04 / 05 / 2024

cebri icranın anlamı

cebri icranın anlamı

Cebri icra hukukunun amacı alacaklıların haklarının borçlular karşısında korunmasıdır. İcra sürecinde devlet otoritesi bunu asli ve yardımcı organları ile yürütüyor. Bu organların tümüne İcra Teşkilatı deniyor...

Merkez Bankası faizi ne kadar yükseltmeye karar verdi?

Mehmet Şimşek'in "pozitif reel faiz" mesajı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek haftaki faiz kararı öncesinde önemli bir tartışma konusu haline geldi. Uzmanlar bu mesajın anlamını ve faiz tahminlerini basın mensuplarına açıkladılar. Peki merkez bankası faizi ne kadar yükseltecek?

Dolarda 3 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak

Dün 20,022 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru hafta sonun ilk gününde de yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Özellikle doların ne kadar olacağı en çok merak edilenler arasında yer alıyor.Dolarda 3 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak.

Ekonomist Mert Başaran net konuştu: Altın ve dolar haziranda tam anlamıyla böyle olacak! Hemen bakın

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran son zamanlarda altın ve dolar ile ilgili yaptığı değerlendirmelerle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ekonomist Mert Başaran net konuştu: Altın ve dolar haziranda tam anlamıyla böyle olacak! Hemen bakın.

Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın

9 Şubat Perşembe dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Vatandaşlar doların ne kadar olacağının araştırıyor. Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın!

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro tam anlamıyla böyle olacak! Cebinde 1 eurosu bile olanlar hemen baksın

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca kişi euro ne olur? sorusunun yanıtını araştırırken Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro tam anlamıyla böyle olacak! Cebinde 1 eurosu bile olanlar hemen baksın.

Dolar 5 gün sonra tam anlamıyla bu kadar olacak! Bu rakam sır gibi saklanıyordu! 1 doları bile olan acil baksın

26 Ocak Perşembe günü dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolara yatırım yapan yatırımcılar ''dolar ne kadar olacak?'' sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Dolar 5 gün sonra tam anlamıyla bu kadar olacak! Bu rakam sır gibi saklanıyordu! 1 doları bile olan acil baksın

Dolar bu ay içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Planınızı yapın!

Son dakika dolar/TL kurundaki gelişmeler yatırımcılar ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip edilirken, doların bu ay içinde tam anlamıyla ne kadar olacağı belli oldu. Görenlerin gözleri yuvlarından fırlayacak! Planınızı yapın!

Dolar yarın tam anlamıyla bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar için rakam belli oldu! Herkes hazır olsun!

Fed faiz kararı sonrası değer kaybeden dolar kuru gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybetmeye de devam ediyor. Doların ne kadar olacağını merak edenler için Dolar yarın tam anlamıyla bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar için rakam belli oldu! Herkes hazır olsun!

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...

Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak! Ekonomist Selçuk Geçer peş peşe rakam verdi! 1 doları bile olanlar treni kaçırmayın

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların tam anlamıyla ne kadar olacğaını açıkladı. Peş peşe rakam veren Geçer, yatırımcıları uyardı.1 doları bile olanlar treni kaçırmayın, hemen bakın!

Döviz bürosundan kimlikle döviz almak isteyenlere yeni kota getirildi

Türkiye'nin dövize olan ihtiyacı her geçen gün artarken hükümet 'şirketlere elinizdeki fazla dövizi satın' anlamına gelen bir dizi karar aldı. Hükümet vatandaşların bireysel olarak da döviz alımına yeni sınır getirdi.

Putin doğalgaz planını duyurdu: Doğalgaz fiyatları uçtu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri ve AB'ye gerçekleştirilen mal tedariğinde ödemenin dolar ya da Euro üzerinden almanın anlam taşımadığına vurgu yaptı ve “Dost olmayan ülkelere doğalgaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Anlam Mühendislik Organizasyon Turizm İnşaat Bilişim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anlam Mühendislik Organizasyon Turizm İnşaat Bilişim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Üsküdar’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Osman Şen tarafından kuruldu.

cebri icranın anlamı Haberi

cebri icranın anlamı


Cebri icra hukuku!


Cebri icra hukuku, kendi istekleriyle borçlarını ödemeyen borçluların, borçlarını devlet kuvveti ile ödemelerini sağlıyor; ilgili icra daireleri, gereğinde zor kullanarak, borçluyu borcunu ödemeye zorluyor. 


Cebri icra hukukunda borçlu ve alacaklının söz konusu olduğu durumlarda, borçlunun sahip olduğu gayrimenkuller icra dairesi tarafından haczediliyor. İcra sonrasında satışa çıkarılan gayrimenkullerden elde edilen gelirle alacaklılara olan borcun ödemesi yapılıyor.


Cebri icra hukuku, başlatılan icra sürecinde borçlunun yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda, devletin otoritesi ile bunu zorla yerine getirmeye mecbur edilmesi olarak biliniyor. Cebri kelimesinin sözlük açıklaması, zor kullanarak yaptırılan, zorlamadır.


Cebri icra hukukunun amacı alacaklıların haklarının borçlular karşısında korunmasıdır. İcra sürecinde devlet otoritesi bunu asli ve yardımcı organları ile yürütüyor. Bu organların tümüne İcra Teşkilatı deniyor. Asli icra organları, icra işlerini yürütmek için kurulmuş olan...