08 / 05 / 2024

cebri satış kdv oranı

cebri satış kdv oranı

Cebri satışlarda kdv oranını belirleme yetkisi 3065 Sayılı Kanun’un 28. maddesi gereğince belirli limitler halinde Bakanlar Kurulu’na ait bulunuyor. Buna göre 150 metrekareye kadar olan konutların tesliminde ihale bedeli üzerinden yüzde 1 KDV uygulanıyor.

Milli Emlak satış ilanları: İki şehirde KDV'den muaf 45 adet arsa ve arazi satılıyor! 

Artvin ve Konya'da yer alan 45 adet arsa ve arazi satılıyor KDV'den muaf olarak satılıyor. Milli Emlak satış ilanlarını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Milli Emlak'tan son dakika Mayıs 2024 fırsatı! KDV'den muaf araziler 5 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum ve Amasya'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Fiyatların 5 bin TL'den başladığı araziler KDV'den de muaf...

Tekirdağ ve Kocaeli'de 42 adet gayrimenkul satılıyor! Milli Emlak satış: KDV'den muaf arsa, arazi ve iş yerleri!

Kocaeli Milli Emlak ve Tekirdağ Milli Emlak, 42 adet gayrimenkulü KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Tekirdağ ve Kocaeli'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı açıkladı! KDV'siz arsa satışı 33 ilde başladı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 33 şehirde 391 muhtelif arsayı KDV'siz satışa çıkardığını açıkladı. Buna göre, yüzde 25'i peşin, 48 ay vadeyle satışa sunulan arsalar vatandaşlara büyük bir fırsatlar sağlayacak.

Milli Emlak, 2 ildeki 235 adet arsa ve araziyi hem KDV'den muaf hem taksitle satıyor! 

Kayseri Milli Emlak ve Konya Kadınhanı Mili Emlak, toplam 235 adet gayrimenkulü KDV'den muaf olarak ve taksit fırsatıyla satıyor. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan 4 ilde KDV'den muaf satılık arsa ve araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 4 şehirde yer alan arsa ve arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkuller KDV'den muaf olmasıyla da yatırımcıların dikkatini çekiyor. İşte o ihale ilanları..

Arnavutköy'de 4 kat konut imarlı arsa satılıyor! Megakentte KDV'den muaf arsa arayanlar bu tarihe dikkat!

İstanbul Sultangazi Belediye Başkanlığı, Arnavutköy'de yer alan 4 kat konut imarlı arsayı KDV'den muaf satışa sunuyor. Peki Arnavutköy'de satışı yapılacak arsanın fiyatı ne kadar? 

O ilde KDV'den muaf arsa fırsatı! Metrekaresi 9 bin 950 TL'den satışta!

Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale'nin Merkez ilçesinde yer alan 3 bin 724 metrekarelik arsayı KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Kırıkkale'deki arsanın fiyatı ne kadar? Satış ihalesi ne zaman? 

O ilde 3 adet 2+1 konut KDV'den muaf olarak satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Bursa ili, Yıldırım ilçesi, Mevlana mahallesinde yer alan 3 adet 2+1 konutu KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Bursa Yıldırım'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak'tan Milas'ta satılık 3 arazi fırsatı! KDV'den muaf ve yüzde 20 indirimle arazi alabilirsiniz! 

Muğla Milas Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla Milas'ta yer alan 3 adet araziyi, hem KDV'den muaf olarak hem de yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Muğla Milas'ta yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak, o ilde KDV'den ve emlak vergisinden muaf arsa satıyor! 

Kırıkkale Milli Emlak Müdürlüğü, Kırıkkale ili, Delice ilçesi, Aktepe Mahallesinde yer alan arsa KDV'den ve emlak vergisinden muaf olarak satılıyor. Peki arsanın fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman? 

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Belediye, KDV'den muaf ticaret imarlı arsayı 6 taksitle satıyor! İhalesi 12 Aralık'ta!

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanlığı, Erzurum Yakutiye'de yer alan 2 adet ticari alan imarlı arsayı KDV'den muaf olarak satıyor. İşte arsaların fiyatları ve tüm detaylar...

cebri satış kdv oranı Haberi

cebri satış kdv oranı


Cebri satışlarda kdv oranı!


Cebri satışlarda kdv oranını belirleme yetkisi 3065 Sayılı Kanun’un 28. maddesi gereğince belirli limitler halinde Bakanlar Kurulu’na ait bulunuyor. 30.12.2007 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 1/b maddesi ve ekli 1 sayılı Tarifenin 11. maddesinde, net alanı 150 metrekareye kadar olan konutların tesliminde uygulanacak KDV oranının, ihale bedeli üzerinden yüzde 1 olacağı belirtiliyor. Net alanı 150 metrekarenin üstünde bulunan konutların tesliminde uygulanacak Cebri satışlarda KDV oranı ise aynı kararın 1/a maddesi gereğince ihale bedeli üzerinden yüzde 18 olarak uygulanıyor.


Belirtilen mevzuat çerçevesinde konu değerlendirildiğinde; net alanı 150 metrekareye kadar olan konutların icra müdürlüklerinde yapılacak olan satışları yüzde 1 oranında katma değer vergisine tabi olacak, buna karşılık net alanı 150 metrekarenin üstünde bulunan konutlar ile...