01 / 05 / 2024

çed tebliği taslağı

çed tebliği taslağı

Çevresel etki değerlendirmesi yeterlik belgesi tebliği taslağı, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun izleme kontrolünü yapacak kurum/kuruluşlara yeterlik belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor. İşte tebliğ kapsamında yer alan esaslar..

Gayrimenkul Yatırım Fonları Tebliği'nde değişiklik metni!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Kooperatiflerin Kuruluş Tebliği'nde değişiklik tebliği 2018!

Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri Tebliği'nde değişiklik yapıldı. Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kira sözleşmelerinde TL'ye geçiş tebliğine tam destek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel’den, kira sözleşmelerinde dövizden TL’ye geçiş tebliği taslağına tam destek geldi. 

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği seri no: 73!

2019 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 73) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği sıra no:501!

501 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte tebliğ kapsamında yapılan düzenlemeler..

Vergi Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Kanunu Tebliği!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No: 3) bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik!

SPK tarafından, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı...

Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı!

Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

 Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 387!

Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esaslarına ilişkin 387 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

 Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 386!

Hazine taşınmazları üzerinde yatırımcılar lehine irtifak hakkı tesis edilmesi veya kullanma izni verilmesi ile taşınmazların bedelsiz devredilmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği 386 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Gelir vergisi genel tebliği 2018!

Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No:303), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında ihtiyaç fazlası elektrik enerjisinin satışında esnaf muaflığının kapsamı genişletildi...

Yapı işleri inşaat, makine ve elektrik tesisatı tebliği!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ kapsamında değişiklik yapıldı. Değişiklik tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

çed tebliği taslağı Haberi

çed tebliği taslağı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YETERLİK BELGESİ TEBLİĞİ TASLAĞI!


Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, Proje Tanıtım Dosyası hazırlayacak ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun izleme kontrolünü yapacak kurum/kuruluşlara yeterlik belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, Proje Tanıtım Dosyası hazırlayacak ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu izleme kontrolü yapacak kurum/kuruluşlarda aranacak şartları, başvuruların değerlendirilmesi, yeterlik belgesinin verilmesi, vize edilmesi, askıya alınması, iptali ve yeterlik belgesi verilen kurum/kuruluşların denetlenmesi ile ilgili hususları kapsar.


Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ, 03/10/2013 tarihli ve 28784 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 18 inci ve 27 nci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

MADDE 4 –...