01 / 05 / 2024

çed yeterlik belgesi nasıl alınır

çed yeterlik belgesi nasıl alınır

ÇED yeterlik belgesi, ÇED Başvuru Dosyası ve/veya ÇED Raporu ve/veya PTD hazırlama ve/veya ÇED Raporu izleme kontrolü yapma yetkisine sahip kurum/kuruluşlara verilen belge olarak tanımlanıyor. Peki, ÇED yeterlilik belgesi nasıl alınır?

ÇED belgesi almayan şirkete idari para cezası!

Bir şirkete ait inşaat projesinde yapılan denetimde, ÇED belgesi alınmadan inşaata başlandığı tespit edildi. İdari para cezasının verildiği şirket, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu...

ÇED Yeterlilik Belgesine ilişkin tebliğ yayımlandı! 

ÇED Yeterlilik Belgesi alan kurum veya kuruluşun, vize süresi içerisinde ceza puanının 100'e ulaşması durumunda belgesi, 180 gün süreyle askıya alınacak. Ceza puanının vize süresi içerisinde 200 puana ulaşması durumunda ise belge iptal edilecek...

ÇED raporu yeterlilik belgesi için şartlar değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu verme yetkisine sahip olma şartları değişti.

Galataport için ÇED süreci yeniden başladı!

Daha önce ÇED Olumlu belgesi verilen, kamuoyunda Galataport projesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı için ÇED süreci yeniden başlatıldı..

İstanbul Mesleki Sınav Merkezi'nden inşaat işçilerine belge!

İstanbul Mesleki Sınav Merkezi inşaat işçilerine Mesleki yeterlik belgesi vermek için Avcılar merkezinde faaliyete başladı. Mesleki yeterlik belgesinin işverene ve bireye avantajları ve dezavantajları açıklandı.

Kabataş Martı Projesi için ÇED Raporu gerekli değil!

İBB, Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkez" projesiyle ilgili 'ÇED Raporu gerekli değildir' belgesi alındığını, tarihi yapıların zarar gördüğü ve çalışmaların durdurulduğu iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Ezine Gıda İhtisas Organize Bölgesi'nin yer seçimi kesinleşti!

Ezine Gıda İhtisas Organize Bölgesi ile ilgili önemli bir aşama kaydedildi. Hafta başı 'ÇED Olumlu Belgesi’nin onaylanmasının ardından bugün itibariyle yer seçimi kesinleşmiş ve OSB tüzel kişiliği kazanıldı.

Mesleki yeterlik belgesi olmayan her işçi için 500 lira ceza!

Çoğunluğu inşaat sektörü olmak üzere tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde faaliyet gösteren 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar, 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacaklar. Çalıştıran işveren ceza ödemek zorunda kalacak.

Sarpıncık RES Projesi'ne ikinci kez ÇED onayı çıktı!

İzmir Karaburun'da daha önce "çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu" kararı iptal edilen Çalık Holdinge ait Sarpıncık RES Projesine Bakanlık ikinci kez "ÇED olumlu" belgesi verdi.

Antalya Finike Mermer Ocağı için ÇED gerekli mi?

Antalya'nın Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi.

ÇED olumlu belgesi geçerlilik süresi!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine ÇED süreci deniyor. Peki, ÇED olumlu belgesi geçerlilik süresi ne kadardır?

Torunlar Finanskent 2 projesine ÇED Olumlu Belgesi verildi!

Torunlar'ın Kiptaş Finanskent 2 projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından ÇED Olumlu Belgesi verildi. Proje 23 Temmuz'da halkın görüşüne açılmıştı...

Çevre görevlisi belgesi iptali!

Çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve firmalar yeterlik şartlarının devam edip etmediği ve yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği yetkili makam tarafından denetleniyor. Denetim sonrasında, çevre görevlisi belgesi iptali söz konusu olabiliyor...

çed yeterlik belgesi nasıl alınır Haberi

çed yeterlik belgesi nasıl alınır

ÇED yeterlilik belgesi nasıl alınır?

ÇED yeterlik belgesi, ÇED Başvuru Dosyası ve/veya ÇED Raporu ve/veya PTD hazırlama ve/veya ÇED Raporu izleme kontrolü yapma yetkisine sahip kurum/kuruluşlara verilen belge olarak tanımlanıyor.


ÇED Başvuru Dosyası, ÇED Raporu veya Proje Tanıtım Dosyası hazırlayacak kurum ve kuruluşlar Bakanlıktan Yeterlik Belgesi almakla yükümlüdürler. Yeterlik Belgesinin verilmesi, Yeterlik Belgesi verilen kurum ve kuruluşların denetimi ve belgenin iptal edilmesi ile ilgili usul ve esaslar Bakanlıkça yayımlanacak bir tebliğ ile düzenlenir.


Yeterlik belgesi başvurularında aranacak şartlar..

MADDE 5 – (1) ÇED Yeterlik Belgesi almak isteyen kurum/kuruluşun, aşağıdaki özelliklere sahip en az altı personeli istihdam etmesi zorunludur. Başvurular esnasında üç adet PTD/Ön ÇED Raporu bir adet ÇED Raporu olarak kabul edilecektir.


a) Kamu veya özel sektörde mesleği ile ilgili en az...