28 / 04 / 2024

Cebri ifraz ne demek

Cebri ifraz ne demek

Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazın birden fazla parsel haline getirilmesi işlemine ifraz deniyor. Peki, cebri ifraz nedir?

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Bir yakını ile ortak mal alanlar sonrasında ifraz işlemi yaparak tapunun bölünmesini talep edebiliyor. Peki, tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

İfraz harcı ne kadar?

Tapu ifraz işleminin yapılabilmesi için bazı belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. Peki ifraz harcı ne kadar? İşte tapu ifraz harcı 2021...

Tapu ifraz harcı 2021!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılması için tapuda belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu ifraz harcı 2021 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2020!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılması amacıyla tapuda belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu ifraz harcı 2020 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2019!

Tapu ifraz işleminin yapılabilmesi için bazı belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ifraz harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ifraz harcı 2019'da ne kadar oldu?

Tapu ifraz harcı 2018!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılabilmesi için tapuda belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ifraz harcı 2018 ne kadar?

İfraz harcı 2017!

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında ifraz işlemi de bulunuyor. İfraz işlemi, tevhit işleminin aksine tek tapu bölünebiliyor. Peki, ifraz harcı 2017 ne kadar?

İfraz harcı oranı 2016!

İfraz ile tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller, birden fazla parsel şeklinde ayrılıyor ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydediliyor. Peki, ifraz harcı oranı 2016 ne kadar?

Müşterek mülkiyet ifraz harcı 2016!

Bir taşınmaz mala birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında sahip olmaları durumu olan müşterek mülkiyet ifraz edilebiliyor. Peki, müşterek mülkiyet ifraz harcı 2016 ne kadar?

İfraz harcı 2016!

İfraz işlemleri, tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi için yapılıyor. Peki, ifraz harcı 2016 ne kadar?

Tapu ifrazı için ne gerekir?

Tapu üzerinde yapılan ayırma işlemi, ifraz olarak tanımlanıyor. Tapu ifrazı için bazı belgeler ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu ifrazı için ne gerekir?

Cebri ifraz ne demek Haberi

Cebri ifraz ne demek

Cebri ifraz nedir?

İfraz işlemi, tapuda kayıtlı bir gayrimenkulün birden fazla parsel haline getirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. ifraz edilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin, irtifak hakkı veya şerh var ise bütün hak sahiplerinin muvaffaklarının alınması zorunlu oluyor. 


İfraz ile ilgili usul ve esaslara İmar Kanunu'nda yer veriliyor. İmar kanununun 15. ve 16. maddeleri İfraz ve Tevhid ana başlığı altında düzenlenmiş olarak karşımıza çıkıyor.


İmar kanunun 15. maddesi “ İmar planlarına göre yol, meydan, yeşil saha, park ve otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan yerlere rastlayan gayri menkullerin bu kısımlarının ifrazına veya tevhidine izin verilmez.”


Cebri ifraz, binalı ya da binasız arsalarda hak sahiplerinin kararı aranmaksızın yol fazlaları, kamuya ya da belediyelere ait yerlerle birleştirilmeleri olarak karşımıza çıkıyor. 


Gerekli belgeler... 

1. Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu...