29 / 04 / 2024

ÇED yönetmeliği 2014

ÇED yönetmeliği 2014

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugün 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki ÇED süreci nasıl işler, neleri kapsar? İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin tam metni...

ÇED yönetmeliğine yeni düzenleme geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hukukçuların itirazları sonucunda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin iptal edilen veya yürütmesi durdurulan maddelerini yeniden yönetmeliğe dâhil etmek için hazırlanıyor.

ÇED yönetmeliği 2014!

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliği olan ÇED yönetmeliği, 03 Ekim 2013 tarihinde 28784 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 2014 yılı çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliği tam metni..

ÇED yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ÇED Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle ÇED kararı alınacak projelere ilişkin "teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçleri" için eş zamanlı başvuru yapılabilecek

ÇED yönetmeliği acilen yenilenmeli!

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'ni yürürlükten kaldırarak yerine yayınlanan yeni ÇED yönetmeliği Çevre Mühendisleri Odası'nın (ÇMO) açtığı davalar sonucunda geçersiz kaldı.

Asansör Yönetmeliği Taslağı yayımlandı!

29 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde (2014/33/AB) Asansör Yönetmeliği taslağı yayımlandı...

ÇED yönetmeliğinde değişiklik yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Danıştay’ın iptal kararının ardından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğinde değişiklik yaptı. ÇED raporundaki taahhüdü yerine getiremeyen bir fabrikaya 3 ay değil 1 yıl süre tanındı.

ÇED yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 9 Şubat 2016 tarihinde 29619 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ÇED yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği..

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde mevcut değişiklikler gerçekleşti!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç KİRAZ, 22 Mayıs 2014 tarihinde dğişmiş Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin değişimini anlattı. İşte Bakanlık'ın mağduriyet olunmaması için mevcut değişiklikler yaptığı o yazı...

ÇED yönetmeliğinde aynı maddelere tekrar durdurma!

ÇED Yönetmeliğinin, 2014'te Danıştayca yürütmesi durdurulan maddeleri olduğu gibi yeni yönetmeliğe girdi. ÇED kararı sonrasında inşaat sürecinin özel şirketlerce denetlenmesini sağlayan maddenin yürütmesi durduruldu.

Ön ödemeli konut satışları yönetmeliği!

Ön ödemeli konut satışların nasıl yapılacağına dair yasal hükümlere 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yer veriliyor. İşte, ön ödemeli konut satışları yönetmeliği!

Toprak koruma yönetmeliği 2015!

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü esasları 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte toprak koruma yönetmeliği 2015...

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. İşte, Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliğinin tam metni!

ÇED yönetmeliği 2015!

25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ÇED yönetmeliği şuanda yürürlükte ve hükmünü koruyor. İşte, ÇED yönetmeliği 2015!

İzmir Barosu ÇED Yönetmeliği iptal davası açtı!

İzmir Barosu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Kasım 2014'de yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)Yönetmeliği'nin bazı madde, fıkra, bent ve projelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği!

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği olan Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik, 31 Aralık 2014 tarihinde 29222 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte esaslar..

ÇED yönetmeliği 2014 Haberi

ÇED yönetmeliği 2014


YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik;


a) Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu ile Proje Tanıtım Dosyasının hangi tür projeler için isteneceği ve içereceği konuları,


b) Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esasları,


c) Çevresel Etki Değerlendirmesi kapsamına giren projelerin inşaat, işletme ve işletme sonrası izlenmesi ve denetlenmesini,


ç) Çevresel Etki Değerlendirmesi sisteminin, çevre yönetiminde etkin ve yaygın biçimde uygulanabilmesi ve kurumsal yapısının güçlendirilmesi için gerekli eğitim çalışmalarını,


kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar...