06 / 05 / 2024

cem başlevent

cem başlevent

Dolar ile Euro’nun 20 yıl sonra eşit seviyeye gelmesini değerlendiren Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Başlevent, Euro’ya yatırım yapanların neden kaybettiğini açıkladı.

İstanbul'a kentsel dönüşüm fethi yapılıyor!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden Cem Başlevent, Radikal için kentsel dönüşüm darbesi ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı!

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

'Cem Yılmaz Levent'teki villasını 100 milyon liraya satıyor' iddiasına cevap: Artık şakadan çıktı...

Komedyen ve oyuncu Cem Yılmaz, Levent’teki villasını 100 milyon liraya satışa çıkardığına dair haberler gelirken, Cem Yılmaz ''artık şakadan çıktı, maksatlı bir şeye dönüştü'' diyerek çıkan haberlere tepki gösterdi.

Ucuz petrol sayesinde akaryakıt fiyatları düşürebilir! İşte o öneriler...

Türkiye’nin Rusya’dan tedarik ettiği petrol ile sağladığı 2 milyar dolar tasarrufun, akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Peki bu nasıl olabilir? Dr. Cem Başlevent, tek tek açıkladı. 

Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu!

İstanbul'daki paylaşımlı ofis alanları, yılın ilk çeyreğinde yüzde 25 büyürken, Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu. İşte bölge bölge kira rakamları...

Avrupa’da yaşayıp Euro’ya yatırım yapan gurbetçilere kötü haber! Zamanında dönüş yapsaydınız kazanacaktınız

Dolar ile Euro’nun 20 yıl sonra eşit seviyeye gelmesini değerlendiren Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Başlevent, Euro’ya yatırım yapanların neden kaybettiğini açıkladı.

TÜİK'te şaşırtan istifa kararı! Enflasyon hesabı yürütülen dairede kritik değişim

TÜİK, Geçtiğimiz Nisan ayında enflasyonu yüzde 70 açıkladı. Türkiye'de yaşanan gıda başta olmak üzere enflasyonu artıran etmenleri inceleyen ve istatistikleri açıklayan TÜİK'ten şaşırtan bir istifa haberi geldi. TÜİK Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş görevinden istifa etti.

Levent Cami işte böyle olacak! İnşaatı başladı!

Levent Camisi'nin inşaatına başlandı. 20 bin kişi kapasiteli olacak Levent Cami, klasik mimari özelliklere sahip. Cami inşaatında modern inşaat tekniklerinin tamamı kullanılacak...

Merkez Bankası'nın Levent'teki arsasında camii inşaatı başladı! 

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Merkez Bankası‘na ait olduğu belirtilen alana cami yapılabilmesi için arazinin mülkiyeti Milli Emlak‘a verildi. Caminin inşaatını ise ASL İnşaat üstlendi...

Levent Gökçe, İZODER’in yeni başkanı oldu!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER’in Olağan Genel Kurulu’nda alınan kararla Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Saint-Gobain Türkiye CEO'su Levent Gökçe getirildi.

Elexia Levent'teki 53 bağımsız bölümün değerleme raporu yayınlandı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  Elexia Levent'teki 53 bağımsız bölümün değerleme raporunu yayınladı...

Reysaş GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Cem Akgün'ün görev süresi doldu!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Cem Akgün'ün görev süresi SPK Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1) Madde 4.3.6-g fıkrasına göre bugün itibariyle doldu.

Levent Kirman Yeni Gimat GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Yeni Gimat GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanlığına Levent Kirman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Okyay Kepenek seçildi...

Defne Samyeli, Cem Yılmaz'ın Levent'teki villasına taşındı!

Ünlü komedyenle Cem Yılmaz ile evlilik hazırlığı yapan sunucu ve oyuncu Defne Samyeli, Yılmaz'ın Levent'teki villasına taşındı.

cem başlevent Haberi

cem başlevent

Euro-dolar paritesi 20 yıl sonra ilk kez eşitlendi. Bu gelişme ihracatının yüzde 47’sini, ithalatının da yüzde 65’ini dolarla yapan Türkiye için cari açıkta yeni bir tehlike anlamına gelirken, parasını dolar yerine euro’ya yatırmış olan yatırımcıları da pişman etti. 

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Başlevent’in yaptığı hesaplamaya göre, 14 yıl önce 157 dolar almak yerine 100 euro alan bir yatırımcı dolar cinsinden parasının üçte birini kaybetti. İki para birimi arasında yılda yüzde 2 de faiz farkı eklenince kayıp yüzde 50'ye çıkıyor.

ZAMANINDA EURO’DAN DOLAR’A DÖNSELERDİ 2 KAT DAHA FAZLA KAZANIRLARDI

Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin günümüzde Türkiye'de ciddi bir alım gücüne sahip olduklarına dikkat çeken Başlevent, “Ama uygun zamanda dolara dönüş yapmış olsalardı daha da iyi durumda olacaklardı” dedi. Başlevent, altına yatırım...