02 / 05 / 2024

Çelik ihracatçıları ortadoğu hedefleri

Çelik ihracatçıları ortadoğu hedefleri

İhracatçılar Irak'ta gelişmeler karşısında yeniden pozisyon alıyor. Çelik İhracatçıları Birliği, İskenderun'daki toplantıda Irak ihracat pazarını yeniden kazanmak kadar yeni pazarları da değerlendirdiklerini açıkladı. Yeni alternatif İran...

Vize sıkıntısı had safhada! İhracatçılar vize alamayınca yurt dışı ziyaretler askıya alındı!

Son günlerde iyice ayyuka çıkan vize sorunu ihracatçıları bezdirdi. Çoğu ihracatçı vize alamadığı için yurt dışı müşteri ziyaretlerini ertelemek zorunda kalırken, bu durumun Türkiye’nin ihracatına darbe vuracağı belirtiliyor.

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında! 

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurten Turan tarafından kuruldu.

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Çelik İhracatçıları Birliği'nden Avrupa'nın tutumuna eleştiri!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerinde damping yapılıp yapılmadığını belirlemek üzere başlattığı soruşturmayla ilgili konuştu....

Çelik ihracatçıları yeni pazarlara odaklandı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, yeni pazar arayışları doğrultusunda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerini radara aldıklarını dile getirdi.

Ortadoğu İnşaat Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat sektörünü bir araya getiren Ortadoğu İnşaat Fuarı, 82 firmanın katılımıyla bugün kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar, Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 9. kez gerçekleştiriliyor.

Ortadoğu ve Rusya'nın yeni emlak cenneti Türkiye!

Ev almış ve almayı düşünen yatırımcılar için ‘Türkiye’de gayrimenkul yatırımı’ analiz edildi. Birçok fırsatların sunulduğu ülkemize Ortadoğu ve Rusya'dan yoğun talep var.

Çelik ihracatı gerileyebilir!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, çelik ihracatının geçen yılki 21.4 milyon tondan 15-16 milyon tonlara gerileyebileceğini söyledi.

Çelik sektörü 14,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Çelik ihracatçıları 2018 yılında hedef olarak belirlediği 19 milyon ton ihracata 11 ayda ulaştı. Çelik İhracatçıları Birliği'nin (ÇİB) verilerine sektör Ocak-Kasım döneminde yüzde 19,8 artışla 19,3 milyon ton ihracat yapıldı.

Ortadoğu’nun en iyisi yine Tabanlıoğlu oldu!

Ortadoğu’da tasarım yapan mimarların mesleki başarılarının ve bölgede son dönemde gerçekleşen binaların değerlendirildiği, bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Ortadoğu Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu.

Ortadoğu'daki gelişmeler emlak sektörünü nasıl etkiler?

2017 yılında yabancı yatırımcıların odağında olan Türk gayrimenkul sektörü, yeni yılda satış rekorları bekliyor. Gayrimenkul sektörü Ortadoğu'daki gelişmelerin etkisinde yeni yıla giriyor.

Çelik ihracatçıları ortadoğu hedefleri Haberi

Çelik ihracatçıları ortadoğu hedefleri

İhracatçılar Irak'ta gelişmeler karşısında yeniden pozisyon alıyor. Çelik İhracatçıları Birliği, İskenderun'daki toplantıda Irak ihracat pazarını yeniden kazanmak kadar yeni pazarları da değerlendirdiklerini açıkladı. Yeni alternatif İran... 


İran'a ambargonun kalkması durumunda Çin tehdidine rağmen ihracatçılara yeni bir kapı açılacak. 


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nın daveti üzerine Çelik İhracatçıları Birliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-lrak İş Konseyi, İskenderun Sanayi ve Ticaret Odası temsilcileri ile bir araya geldi. 


Irak'ta IŞİD kaynaklı son dönem gelişmelerin, çözüm önerilerinin ele alındığı toplantı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz'ın açılış konuşması ile başladı. Levent Hakkı Yılmaz, Türk çelik sektörünün büyük oyuncularının konumlandığı İskenderun'da Irak'taki gelişmelerin ihracatın en önemli temsilcileri tarafından ele alınmasından ve söz konusu toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti belirtti. 

Çelik İhracatçıları Birliği...