05 / 05 / 2024

cenin nedeniyle erteleme

cenin nedeniyle erteleme

Birden çok mirasçı bulunması halinde, mirasın geçmesiyle birlikte paylaşmaya kadar, mirasçılar arasında terekedeki bütün hak ve borçları kapsayan bir ortaklık meydana geliyor. İşte mirasın geçmesinin sonuçları...

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında erteleme kararı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle 11 kişiye mezar olan  Yılmaz Erbek Apartmanı davasında sanıklar  hakim karşısına çıktı. Mahkemede erteleme kararı alındı.

TEB konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) coronavirus salgını nedeniyle ekonomiye destek paket kapsamında bireysel kredi müşterilerinin borçlarını 3 aya kadar erteliyor. TEB kredi erteleme işlemi nasıl yapılıyor?

Akbank konut kredisi erteleme faizi ne kadar?

Akbank hafta başında coronavirüs nedeniyle kredi ödemelerinde güçlük yaşayan tüketicilere 3 aya kadar kredi erteleme fırsatı sunmuştu. Kredi erteleme uygulaması başladı. Pek konut kredisi erteleme faz ne kadar?

İflas erteleme yasaklandı, icra dosyaları arttı!

İflas erteleme OHAL’le yasaklandı, piyasadaki daralma nedeniyle kaynak sıkıntısı çeken firmalar zorlanıyor.

Kayseri-Erciyes yolu sel nedeniyle ulaşıma kapatıldı!

Kayseri'de etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Kayseri'de etkili olan sel nediyle Kayseri-Erciyes yolu sel nedeniyle ulaşıma kapatıldı, çok sayıda araç dere yatağına sürüklendi, bazı evleri su bastı.

Rize'deki sel nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı!

Rize'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle, su akarları tıkanıp taştı. Karadeniz Sahil Yolu da şehir geçişindeki Menderes Bulvarı 'nda oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapandı.

Suriyeli sığınmacılar nedeniyle Güneydoğu Anadolu'da konut fiyatları arttı!

Suriye'de 3 yıldan bu yana süren iç savaş nedeniyle Türkiye'ye 1 milyon 385 bin gelen sığınmacı nedeniyle özellikle Güneydoğu Anadolu'daki şehirlerde gayrimenkul satış ve kiralama fiyatları arttı.

Kırıkkale'deki sağanak yağış nedeniyle 10 katlı apartmanın istinat duvarı yıkıldı!

45 dakika etkili olan sağanağın ardından 10 katlı bir apartmanın istinat duvarı sel nedeniyle yıkıldı. Kentte yaklaşık 45 dakika etkili olan sağanağın ardından Yahşihan ve Yenimahalle mezarlıklarındaki çok sayıda kabir su altında kaldı.

Şiddetli poyraz nedeniyle, İDO'nun bazı seferleri iptal edildi!

İDO'dan yapılan açıklamada, Marmara genelinde etkili poyraz fırtınası nedeniyle bazı seferlerin yapılamadığı, bazılarının da iptal edildiği belirtildi.Şiddetli poyraz nedeniyle, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) bazı seferleri iptal edildi...

Ölüdeniz, alt yapının yetersiz olması nedeniyle kirlenmeye devam ediyor!

Ölüdeniz, alt yapının yetersiz olması nedeniyle iyice kirleniyor. Ölüdeniz, günübirlik tur tekneleri, açıktan geçen gemilerin ve yöredeki kanalizasyon ve arıtmanın yetersizliği yağmurlarla birlikte karadan denize getirilen atıklarla giderek kirleniyor.

Bulgaristan'da sel nedeniyle onlarca bina çöktü!

Bulgaristan'ın kuzeybatısında aşırı yağış sonucu Skıt nehrinin taşması nedeniyle meydana gelen selde onlarca bina çöktü. Büyük maddi hasarın meydana geldiği Miziya'da can kaybı olmadığı açıklandı.

Somalı esnaf ve sanatkârın kredi borçları erteleniyor!

Manisa'nın Soma ve Kırkağaç ilçesinde 301 kişinin yaşamını kaybettiği maden faciası nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkârlar için kredi erteleme kararı çıktı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB: 3. havalimanı inşaatı nedeniyle 70 gölet denize karıştı!

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 3. havalimanı inşaatı nedeniyle 70 göletin denize karıştırıldığını ve 8 derenin kurutulduğunu iddia ederek, “Ciddi su krizi yaşanacak” uyarısında bulundu.

cenin nedeniyle erteleme Haberi

cenin nedeniyle erteleme

Mirasın geçmesinin sonuçları!

Birden çok mirasçı bulunması hâlinde, mirasın geçmesiyle birlikte paylaşmaya kadar, mirasçılar arasında terekedeki bütün hak ve borçları kapsayan bir ortaklık meydana geliyor.


Mirasçılar terekeye elbirliğiyle sahip olurlar ve sözleşme veya kanundan doğan temsil ya da yönetim yetkisi saklı kalmak üzere, terekeye ait bütün haklar üzerinde birlikte tasarruf ederler.


Mirasçılardan birinin istemi üzerine sulh mahkemesi, miras ortaklığına paylaşmaya kadar bir temsilci atayabilir.


Mirasçılardan her biri, terekedeki hakların korunmasını isteyebilir. Sağlanan korumadan mirasçıların hepsi yararlanır.


Bir mirasçı ödemeden aciz hâlinde ise, mirasın açılması üzerine diğer mirasçılar, haklarının korunması için gerekli önlemlerin gecikmeksizin  alınmasını sulh mahkemesinden isteyebilirler.


Mirasçıların sorumluluğu

MADDE 641.- Mirasçılar, tereke borçlarından müteselsilen sorumludurlar.


Ana ve baba veya büyük ana ve büyük baba ile birlikte yaşayan ve emeklerini veya gelirlerini aileye özgüleyen ergin çocuklar ile...