28 / 04 / 2024

cebri icra tedbir

cebri icra tedbir

İstirdat davasının takip hukuku bakımından şartı; takip borçlusunun borçlu bulunmadığı bir parayı icra takibinin kesinleşmesi nedeniyle cebri icra tehdidi altında ödemek zorunda kalması olarak biliniyor...

Cebri icra hukuku!

Cebri icra hukukunun amacı alacaklıların haklarının borçlular karşısında korunmasıdır. İcra sürecinde devlet otoritesi bunu asli ve yardımcı organları ile yürütüyor. Bu organların tümüne İcra Teşkilatı deniyor...

Eşler arasında cebri icra yasağı!

Eşler arasında cebri icra yasağı Yeni Türk Medeni Kanunu'na göre kaldırılmıştır. Ancak eski kanunda eşler arasında cebri icra yasağı vardı. Evlenme devam ettiği sürece eşler birbirlerinin aleyhine icra takibi yapamıyorlardı...

Cebri icra yoluyla tahliye!

Cebri icra yoluyla tahliye, ihale alıcısı adına tescil işlemi yapılan taşınmazın borçlu tarafından işgal edilmeye devam ettiği durumlarda on beş gün içerisinde tahliye etmesi söyleniyor...

Cebri icra tedbir!

Cebri icra tedbir kararını mahkemeler genellikle alacağın tahsili için yapılmış olan İpoteğin Paraya Çevrilmesi Yolu İle Takipte borçlu aleyhine Tapu İptali ve Tescil Davalarında ipotekli gayrimenkulün üçüncü kişilere devrinin önlenmesi için veriyorlar...

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır?

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? sorularının cevapları merak ediliyor. İşte Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? detayları!

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

İbrahim Kutluay'a icra şoku!

Demet Şener tarafından zina ve sadakatsizlik gerekçesiyle boşanma davası açılan İbrahim Kutluay'a bir şok daha geldi. Tedbir nafakasını ödemeyen İbrahim Kutluay hakkında icra takibi başlatıldı.

İntifa hakkı cebri icra!

Başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı intifa hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı cebri icra ile sona erer mi? İşte intifa hakkı ve cebri icra..

Haciz talebi örneği 2016!

Haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul ve gayrimenkullere cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor. Bunun için alacaklılar İcra'ya talepte bulunuyor. İşte haciz talebi örneği 2016..

İcra ve iflas harçları 2016!

İcra ve iflas işlemlerinde başvuru sahibinin belli harçları ödemesi isteniyor. Ödenecek bu harçlar her sene yeniden belirleniyor. İşte icra ve iflas harçları 2016..

İcra davalarında avukatlık ücreti 2016!

İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığı oluyor. Peki, icra davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Şifa Üniversitesi'nin ihalesine tedbir kararı!

İzmir'de Şifa Üniversitesi'nin açık artırma usulüyle yaklaşık 18 dönüm arsasını ihaleye çıkardığı gayrimenkul satışı, mahkemenin 'tedbir kararı' ile durduruldu.

Hüseyin Rüştü Altuntaş'ın 19 milyonluk gayrimenkulüne tedbir!

İşadamı Hüseyin Rüştü Altuntaş’ın ölümünün ardından başlayan miras kavgasında mahkeme, 19 milyon TL’lik gayrimenkulle Türkiye’nin en büyük yatı ‘Su Perisi’ne tedbir koydu. 30 milyon Euro’luk yat seferden men edildi

Mahkeme Ispartakule'deki tedbir kararını bozdu!

İnnovia, Apricot Garden, Koza 1 ve Koza 2 projelerinden sonra İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin tedbir koyduğu parseller üzerinde yükselen ve Hasanoğlu İnşaat'a ait olan Banu Evleri projesinde de tedbir kararı kalktı.

Ispartakule Koza 1 ve Koza 2'deki tedbir kararı kalktı!

Geçtiğimiz günlerde Ispartakule'deki bazı projelerde satışlar durmuştu. Satışların durduğu projelerden olan Koza 1 ve Koza 2 sakinleri tedbir kararının kalkması için mahkemeye başvurdu ve Koza 1-Koza 2'deki şerhler kalktı.

Ispartakule Koza sakinleri tedbir kararı için mahkemeye başvurdu!

Geçtiğimiz günlerde Ispartakule'deki bazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile tedbir konmuş ve bazı projelerde satışlar durmuştu. Satışların durduğu projelerden olan Koza 1 ve Koza 2 sakinleri tedbir kararının kalkması için mahkemeye başvurdu.

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

cebri icra tedbir Haberi

cebri icra tedbir


Cebri icra tehdidi!


Borcun cebri icra tehdidi altında ödenmesi Maddi hukuk bakımından gerçekte borçlu olmayan bir kişi kendisine gönderilen ödeme emrine itiraz etmeyi şu veya bu sebeple ihmal etmiş veya itiraz etmesine rağmen icra mahkemesinde  borçlu olmadığını ispat edememiş, icra takibinden önce veya icra takibi sırasında menfi tespit davası da açmamış ve bunun sonucunda borcu cebri icra tehdidi altında ödemiş ise ödemiş olduğu paranın kendisine geri verilmesi için dava açabilir bu davaya istirdat davası denir.


Borçlunun menfi tespit davası açmış olması halinde menfi tespit davası sonuçlanmadan önce icra takibi sonunda borcun ödenmesi söz konusu olursa menfi tespit davasına istirdat davası olarak devam edilir. 


İstirdat davasının takip hukuku bakımından şartı: takip borçlusunun borçlu bulunmadığı bir parayı icra takibinin kesinleşmesi nedeniyle cebri icra tehdidi...