18 / 05 / 2024

Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonu yenilecek mi

Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonu yenilecek mi

İBB Küçükçekmece/Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonuna konforlu bir yaya ve engelli erişimi sağlamak amacıyla, mevcut yaya üstgeçidi yerine, D-100 Karayolu altına yeni bir yaya altgeçidi yapıyor. Altgeçit ana gövde olarak tamamlandı.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'ye metro ve metrobüs sözü!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "Biz buraya hem metroyu hem de metrobüsü getireceğiz. Hazırlıklarımızı yapmıştık. Ağustos ayındaki dolar kuru ve ekonomik saldırı olmasaydı ihaleye çıkacaktık" dedi...

Büyükçekmece metrobüs durağı inşaat alanı oldu!

Heyelan bölgesinin hemen üzerinde olan ve rekreasyon alanı ilan edilen metrobüsün ilk durağı imara açıldı. İstasyonda plandan 5 kat fazla inşaat yapıldı.

Özcan Işıklar: Silivri'ye metrobüsü biz getireceğiz!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın metrobüsün Silivri’ye uzatılmayacağına ilişkin açıklamasına yanıt verdi. 

Metrobüs hattı Silivri'ye uzatılacak mı?

KİPTAŞ Silivri 3. Etap projesinin tanıtımında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüs hattı Silivri'ye uzatılmasıyla ilgili de açıklama yaptı.

Cennet Mahallesi 1/5000 ölçekli plan değişikliği askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Cennet Mahallesi 5668-5669 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıktı..

Hasan Akgün'den metrobüs teşekkürü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “Metrobüs hattının, Büyükçekmece’miz ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu yıllardır dile getiriyorum. Yapılacak çalışmaların da yakından takipçisi olacağım” dedi.

Metrobüs hattı Silivri'ye kadar uzatılıyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbulluların beklediği metrobüs müjdesini verdi. Emecen, "Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." açıklamasında bulundu.

Küçükçekmece Cennet Mahallesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Küçükçekmece Cennet Mahallesi kamuya terkli alana ilişkin itiraz planı bugün askıya çıktı..

Metrobüs hatlarına yeni düzenleme!

Hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayan metrobüste olası kazaların önüne geçilmek için yeni önlemler alınıyor. İBB, metrobüs yolunu diğer yoldan ayıran bariyerlerin güçlendirilmesi için çalışma başlattı.

Silivri'ye metrobüs geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri halkına müjde verdi. Topbaş, "Silivri'ye kadar metrobüs hattı üzerinde çalışıyoruz." dedi.

İstanbul’a yeni metrobüs hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP'nin Büyükçekmece'de düzenlenen etkinliğinde konuştu. Topbaş, İstanbul'da yeni bir metrobüs hattının üzerinde çalışıldığını ve Büyükçekmece Sahili'nden TÜYAP’a kadar teleferik kurulacağının müjdesini verdi.

Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırları yeniden belirlenecek!

Yüreğir'in Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırlarında yapılacak olan imar revizyonları ile Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırları yeniden belirlenecek.

Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonu yenilecek mi Haberi

Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonu yenilecek mi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçükçekmece/Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonuna konforlu bir yaya ve engelli erişimi sağlamak amacıyla, mevcut yaya üstgeçidi yerine, D-100 Karayolu altına yeni bir yaya altgeçidi yapıyor. Altgeçit ana gövde olarak tamamlandı.


Ancak, yapımı tamamlanmak üzere olan yaya altgeçidinden Metrobüs İstasyonuna erişim için Yürüyen Merpen, Asansör ve Merpenler yapılacak. 45 gün sürecek olan bu çalışmalar esnasında  mevcut yaya üstgeçidi yıkılarak kaldırılacak ve Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonu da, 22 Haziran 2014 Pazar gününden itibaren geçici olarak kullanıma kapatılacak.


Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonunu kullanan vatandaşlarımızın çalışmalar süresince mağdur olmaması için; İstasyon bölgesine yaya yürüme mesafesinde bulunan Yeşilova Yaya Üstgeçidinden, Florya Metrobüs İstasyonuna, Yaya Rampası yapılmış ve kullanıma açıldı.


İmalatlar tamamlandıktan sonra Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonu yaya ve engelli kullanımı açısından daha konforlu bir şekilde...