23 / 12 / 2024

ÇED yönetmeliği 2015

ÇED yönetmeliği 2015

ÇED, belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ÇED raporu iptal edilir mi?

ÇED yatırım alanları önceden belli olacak!

Güllüce, "Gelecek yıldan itibaren ülke genelinde hayata geçireceğimiz SÇD ile yatırım yapılabilecek alanlar önceden belli olacak. Yatırımcı da ÇED sürecinde olumsuz sonuç çıkacak bir nokta için girişimde bulunmamış olacak" dedi.

ÇED yönetmeliği 2015!

25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ÇED yönetmeliği şuanda yürürlükte ve hükmünü koruyor. İşte, ÇED yönetmeliği 2015!

ÇED yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ÇED Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle ÇED kararı alınacak projelere ilişkin "teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçleri" için eş zamanlı başvuru yapılabilecek

ÇED yönetmeliği acilen yenilenmeli!

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'ni yürürlükten kaldırarak yerine yayınlanan yeni ÇED yönetmeliği Çevre Mühendisleri Odası'nın (ÇMO) açtığı davalar sonucunda geçersiz kaldı.

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

ÇED yönetmeliğinde değişiklik yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Danıştay’ın iptal kararının ardından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğinde değişiklik yaptı. ÇED raporundaki taahhüdü yerine getiremeyen bir fabrikaya 3 ay değil 1 yıl süre tanındı.

ÇED yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 9 Şubat 2016 tarihinde 29619 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ÇED yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği..

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

22 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanılarak hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22.11.2015 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor.

Organize sanayi bölgeleri yer seçimi yönetmeliği!

Organize sanayi bölgeleri yer seçimi yönetmeliği 18 Kasım 2015 tarihinde 29536 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, organize sanayi bölgelerinin yer seçimi işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenliyor..

Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında uygulanacak teknik şartnamelerin yayımlanması tebliği!

Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında uygulanacak teknik şartnamelerin yayımlanması hakkında tebliğ 17 Kasım 2015 tarihinde 29535 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları...

İmar yönetmeliği geçici 6. madde 2017 yılına ertelendi!

14 Kasım 2015 tarihinde 29532 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile İmar yönetmeliği geçici 6. madde için yeni bir erteleme yapıldı. Yeni tarih 1 Ocak 2017 yılı oldu. Peki, İmar yönetmeliği geçici 6. madde ne diyor?

Döner sermaye işletmesi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Döner sermaye işletmesi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 6 Kasım 2015 tarihinde 29524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, yönetmelikte hangi hükümler değişti? İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Kat bahçesi yönetmeliği!

Kat bahçeleri; Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat bahçesi yönetmeliği 2015..

Havza yönetmeliği 2015!

Yağış sularının depolandığı, yüzeysel akışa geçen suların bir mecrada toplandığı ve bu olayların etki alanı içerisinde kalan sahaların tamamına havza deniyor. İşte, havza yönetmeliği 2015!

ÇED yönetmeliği 2015 Haberi

ÇED yönetmeliği 2015

ÇED raporu iptal edilir mi?

ÇED, belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreç, kendi başına bir karar verme süreci değil;  karar verme süreci ile birlikte gelişen ve onu destekleyen bir süreç olarak biliniyor.


Bu süreçte, yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını ve alternatif çözümlerini de içine alacak şekilde analizi ve değerlendirilmesi yapılıyor.  


ÇED'in amacı; ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında korumak, planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak olarak biliniyor. 

Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu veya Proje Tanıtım Dosyası hazırlayacak kurum ve kuruluşlar Bakanlıktan Yeterlik Belgesi almakla...