımlarının asgari 200 kişilik istihdam sağlaması,...