29 / 07 / 2024

çek vergi kimlik numarası

çek vergi kimlik numarası

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehbere göre vergi ödemek için dört yöntem bulunuyor. Peki, çek ile vergi borcu ödenir mi? Vergi borcu çek ile nasıl ödenir? İşte vergi borcu ödemeleri..

Aldığı evini 3 yılda satandan 2 kat, 5 yılda satandan 1 kat fazla vergi alınacak! Boş evlere de ek emlak vergisi yolda!

Birinci vergi paketinin Meclis’te görüşmeye başlandığı dönemde ikinci vergi paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Buna göre, ikinci ve daha fazla konutu olanlardan “kademeli yükselen” ilave emlak vergisi ve hayalet konut şeklinde nitelendirilen 600 bin boş konuttan da “ek emlak vergisi” alınacak

Araba almak isteyenlere ek vergi şoku! Fiyatlara zam geldi! Bu otomobilin fiyatı tam 100 bin TL arttı!

Türkiye'de Çin otomobillerine yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulanmaya başlandı. Bu vergiden etkilenen otomobillerin başında  Chery geliyor. Chery'e vergi sonrası tam 100 bin TL zam geldi.  İşte ayrıntılar...

Tapuda gerçek bedelle satış, kiraya yüzde 20 stopaj, birden çok eve vergi taslaktan çıkarıldı! 

Bu hafta Meclis'e sunulacak vergi paketi taslağında kritik maddeler üzerinde değişikliğe gidildi. Tapuda gerçek bedelle satış, kiraya yüzde 20 stopaj, birden çok eve vergi taslaktan çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

Bakan Şimşek açıkladı! Bahşiş ve motokurye gelirlerine yeni vergi mi geliyor? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sektörden gelen talep üzerine, bahşiş gelirleri ile motokurye faaliyetlerinin vergilendirme usulünde değişikliği de vergi paketi hazırlıklarına dahil ederken, bu alanlarda yeni vergi uygulanmayacağı ifade edildi. 

Yeni vergi paketinde ÖTV indirimine kısıtlama mı geliyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı yeni vergi paketinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi kısıtlaması da gündeme gelmiş oldu. Bu istisnadan yararlanma süresinin 5 seneden 10 seneye çıkartılacağı kaydedildi.

Türkler yurt dışından, yabancıların Türkiye’den aldığından 1 milyar dolarlık fazla konut aldı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin yüksekliği ve erişim zorluğu, gayrimenkule ek vergi söylentileri Türkleri yurt dışı yatırımına yönlendirdi.  Konutta 1 milyar dolarlık dış ticaret açığı oluştu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ev sahibi düşmanı uygulamalar bitmeli" dedi.

Tapu sahipleri dikkat! Bayram sonrası yeni düzenleme geliyor...

Tapu işlemlerinde gerçek değerlerin altında bulunan beyanlar mercek altına alınacak ve boş duran konutlar için ek vergi uygulaması getirilebileceği kaydedildi.

Otomobillere yüzde 40 vergi gelmesi piyasayı nasıl etkileyecek? Araba almak isteyenler ne yapmalı? 

Çin'den ithal tüm otomobillere yüzde 40 ek vergi gelmesi gündemi sallamaya devam ederken, Gazeteci Emre Özpeynirci, piyasanın bu durumdan nasıl etkileneceğini açıkladı.

Otomobilde 8 Temmuz şoku: Çinli markalara ortalama 500 bin TL zam gelecek! İkinci el fiyatlar da yüzde 30 artacak!

8 Temmuz’dan sonra yüzde 40 ek vergi artışına maruz kalacak olan Çinli markaların bayilerinde yoğunluk yaşanıyor. Zamlı tarife sonrası araç fiyatlarının 300 bin lira ile 700 bin TL arasında yükselmesi bekleniyor. Bu sebeple aracı erken alıp kâr etmek isteyenler bayilere koşarken, hemen teslim araç b

Emre Özpeynirci 'Geçmiş olsun' diyerek açıkladı: Tüm otomobiller için yüzde 50 ek vergi ödenecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesine karar verildi. Elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık vergi tüm yakıt tiplerindeki araçlar için de uygulanacak.

Birden fazla evi olanlara ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak Birden fazla evi olanlara getirilmesi planlanan ek vergi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Konutla ilgili yeni düzenlemelere uzmanından tavsiye: Krediler değişken olmalı!

Konut piyasasıyla ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Evin rayiç bedeli ile satılması ve birden fazla evi olanlara ek vergi getirilmesi gibi düzenlemeler gündeme gelirken, uzman isim Murat Ali Calman bunlara ek olarak ' krediler değişken olmalı' tavsiyesinde bulundu.

Konut satışları gerçek bedel üzerinden yapılsın! Devasa vergi gelirinden neden faydalanılmıyor?

Emlak alım-satımlarındaki tapu harcını az ödemek için sıkça uygulanan düşük bedelli işlemlerin vergi kaybına neden olduğunu söyleyen Altcoin Trader Kurucusu Emre Torlak, “Devasa vergi gelirinden neden faydalanılmıyor” diye sordu.

çek vergi kimlik numarası Haberi

çek vergi kimlik numarası

Çek ile vergi borcu ödenir mi?

Vergi mükelleflerinin vergi borcunun ödenebilir hale gelmesi için öncelikle kesinleşmesi diğer bir ifadeyle tahakkuk etmesi gerekiyor. Verginin tahakkuk etmesinin olağan yolu ise beyannamenin internet ortamında veya kağıt ortamında verilmesi olarak ifade ediliyor.


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehbere göre vergi ödemek için dört yöntem bulunuyor;


1- Yetkili banka şubelerine ödeme yöntemi. 

2- İnternet yoluyla bankalar aracılığıyla ödeme yöntemi.

3- Vergi Dairelerini kullanarak vezne aracılığıyla ödeme yöntemi.

4- Çek ile ödeme yöntemi.


Peki, vergi borcu çek ile nasıl ödenir?

Vergiler mükellefin kendisinin düzenleyeceği bir çek ile de ödenebiliyor. Çekle yapılacak ödemelerde, çekin ödemenin yapıldığı günde veya bir önceki günde düzenlenmiş olması gerekiyor.


Çekler, bankaya veya vergi dairesinin veznesine teslim edildiği gün vergi ödenmiş sayılıyor.


Vadesi Geçmiş Vergi Borçlarının Ödenmesi

Vadesi geçmiş vergi borçları sadece vergi...