13 / 05 / 2024

Çed raporu başvuru dilekçesi

Çed raporu başvuru dilekçesi

Çevresel etki değerlendirme raporu bir faliyetin kurum aşamasında çevre kirliliği açısından değerlendirilmesi halinde veriliyor. Peki, Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’na dava açacağız!

Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’nun onaylanmasının ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un imar planına itiraz edeceğini ve ÇED raporuna dava açacağını söyledi…

Kanal İstanbul'un ÇED raporu için son söz 15 gün sonra söylenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca kabul edilen Kanal İstanbul Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu için 55 kurum ve kuruluşun görüşüne başvuruldu...

Kanal İstanbul Projesi'nin ÇED başvuru dosyası meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Kanal İstanbul Projesi'nin ÇED başvuru dosyasının askı sürecine yönelik iddiaları meclis gündemine taşıdı...

Kanal İstanbul'un ÇED raporu yeniden hazır!

Çılgın proje Kanal İstanbul için ÇED raporu yeniden hazırlandı. Kanal İstanbul için ÇED süreci başladı..

Sinop Nükleer Santrali'nin ÇED başvuru dosyası bakanlığa sunuldu!

Sinop Nükleer Güç Santrali projesi için Çevresel Etki Değerlendirme başvuru dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2017!

Kentsel dönüşüm çalışmasının bireysel olarak başlatılabilmesi için yapıya riskli raporu alınması gerekiyor. Risk raporu için ise lisanslı firmalara bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2017..

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için ÇED raporu gerekli değildir kararı!

1. Dünya Savaşı yıllarında inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nı yeniden canlandırmak için başlayan çalışmalar son aşamasına geldi. Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için "ÇED raporu gerekli değildir" kararı verildi.

Antalya Finike'de ÇED başvuru süreci başlatıldı!

Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Alacadağ'da işletme ruhsatı iptal kararına rağmen aynı alan için ÇED başvuru süreci başlatıldı. ÇED başvuru dosyasının, 'kopyala yapıştır' yapılarak kullanıldığını kaydetti.

TOKİ Emekli Adana Konutları başvuru!

TOKİ Emekli Adana Konutları başvuru işlemleri TÜED Adana Şubesi tarafından kabul ediliyor. Aylık 250 TL taksitle ödeme yapılabilen projede emeklilerin uygun şartlarda ev sahibi olması amaçlanıyor.

Riskli yapı başvuru formu!

Riskli yapıların tespiti Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor. Yapıya riskli raporu almak için kat maliklerinin bir dilekçe formu ile müracaat etmeleri gerekiyor. İşte riskli yapı başvuru formu..

Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

Çevresel etki değerlendirme raporu bir faliyetin kurum aşamasında çevre kirliliği açısından değerlendirilmesi halinde veriliyor. Peki, Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

Çed raporu başvuru dilekçesi Haberi

Çed raporu başvuru dilekçesi

Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

Çed projelerle ve gelişmelerle ilgili karar vericilerin daha bütünsel, yani karara etkiyecek birden fazla faktörü göz önüne alır bir şekilde daha sağlıklı karar vermelerini sağlamak için, onlara projelerden kaynaklanabilecek çevresel etkileri net bir şekilde gösterecek bir süreç olarak karşımıza çıkıyor.


Çed raporu süreci kendi başına bir karar verme süreci değildir;  karar verme süreci ile birlikte gelişen ve onu destekleyen bir süreç olarak tanımlanıyor. 


Çed süreci yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını ve alternatif çözümlerini de içine alacak şekilde analizi ve değerlendirilmesi süreci olarak biliniyor. 


Çed, projelerle ilgili bütün ilgili tarafların bir araya geldiği ve görüş, kaygı ve önerilerini ortaya koyabildikleri  demokratik ve şeffaf bir süreç.  İlgili taraflar  bu süreç içerisinde ortaya...