06 / 05 / 2024

Cebri icra satışında gerekli belgeler

Cebri icra satışında gerekli belgeler

Üzerinde rehin, haciz veya ipotek kaydı bulunan borçlunun, borcunun tahsili için borçluya ait bir gayrimenkulün satılmasına cebri icra yoluyla satış deniyor. Peki,cebri icra yoluyla satış nasıl olur?

2018 yılı yabancıya gayrimenkul satışında da rekor yılı olmalı!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, bu yılın yabancıya gayrimenkul satışında da rekor yılı olması gerektiğini kaydetti. 

Gayrimenkul satışında gelir vergisi 2018!

Gayrimenkul satışlarından elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Gayrimenkul satışında gelir vergisi dönemi 1 Mart itibari ile başlıyor..

Ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Gelir Vergisi Kanunu düzenlemelerine göre taşınmaz 5 yıl geçtikten sonra da satılsa vergi ödenmedi gerekecek. Peki, söz konusu ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Trabzon yabancılara konut satışında 4. sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye konut satış rakamları dün açıklandı. Açıklanan verilere göre; Trabzon yabancılara konut satışında 4. sırada yer aldı. 

Konut satışında bir milyon sınırı aşıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun, Eylül 2017 konut satış istatistiklerine göre, konut satışında en yüksek payı 23 bin 471 konutla ve yüzde 16.7 oranla İstanbul aldı. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75.2 artarak 2 bin 236 olarak gerçekleşti.

Fuzul Grup yerli ve yabancı konut satışında rekor bekliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül 2017 Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal konuyla ilgili olarak ‘Bu sene hem yerliye hem yabancıya konut satışında rekor kırarız’ dedi. 

İstanbul konut satışında en yüksek paya sahip!

Medya Takip Merkezi (MTM), medyada konut haberlerini inceledi. Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 oranında gerilerken, İstanbul konut satışında en yüksek paya sahip il oldu.

Yabancılara konut satışında Trabzon 3. sırada!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Mayıs 2017 konut satışı verilerini değerlendirdi. Hacısalihoğlu, bölgenin yabancılara konut satışında Türkiye’de üçüncü sırayı aldığını belirtti.

Yabancılara ve gurbetçilere gayrimenkul satışında KDV istisnası!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Akif Akarca bugünkü yazısında Yabancılara ve yurtdışında yaşayan Türklere gayrimenkul satışında KDV istisnasının detaylarını paylaştı. İşte o haber...

İşte yabancıya KDV'siz konut satışında merak edilenler!

Ekonomist dergisi yazarı M. Fatih Köprü bu haftaki yazısında yabancıya KDV'siz konut satışında merak edilenleri kaleme aldı. İşte o yazı...

Gayrimenkul satışında yeni trendler!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği, “Gayrimenkul Satışında Yeni Trendler” başlıklı yuvarlak masa toplantısı üyelerin, ‘GİSP Genç’ takımının ve gayrimenkul satış sektörününü oyuncularıyla gerçekleştirildi.

Ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Ev ve işyeri gibi gayrimenkullerin satışında doğan gelir vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde ödeniyor. Peki, son düzenlemelere göre ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Ön ödemeli konut satışında 24 aya kadar sözleşmeden dönülebiliyor!

Tüketici, ön ödemeli konut satışında sözleşme tarihinden itibaren 24 aya kadar herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmeden dönebilecek.

Cebri icra satışında gerekli belgeler Haberi

Cebri icra satışında gerekli belgeler

Cebri icra yoluyla satış nasıl olur?

Üzerinde rehin, haciz veya ipotek kaydı bulunan borçlunun, borcunun tahsili için borçluya ait bir gayrimenkulün satılmasına cebri icra yoluyla satış deniyor.  Cebri icra satışı, üzerinde rehin, haciz veya ipotek kaydı bulunan borçlunun, borcunun tahsili için borçluya ait bir gayrimenkulün satılması olarak tanımlanıyor. 


İcra emrinde; alacaklı ve borçlunun ve varsa mümesillerinin adları ve soyad­ları ile şöhret ve yerleşim yerleri, hükmü veren mahkemenin ismi ve hükmolunun şeyin neden ibaret olduğu, ilâmın tarih ve numarası ve icra mahkemesinden veya temyiz yahut iadei muhakeme yoliyle ait olduğu mahkemeden icranın geri bırakılması hakkında bir karar getirilmedikçe cebri icra işlemi ile devam ediliyor.


Paydaşlığın satılarak giderilmesine karar verilen gayrimenkuller için de İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre cebri icra satışı uygulanıyor. Paraya...