08 / 05 / 2024

Cengiz-Limak-Kolin-Makyol- Kalyon ortaklığı

Cengiz-Limak-Kolin-Makyol- Kalyon ortaklığı

3’üncü köprü için verilen 10 yıllık işletme teklifini değerlendiren ÖİB eski Başkanı’na göre süre makul

Suudi Arabistan'ın  en büyük şirketinden Kalyon İnşaat'a ortalık teklifi!

Suudi Arabistan’ın en büyük şirketlerinden biri olan NEOM, Kalyon İnşaat’a ortaklık teklif etti. Kalyon İnşaat, global şirket oluyor...

Özruh İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özruh İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Atilla Cengiz Özruh ve Volkan Candan ortaklığında kuruldu.

Seflin Yapı İnşaat Gıda Nakliyat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seflin Yapı İnşaat Gıda Nakliyat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Foan ve Ercan Özemre ortaklığında kuruldu.

Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu vefat etti!

Kalyon, Kolin, Limak, Cengiz inşaattan sonra en yüksek ekonomik değerde kamu ihalelerini alan Yapı Merkezi’nin Onursal Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu yaşamını yitirdi. 

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Kalyon Holding'ten İstanbul Havalimanı'na 8 milyar avroluk yatırım! 

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İGA'daki yeni ortaklık yapısıyla ilgili konuştu ve buradaki yatırımlarını değerlendirdi...

Kalyon Holding İstanbul Havalimanı'ndaki hisse payını arttırdı

Kalyon Holding İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payını yüzde 55’e çıkarma kararı aldı. İstanbul Havalimanı ortaklarından Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat, geçtiğimiz günlerde hisselerini diğer ortaklara satmak için anlaşmaya varmıştı.

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satmaya karar verdi, iki şirket ortaklıktan çıkmak için hazırlıkta...

Cengiz Otomasyon Ve Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Cengiz Otomasyon Ve Yapı Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Haluk Cengiz ve Kadir Cengiz ortaklığında kuruldu.

Kalkuz Cephe Sistemleri Yönetim Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalkuz Cephe Sistemleri Yönetim Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Kalkuz ve Turgay Kalkuz ortaklığında kuruldu.

Mir Aslan Madencilik Limited Şirketi kuruldu!

Mir Aslan Madencilik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Akdemir ve Şahin Akdemir ortaklığında kuruldu.

Kalba İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalba İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Alparslan Balcı ve Kübra Kalyon ortaklığında kuruldu.

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Cengiz-Limak-Kolin-Makyol- Kalyon ortaklığı Haberi

Cengiz-Limak-Kolin-Makyol- Kalyon ortaklığı

İstanbul’a yapılacak 3. köprüyü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin ihalesini kazanan IC İÇTAŞ-Astaldi ortaklığının verdiği 10 yıl 2 ay 20 günlük işletme süresi dikkat çekti. Ortaklığın teklifine en yakın işletme süresi teklifini Cengiz-Limak-Kolin-Makyol- Kalyon ortaklığı, 14 yıl 9 ay 19 günle verdi. Arada 4 yıl 7 aylık fark bulunuyor. Projenin yatırım maliyeti ise 2.5 milyar dolar. Peki köprünün 3 yıllık yapım ve 10 yıllık işletim süresi yeterli mi? Özelleştirme İdaresi’nin eski yöneticileri bu sürenin makul olduğunu, teklifin bir macera olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.


Macera olsun diye girilmez


İhale sonucunu ntvmsnbc’ye değerlendiren Özelleştirme İdaresi (ÖİB) eski Başkanı Tezcan Yaramancı “Bir köprü kendini 10 yılda amorti eder” dedi. Yaramancı, şunları söyledi: “İhaleyle ilgili araç projeksiyonları vardır. Demiryolu da geçecek. İhaleye girenler...