01 / 05 / 2024

Çed mevzuatı

Çed mevzuatı

Çevresel etki değerlendirmesi yeterlik belgesi tebliği taslağı, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun izleme kontrolünü yapacak kurum/kuruluşlara yeterlik belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor. İşte tebliğ kapsamında yer alan esaslar..

Serbest bölgelerdeki ÇED'e tetkik muafiyeti!

MECLİS’e sunulan ve yasama dönemi bittiği için “kadük” olan tasarıyla serbest bölgelerdeki faaliyetler Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) mevzuatı kapsamında yürütülen yer tetkiki kararlarından muaf tutulacak.

Mersin Greenpeace Akkuyu ÇED Raporu'nun iptali için dava açtı!

Mersin Greenpeace üyeleri, Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ÇED Raporu’nun iptali istemiyle Mersin İdare Mahkemesi’ne dava açtılar...

Akkuyu nükleer santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Akkuyu nükleer santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Greenpeace üyeleri, Akkuyu'ya kurulması planlanan nükleer santralle ilgili olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nun iptali için Mersin İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

ÇED başvurularının 4'te 1'i iptal edildi!

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu. ÇED başvurularının 4'te 1'i iptal edildi.

2014'te 130 faaliyete ÇED onayı verilmedi!

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu...

2014 ÇED verileri açıklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı içerisinde ÇED yönetmeliği kapsamında proje bedeli 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildiğini açıkladı.

İdris Güllüce 2014 ÇED verilerini açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı içerisinde ÇED yönetmeliği kapsamında proje bedeli 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildiğini açıkladı.

Antalya EXPO 2016 için ÇED süreci başladı!

Antalya Botanik EXPO 2016 projesi için bakanlık tarafından ÇED süreci başlatıldı. Aksu Solak Köyü'nde yükselecek olan EXPO 2016 projesi 1 milyon 121 bin 223 metrekare alanda kurulacak. İşte projenin tüm detayları...

Eymir için ÇED süreci başladı!

Eymir için ÇED süreci başladı. Özel Çevre Koruma Alanı içerisinde yer alan ve üst ölçekli planlarda 'ağaçlandırılacak alan' olarak belirtilen yere 'diplomatik otel' yapılması gündemde.

2014 yılı ÇED süreci verileri açıklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ÇED süreci ile ilgili 2014 yılı verilerini açıkladı. Sadece 2014 yılında ÇED kapsamında olan 119 adet proje Bakanlık tarafından iade edildi.

Rönesans Küçükyalı AVM ve Otel için ÇED Olumlu raporu!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım tarafından, Maltepe Aydınevler Mahallesi'nde yapılacak olan Küçükyalı AVM ve Otel projesi 24 Ekim 2014 tarihinde 10 gün süreyle halkın görüşüne açılmıştı. Projede bakanlıktan Çed Olumlu raporu verildi.

İzmir İstinye Park AVM'nin ÇED süreci başladı!

Doğuş Holding'in Üçkuyular'da kuracağı AVM için ÇED süreci başladı. İzmir Valiliği'nin onay verdiği proje ile Üçkuyular'a 301 bin metrekare büyüklüğünde AVM ile 211 odalı otel yapılacak.

Akkuyu'ya ÇED onayı yargıya taşınıyor!

Rus Rosatom şirketi tarafından yapılacak olan Akkuyu NGS'nin ÇED raporunun onaylanmasına çevrecilerden tepki geldi. Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Devin Bahçeci konuyla ilgili açıklama yaptı...

Çed mevzuatı Haberi

Çed mevzuatı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YETERLİK BELGESİ TEBLİĞİ TASLAĞI!


Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, Proje Tanıtım Dosyası hazırlayacak ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun izleme kontrolünü yapacak kurum/kuruluşlara yeterlik belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, Proje Tanıtım Dosyası hazırlayacak ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu izleme kontrolü yapacak kurum/kuruluşlarda aranacak şartları, başvuruların değerlendirilmesi, yeterlik belgesinin verilmesi, vize edilmesi, askıya alınması, iptali ve yeterlik belgesi verilen kurum/kuruluşların denetlenmesi ile ilgili hususları kapsar.


Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ, 03/10/2013 tarihli ve 28784 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 18 inci ve 27 nci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

MADDE 4 –...