04 / 05 / 2024

cebri icra nedir

cebri icra nedir

Yeni Türk Medeni Kanunu'na göre eşler arasındaki cebri icra yasağı kaldırılmıştır. Kanunen yasaklayıcı bir hüküm olmadığı sürece, eşlerden biri diğeri veya üçüncü kişilerle arasında her türlü hukuki işlem yapabiliyor...

Cebri satış ihtiyati tedbir!

Cebri satış ihtiyati tedbir konusu aslında ihtiyadi tedbir kararının cebri satışa engel olup olmayacağıdır. İhtiyadi Tedbir Kararı mahkemelerce cebri satışa engel görülüyor. Verilen karar ipotekli taşınmazın 3.kişilere devrinin önlenmesi içindir...

Cebri satışlarda kdv oranı!

Cebri satışlarda kdv oranını belirleme yetkisi 3065 Sayılı Kanun’un 28. maddesi gereğince belirli limitler halinde Bakanlar Kurulu’na ait bulunuyor. Buna göre 150 metrekareye kadar olan konutların tesliminde ihale bedeli üzerinden yüzde 1 KDV uygulanıyor.

Cebri icra tapu harcı!

Cebri icra tapu harcı yazılı satış bedeli üzerinden, her iki taraftan ayrı ayrı binde 15 oranında tahsil ediliyor. Cebri icra tapu harcı, yapılan cebri icra müzekkerelerinin tapuya tescil edilmesinden dolayı alınan bir harç olarak nitelendiriliyor...

Cebri icra yoluyla satış!

Cebri icra yoluyla satışta öncelikle borçlunun bulunduğu yerdeki tapu sicil müdürlüğü yada müdürlüklerine müzekkere yazılarak taşınmazın var olup-olmadığı sorulur, eğer var ise üzerine borç miktarı kadar haciz şerhi işlenmesi talep edilir...

Cebri icra yolu!

Cebri icra yolu ile devlet tarafından alınan taşınmaz satılarak elde edilen gelirle alacaklıya olan borcun ödenmesi sağlanıyor. Borcun ödenmemesi hainde icra dairesi haciz işlemini gerçekleştirir...

Cebri icra nedir?

Cebri icra nedir?: Kendi istekleriyle borçlarını ödemeyen borçluların, borçlarını devlet kuvveti ile ödemelerinin sağlanması; ilgili icra dairelerinin, gereğinde zor kullanarak, borçluyu borcunu ödemeye zorlamaları şeklinde tanımlanıyor...

Cebri icra ne demektir?

İcra ve İflas Kanunu'nda madde 32, 42 ve 60'ta ele alınan husus cebri icra ne demektir, detayları...

Cebri satış nedir? Cebri satış için hangi belgeler gerekir? 

Cebri satış, gayrimenkul alanında kullanılan önemli terimlerden biridir. Bu işlem, belirli bir süreci ifade eder ve bazı belgeler gereklidir. Peki cebri satış nedir ve cebri satış için hangi belgeler gerekir? İşte cebri satış ile ilgili detaylı ve önemli bilgiler...

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır?

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? sorularının cevapları merak ediliyor. İşte Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? detayları!

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

İntifa hakkı cebri icra!

Başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı intifa hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı cebri icra ile sona erer mi? İşte intifa hakkı ve cebri icra..

Haciz talebi örneği 2016!

Haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul ve gayrimenkullere cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor. Bunun için alacaklılar İcra'ya talepte bulunuyor. İşte haciz talebi örneği 2016..

Cebri ifraz nedir?

Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazın birden fazla parsel haline getirilmesi işlemine ifraz deniyor. Peki, cebri ifraz nedir?

Haciz masrafları ne kadar?

Haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?

Hacizli tapu satılır mı?

Haciz, alacaklının teminatı olup; haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor veya el konuluyor. Peki, hacizli tapu satılır mı?

Hacizli tapu nedir?

Haciz, alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işleme deniyor. Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, hacizli tapu nedir?

Olağanüstü mal rejimine geçiş davası nasıl açılır?

Olağanüstü mal rejimine geçiş davası eşlerden birinin istemi ile açılabileceği gibi, cebri icra halinde, önceki rejimin tasfiyesi halinde ve alacaklıların korunması hakkında dava açılabiliyor. Peki, dava nasıl açılır?

Eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

Borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması işlemine haciz deniyor. Peki, eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

Cebri icra nasıl yapılır?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde devlet tarafından borcunu ödemesine mecbur edilmesi işlemine cebri icra işlemi deniyor. Peki, cebri icra nasıl yapılır? Cebri icra çeşitleri nelerdir?

Cebri icra takibi nasıl yapılır?

Cebri icra, başlatılan icra sürecinde borçlunun yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda devletin otoritesi ile borçluyu borcunu ödemeye zorlamalarına cebri icra deniyor. Peki, cebri icra takibi nasıl yapılır?

cebri icra nedir Haberi

cebri icra nedir


Cebri icra yasağı!


Yeni Türk Medeni Kanunu'na göre eşler arasındaki cebri icra yasağı kaldırılmıştır. Kanunen yasaklayıcı bir hüküm olmadığı sürece, eşlerden biri diğeri veya üçüncü kişilerle arasında her türlü hukuki işlem yapabiliyor.


Yeni Türk Medeni Kanunu'nun 193. maddesine göre, eşlerin birbirlerine karşı olan borçlarını ödemesi, ödemediği takdirde de sonuçlarına katlanması gerekiyor. Evlilik birliğinde eşler birbirlerinden borç para almışlarsa, bu borcu belirtilen sürede ödemeye mecburdurlar. Aksi taktirde alacaklı olan eş, borçlu eş aleyhine dava açabiliyor ve icra takibi yapabiliyor. 


Eski Medeni Kanun'un 169. maddesine göre, eşler arasında yapılacak hukuki muameleler Sulh Hakimi tarafından izin verilmezse, geçerli sayılmıyordu. Eşler arasında herhangi bir borçtan dolayı cebri icra yapılamıyordu. Cebri icra yasağı ancak boşanmadan sonra yapılabiliyordu. Eşler arasında cebri icra yasağı hakkında bir örnek verecek olursak;


Ayla...