06 / 07 / 2024

çed kararları

çed kararları

Herhangi bir projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olan ÇED'de proje ile ilgili bir karara varılıyor. Peki çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararı nedir?

Danıştay ÇED raporlarının süresiz ilan edilmesi gerektiğine karar verdi!

Çevre Bakanlığı’nın ÇED kararlarını gizleyen uygulaması mahkemenin 4 sene sonra aldığı kararla durduruldu. Danıştay ÇED raporlarının süresiz olarak ilan edilmesi gerektiğine karar verdi.

Mehmet Özhaseki: ÇED kararları inşaat izni değildir!

TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ÇED kararlarının inşaat izni olarak sayılmadığını ifade etti.

ÇED olumlu raporları değerlendirilerek veriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı,Twitter hesabından, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) konusunda paylaşımlarda bulundu. Sarı, "ÇED olumlu" kararlarının titiz bir inceleme ve değerlendirme sonucunda verildiğini bildirdi.

Urla RES projesinde yeni dava!

İzmir’in Urla İlçesi’nde, yürütülen RES projesi için verilen ÇED kararlarını iptal ettiren çevreciler, Bakanlığın değiştirdiği nazım imar planının iptali için de yeni hukuk mücadalesi başlattı.

Serbest bölgelerdeki ÇED'e tetkik muafiyeti!

MECLİS’e sunulan ve yasama dönemi bittiği için “kadük” olan tasarıyla serbest bölgelerdeki faaliyetler Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) mevzuatı kapsamında yürütülen yer tetkiki kararlarından muaf tutulacak.

ÇED başvurularının 4'te 1'i iptal edildi!

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu. ÇED başvurularının 4'te 1'i iptal edildi.

2014'te 130 faaliyete ÇED onayı verilmedi!

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu...

Akkuyu'ya ÇED onayı yargıya taşınıyor!

Rus Rosatom şirketi tarafından yapılacak olan Akkuyu NGS'nin ÇED raporunun onaylanmasına çevrecilerden tepki geldi. Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Devin Bahçeci konuyla ilgili açıklama yaptı...

Kirazlıdere Termik Santrali'ne ÇED iptali!

Kirazlıdere Termik Santrali Entegre Projesi hakkında verilen "ÇED olumlu kararı"nın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle komisyon tarafından açılan davada Çanakkale İdare Mahkemesi, kararı hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal etti.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporuna onay geldi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye ziyareti, 3 yıl önce ilk başvurusu yapılan Akkuyu Nükleer Santrali'nde de önemli bir gelişme sağladı. Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporu için onay geldi...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporu onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu onayladı. 3 bin sayfalık rapor, çevresel etki açısından bütün detayları içeriyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporuna onay!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporuna onay çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Santrali'nin, ÇED raporunu onayladı. ÇED raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayından geçti.

Bakanlıktan yeni ÇED Yönetmeliği açıklaması!

Yeni ÇED Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AVM'lere ÇED muafiyeti getirilmesi hususunda ve diğer projelere ilişkin açıklama yaptı...

çed kararları Haberi

çed kararları

Çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararı nedir?

Çevresel etki değerlendirmesi kısaca ÇED; herhangi bir projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak tanımlanıyor.


Bu süreç içerisinde proje ile ilgili bir karara varılıyor. Bu karar çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararı veya çevresel etki değerlendirmesi olumsuz kararı oluyor. Peki, çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararı nedir?


Çevresel etki değerlendirmesi olumlu veya çevresel etki değerlendirmesi olumsuz kararı

MADDE 14 – (1) Komisyon tarafından incelenerek son şekli verilen ÇED Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere uygun araçlarla on gün görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de değerlendirilir. Bakanlık halktan gelen görüşler doğrultusunda rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir. Gerekli çalışmaların yapılmasını müteakip Bakanlıkça nihai ÇED...