03 / 05 / 2024

Cennetpınarı Gözetleme Kulesi 1.derece sit alanı

Cennetpınarı Gözetleme Kulesi 1.derece sit alanı

Osmaniye İli, Merkez İlçe, Çardak Köyü, 163 ada, 1 nolu parselde tespit edilen Cennetpınarı Gözetleme Kulesi'nin Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge tarafından 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilmesine karar verildi.

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Tarih Kırkpınar güreşlerinde dağıtılacak para ödüllerinin miktarı belli oldu

Edirne Belediyesi tarafından 1-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dereceye girecek ilk 64 pehlivana verilecek ödüller belli oldu. 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 1 Temmuz Cuma günü minik boy güreşçilerin çayıra çıkmasıyla başlayacak.

İbrahim ve Pınar Görücüoğlu'nun 7 senelik villa davasında yeni gelişme!

İş insanı Orhan Görücüoğlu'nun çocukları İbrahim ve Pınar Görücüoğlu 25 milyon liralık lüks tripleks villa yüzünden akrabaları Şeniz Bentürk ile girdiği hukuk savaşında yeni gerçekler gün yüzüne çıktı.

Muhit Mimarlık İnşaat Danışmanlık Bilişim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Muhit Mimarlık İnşaat Danışmanlık Bilişim Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  100  bin TL sermaye bedeli ile Göksel Çağlar Çınar, Gürbüz Aslan  ve Melih Aslan tarafından kuruldu.

SCADA Mimari Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Kalyon Holding tarafından 1 milyar dolar yatırımla kurulan Karapınar Güneş Santrali’nin Denetleme, Kontrol ve Veri Merkezi (SCADA) için açılan mimari tasarım yarışması sona erdi. Yarışmanın birinci "Vaha" isimli proje oldu. 

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Adıyaman Akpınar göleti projesi meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yapılması planlanan Akpınar göleti projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cemal Metin Avcı’nın Muğla'daki ‘Cüce’ adlı barı kapatıldı!

Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’nın Muğla'da bulunan Cüce’ adlı barı kapatıldı...

Sarıyer’deki Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi 5 yıllığına kiraya verildi!

Sarıyer'deki Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi’nin işletmesi Rumeli Feneri Orman ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’ne 5 yıllığına kiraya verildi. Dernek, kulenin giriş katında bulunan eğitim salonunu kafeye dönüştürdü, dışarıya masalar koydu. Tuvalet ve mescit de ekledi.

Sivas Gökpınar Gölü’ne 'bungalov evler' projesi!

Sivas Valiliği, Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Proje hakkında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, ''Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

Hırvatistan'daki depremde Zagreb Katedrali'nin güney kulesi büyük hasar gördü!

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bir çok bina ve Zagreb Katedrali'nin güney kulesinin büyük hasar gördü…

Bekir Pakdemirli'den deprem açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İran'ın Hoy kentinde gerçekleşen 5,9 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen Van Başkale'ye gitti. Pakdemirli, yaşanan depreme ilişkin, Özpınar, Güvendik ve Gelenler mahallerinde hasarların büyük olduğunu belirtti...

Gönenler Yapı İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Gönenler Yapı İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Güven tarafından kuruldu.

Cennetpınarı Gözetleme Kulesi 1.derece sit alanı Haberi

Cennetpınarı Gözetleme Kulesi 1.derece sit alanı

TOPLANTI TARİHİ VE NO   : 23.07.2014-108                             

TOPLANTI YERİ                 : ADANA

KARAR TARİHİ VE NO        : 23.07.2014-3978       

                          

Osmaniye İli, Merkez İlçe, Çardak Köyü, 163 ada, 1 nolu parselde tespit edilen Cennetpınarı Gözetleme Kulesi ve Nekropol Alanının 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tesciline ilişkin Osmaniye Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 21.10.2013 gün ve 1581 sayılı yazısı, Müze Müdürlüğü uzmanlarının 08.10.2013 günlü raporu okundu, ekleri ve işlem dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda;

Osmaniye İli, Merkez İlçe, Çardak Köyü, 163 ada, 1 nolu parselde...