03 / 05 / 2024

cebri satış ihtiyati tedbir nasıl konulur

cebri satış ihtiyati tedbir nasıl konulur

Cebri satış ihtiyati tedbir konusu aslında ihtiyadi tedbir kararının cebri satışa engel olup olmayacağıdır. İhtiyadi Tedbir Kararı mahkemelerce cebri satışa engel görülüyor. Verilen karar ipotekli taşınmazın 3.kişilere devrinin önlenmesi içindir...

Cebri satış nedir? Cebri satış için hangi belgeler gerekir? 

Cebri satış, gayrimenkul alanında kullanılan önemli terimlerden biridir. Bu işlem, belirli bir süreci ifade eder ve bazı belgeler gereklidir. Peki cebri satış nedir ve cebri satış için hangi belgeler gerekir? İşte cebri satış ile ilgili detaylı ve önemli bilgiler...

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkul satılır mı? İhtiyati tedbir ne demek?

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkulün satış durumu, bazı kişiler tarafından merak edilir. Bunun için öncelikle ihtiyati tedbirin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Hukuki süreçlerde bazı durumlarda hakkın alınmasını sağlayan ihtiyati tedbiri kararı gayrimenkuller için de alınabilir.

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı iptal oldu!

İstiklal Caddesi'ndeki St. Antuan Kilisesi ile avlunun önünde bulunan 6’şar katlı 2 apartman ve 4 işyerinin başkalarına satılmamasıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı veren mahkeme, davalı İtalyan Kraliyet Ailesi’nin 15 vârisinin karara itirazına red cevabı verdi.

Sent Antuan Kilisesi'nin satışının durdurulmasına yönelik tedbir kararı devam edecek!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını iddia eden İtalya Kraliyet Ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması için kilise yetkililerince alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına yönelik talep reddedildi...

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı için tedbir kararının kaldırılması isteniyor!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını söyleyen İtalya kraliyet ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması amacıyla kilise yetkilileri tarafından alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılması isteniyor.

Cebri satışta gerekli belgeler nelerdir?

Borçlunun mallarının icra dairesi tarafından haczedilip satılması işleminde hangi belgeler gereklidir?

İcradan alınan evin masrafı 2017!

İcra müdürlükleri, alacaklıların alacaklarına karşılık borçluların taşınmaz mallarına el koyarak satışa çıkarabiliyor. Söz konusu satış cebri satış işlemi olarak ifade ediliyor.

Hacizli tapu satılır mı?

Haciz, alacaklının teminatı olup; haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor veya el konuluyor. Peki, hacizli tapu satılır mı?

Şufa hakkı cebri arttırmayla satışlarda kullanılabilir mi?

Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar şufa hakkını kullanabilirler. Peki, şufa hakkı cebri arttırmayla satışlarda kullanılabilir mi?

İhtiyati tedbir satışa engel mi?

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor. Peki, ihtiyati tedbir satışa engel mi?

Kırklardağı Konakları'nda konut satışına tedbir!

Kırklardağı’nda mağdur edilen vatandaşlar, buradaki konut ve arsaların tamamına ihtiyati tedbir kararı koydurttu. Buna göre, Kırklardağı’ndaki konutlar, mağdurların açtıkları davalar sonuçlanıncaya kadar satılamayacak.

cebri satış ihtiyati tedbir nasıl konulur Haberi

cebri satış ihtiyati tedbir nasıl konulur


Cebri satış ihtiyati tedbir!


Cebri satış ihtiyati tedbir konusu aslında ihtiyadi tedbir kararının cebri satışa engel olup olmayacağıdır. İhtiyadi Tedbir Kararı mahkemelerce cebri satışa engel görülüyor.


Genellikle mahkemeler, alacağın tahsili için yapılmış olan İpoteğin Paraya Çevrilmesi Yolu İle Takipte borçlu aleyhine Tapu İptali ve Tescil Davalarında mahkemece ipotekli gayrimenkulün üçüncü kişilere devir ve temlikinin önlenmesi yönünde ihtiyati tedbir kararı verirler.


Cebri satış ihtiyati tedbir...

Takip dosyası satış aşamasında, ihtiyati tedbirin, cebri satışa engel olup olmadığı, mahkemece tapu iptali ve tescil davasının gayrimenkulün aynına ilişkin bir dava olduğu belirtilerek satışın yapılması engellenmektedir.


Cebri satış ihtiyati tedbir konusunda örnek yargıtay kararı aşağıda yer alıyor:


Yargıtay’a göre:

İhtiyati tedbir kararı, borçluya ait taşınmazların üçüncü kişilere rızaen devir ve temlikinin önlenmesine yönelik olup, bu taşınmazların cebri icra ile satılmasını önleyici...