04 / 05 / 2024

Cemal Saydam kim

Cemal Saydam kim

Gila Benmayor Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Profesör Cemal Saydam'ın Kanal İstanbul projesi yorumlarına yer verdi...

Kanal İstanbul Projesi ve Ardındaki Gerçekler konulu panelde neler konuşuldu?

İYİ Parti Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu'nda "Kanal İstanbul Projesi ve Ardındaki Gerçekler" konulu panel düzenlendi. Panelde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Prof. Dr. Cemal Saydam ve emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu konuştu...

Kanal İstanbul için ilginç tespit!

Prof. Dr. Cemal Saydam, “Kanal, iki barajın üzerinden geçiyor. Burada biriken organik atığı da Marmara’ya getirir. Bu gelince etraf çürük yumurta gibi kokar, diyerek, bu kokunun erkeklik üreme hormonu üzerinde bile yüzde 20-30 oranında olumsuz etkileri olacağını ve "erkekliği öldüreceğini" söyledi.

Kanal İstanbul'un ÇED raporuna Prof. Saydam’ın yorumu: Bu rapor felakettir!

Prof. Cemal Saydam, Kanal İstanbul projesi için hazırlanan 1595 sayfalık ÇED raporunu, “Bu rapor bilimsel anlamda felakettir. İki denizi birleştiriyorlar bir tane Türkiye’nin medar-ı iftiharı olan deniz bilimciye sormuyorlar'' sözleriyle değerlendirdi.

Cemal Saydam: Kanal İstanbul'u rafa kaldırmayın, unutun!

Hacettepe Üniversitesi Deniz Bilimcisi Prof. Cemal Saydam, ‘’Kanal İstanbul’un siyasi getirisi ne olur bilmem ama doğanın ne götüreceğini biliyorum ’’dedi....

Kanal İstanbul Marmara Denizi'nin sonu olur!

İBB, Haliç Tersanesi’nin 564’ncü kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen Deniz Çalıştayı'nda konuşan Prof. Cemal Saydam, “Kanal İstanbul devreye girdiği takdirde Marmara Denizi ölecek” dedi.

Cemal Saydam: Haliç'teki köprüler kaldırılmalı!

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi, Denizbilimci Prof. Dr. Cemal Saydam, Haliç’i sıkıştıran köprülerin bir şekilde kaldırılması gerekiyor" dedi.

Cemal Gökçe: Balonu lüks konutlar şişiriyor!

Cemal Gökçe, inşaat sektöründeki balonu şişiren arz fazlasının lüks konutlardan kaynaklandığına dikkat çekerek, artık üst gelir grupları yerine orta ve alt gelir grupları için konut üretimine geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Asansör bakımını kim öder?

Bir binada asansör bulunması halinde, yıllık olarak bakım ve onarımlarının yapılması gerekiyor. Peki, asansör bakım yönetmeliği gereğince asansör bakımını kim öder? Asansör bakım bedelinin ödenmesi ile ilgili esaslar...

Dask sigortasını kim yapar?

Diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza dask sigortası yaptırmanız gerekiyor. Peki, Dask sigortasını kim yapar?

Sit alanlarını kim belirler?

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik gibi özelliklerini yansıtan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanlarını kim belirler?

Kim Kardashian ve Kanye West, Los Angeles'taki malikanelerini satışa çıkardı!

Düğünü günlerce konuşulan Kim Kardashian ve Kanye West, ABD sevsin ya da sevmesin dünyanın en gözde sanatçılarından sayılıyor. 2013'te aldıkları Los Angeles'taki bu malikaneyi satışa çıkardıkları iddia ediliyor.

Köy yerleşik alan tespitini kim yapar?

Belediye alanları dışındaki, inşa edilmiş yapıların toplu olarak bulunduğu yerlerde mevcut binaların en dışta olanlarının dış kenarlarından geçirilen çizginin içinde kalan alan köy yerleşik alan tespiti kim yapar?

Cemal Saydam kim Haberi

Cemal Saydam kim

GEÇENLERDE, “Kanal İstanbul'u rafa kaldırmak değil tümden unutun” diyen Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Profesör Cemal Saydam’ı dinledim.

Kanal İstanbul yapıldığı takdirde Marmara ve Karadeniz’e neler olacağını harita ve grafiklerle görünce dehşete kapıldım.

Prof. Saydam, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin "Mimarlar Bu Ay Neyi Konuşuyor" toplantısının bu ayki konuğuydu.

Kar kış demeden sunumu için Ankara’dan İstanbul'a gelen Prof. Saydam, kimyager ve deniz bilimci.

ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü'nde, Profesör Emin Özsoy ile birlikte uzun yıllar denizlerimizi incelemiş.

Akdeniz, Marmara, Boğazlar sistemini, Karadeniz'i ezbere tanıyor.

Marmara'daki akıntının Karadeniz'e ulaştığını kanıtlamak için ekibiyle tam 4 kere İstanbul Boğazı'nın altını kırmızıya boyamış.

Haliç’in mavi rengine kavuşmasının arkasındaki isim.

“Haliç temizlenir dedik çünkü bilimsel verilere dayanıyorduk” diye konuşuyor, işte bu yüzden Kanal İstanbul projesi ortaya atılırken hiçbir bilim insanına danışılmamasını tuhaf...