28 / 04 / 2024

çed uygulanacak projeler listesi

çed uygulanacak projeler listesi

25 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi hakkında yeni yönetmelikte ÇED uygulanacak proje listesi güncellendi. İşte Yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi Uygulanacak Projeler Listesi 2014...

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 2014 Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugün 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki ÇED süreci nasıl işler, neleri kapsar? İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin tam metni...

Çevresel etki değerlendirmesine tabi projeler!

Çevresel etki değerlendirmesine tabi projeler arasında, ham petrol rafinerileri; 500 ton/gün üzeri taşkömürü ve bitümlü maddelerin gazlaştırılması ve sıvılaştırılması projeleri yer alıyor. İşte diğer çed uygulanacak projeler...

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut için düğmeye bastı. Toplamda 5 etaplık projenin 4. ve 5. etapları için ÇED süreci başlatıldı. 

ÇED gerekli değildir kararı verilen projeler TBMM'de!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ÇED gerekli değildir kararı verilen projeleri meclis gündemine taşıdı. Akın sorularını, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlamasını talep etti..

ÇED sürecinden muaf tutulan projeler meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ÇED sürecinden muaf tutulan projelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Bakan Özhaseki'ye sordu..

Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar!

Stratejik ÇED uygulama esasları, Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağında yer alıyor. Peki, yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra stratejik ÇED nerelerde uygulanacak? Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar hangileridir?

Kayseri Bünyan Belediyesi Sultanhanı’nda çalışmalara başlıyor!

Daha önce özel bir girişimcide bulunan ve kısa süre önce Bünyan Belediyesi’nin devraldığı tarihi Sultanhanı’ında uygulanacak projeler için incelemelerde bulundu.

Çed raporu alması gereken projeler!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çed süreci deniyor. Peki, çed raporu alması gereken projeler neler?

ÇED olumlu kararı ne demek?

Planlanan projeler veya gelişmeler için ÇED Yönetmeliğine göre EK-I de yer alan projeler hakkında "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu"kararını vermek Çevre Şehircilik Bakanlığına ait. Peki, ÇED olumlu kararı ne demek?

Bursa Mustafakemalpaşa'ya proje yağıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Mustafakemalpaşa'da yeni dönemde uygulanacak projeler için toplandı. Toplantıya Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve ilgili daire başkanları katıldı.

ÇED raporu zorunlu mudur?

Kimi projelerin çevreye olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için birtakım çalışmalar yapılıyor. Peki, ÇED raporu zorunlu mudur? İşte ÇED raporu zorunlu olan projeler..

Yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi Uygulanacak Projeler Listesi 2014!

25 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi hakkında yeni yönetmelikte ÇED uygulanacak proje listesi güncellendi. İşte Yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi Uygulanacak Projeler Listesi 2014...

Özkan Özçelik: Ankara'da projeler gelişti, fiyatlar arttı!

Başkent’te marka projelerin sayısı günden güne artarken, yeni konutlarda sosyal alanlara daha fazla yer verilmesi maliyetleri artırıyor. Özkan Özçelik 'Ankara'da projeler gelişti, fiyatlar arttı' dedi.

Proje ve kontrollük işlerinde uygulanacak fiyat artış oranları!

Proje ve kontrollük işlerinde uygulanacak fiyat artış oranları hakkında tebliğ 8 Nisan 2014 tarihinde 28966 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte söz konusu fiyat artış oranları....

Akkuyu'nun ÇED raporu yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu!

Mersin'in Gülnar İlçesi Büyükeceli Beldesi'ne yapılacak Akkuyu Nükleer Santral için Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş., revize edilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu...

çed uygulanacak projeler listesi Haberi

çed uygulanacak projeler listesi

Yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi Uygulanacak Projeler Listesi 2014!

Çevresel Etki Değerlendirmesi hakkında yeni yönetmelik 25 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yeni yönetmelik ile, 3 Ekim 2013 tarihli ve 28784 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.


ÇED sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esasları düzenleyen Yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmelik kapsamında, Yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi Uygulanacak Projeler Listesi bulunuyor. Yeni liste şu şekilde sıralanıyor:


ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ UYGULANACAK PROJELER LİSTESİ 2014

1- Rafineriler:

a) Ham petrol rafinerileri,

b) 500 ton/gün üzeri taşkömürü ve bitümlü maddelerin gazlaştırılması ve sıvılaştırılması projeleri,

c) Doğalgaz sıvılaştırma ve gazlaştırma tesisleri,

2- Termik güç santralleri:

a) Toplam ısıl gücü 300 MWt ve daha fazla olan termik güç santralleri ile diğer yakma sistemleri,

b) Nükleer güç santralleri veya diğer nükleer...