21 / 05 / 2024

CEPHEDER mi kurulacak

CEPHEDER mi kurulacak

Cephe sektörünü tek çatı altında birleştirecek olan Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (CEPHEDER) kuruluşu için geri sayım başladı.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

2023’e kadar 50 yeni OSB kurulacak!

Üretime geçmiş 228 OSB’de 1 milyon 750 bin kişi istihdam ediliyor. Boş parsellerin tahsisiyle bu sayı 2.5 milyona çıkacak. 2023’e kadar 50 yeni OSB kurulacak. Altyapı yatırımlarına KDV muafiyetiyle, OSB’lerin yapım maliyeti azalacak…

Göztepe Özgürlük Parkı'na OMGİ mi kurulacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şu anda 4 dev gökdelenin yükseldiği eski arazinin hemen yanı başında bulunan Göztepe Özgürlük Parkı'na Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulması için Kadıköy Belediyesi'nden görüş istedi.

Bursa Batı OSB tarım arazisi üzerinde mi kurulacak?

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlandırılmak üzere Bursa'da kurulması planlanan Batı OSB arazisinin tarım arazisi olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya Döşemealtı'daki villa arsası alanına asfalt tesisi mi kurulacak?

Döşemealtı Belediyesi'nden villa arsası alarak ev yapanlar, evlerinin bitişiğine parke taşı ve asfalt tesisi kurularak cezalandırılıyor. Bölgede yaşayanlar imza kampanyası başlattı

Yunanistan ile Türkiye sınırına ortak doğalgaz merkezi mi kurulacak?

Sınır ihlali sonucu Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki doğalgaz anlaşmalarının sekteye uğraması yönünde konuşulanlar kapsamında Türkiye için yeni bir alternatif gündeme geldi.

Balıkesir Balya'da geri dönüşüm tesisi mi kurulacak?

Balıkesir'in Balya ilçesinde, 2010 yılında kurulan ve 3-4 ay faaliyet gösterdikten sonra kapatılan geri dönüşüm tesisinden geriye tonlarca çıkma lastik kaldı.

Antalya Gazipaşa Macar Mahallesi'nde balık çiftliği mi kurulacak!

Gazipaşa Belediye Meclisi'nin aldığı, "Macar Mahallesi açıklarına balık çiftliği kurulması" kararı ilçede yaşayan duyarlı vatandaşları ve çevrecileri ayağa kaldırdı.

Muğla Göcek Koyları'nda otel mi kurulacak?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otel kurulmasının mevcut mevzuata göre mümkün olmadığını bildirdi.

Malatya'da Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı. Orduzu Mişmişpark civarında kurulması planlanan Planetaryum ve Bilim Merkezi, yaklaşık 800 m2 alan üzerine kurulacak ve 5 katlı toplam 3560 m2 inşaat alanına sahip olacak.

Bartın Mugada Plajı'na termik santral mi kurulacak?

Amasra'da planlanan HEMA Termik Santralına karşı mücadele sürerken, Bartın Mugada Plajına da santral kurulacağı anlaşıldı. Santral iki köyün arasında olacak.

Akıllı ulaşım sistemleri için fakülte mi kurulacak?

Lütfi Elvan: "Akıllı ulaşım sistemleri konusunda Türkiye'de 4 yıllık eğitim programı bulunmuyor. Yükseköğretim Kurulumuzla görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah akıllı ulaşım sistemlerine yönelik yeni bölümler açmayı hedefliyoruz" dedi.

Seferihisar'a rüzgar santrali mi kurulacak?

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ Seferihisar'da kurulacak rüzgar santrali için imar planın değiştirildiğini ve konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı değişiklik ile 7 adet rüzgar türbininden oluşan santralin önü açıldığını söyledi.

CEPHEDER mi kurulacak Haberi

CEPHEDER mi kurulacak


Türkiye’de inşaat sektöründeki hızlı büyüme, malzeme üretimindeki teknolojik ilerleme, çevre ve tasarruf odaklı uygulamaların yaygınlaşması ile birlikte daha da gelişen cephe sektörü, artık Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği (CEPHEDER) çatısı altında toplanacak. Sektörün gelişmesine de katkı sağlayacak olan CEPHEDER’in kuruluş çalışmaları tamamlandı.


İnşaat sektörünün en önemli unsurlarından biri olarak son yıllarda çok hızlı gelişme başarısı gösteren cephe sektörü, tek çatı altında toplanacak. Tüzük çalışmaları tamamlanan ve kısa bir süre içinde kurulması beklenen Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği (CEPHEDER), sektörün en önemli ortak platformlarından biri olacak.

Sektörel sinerjiyi ortaya çıkaracak

CEPHEDER’in kuruluş sürecine katılan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Adil Baştanoğlu, ÇATIDER’in öncülük ettiği  kuruluş çalışmalarında yaklaşık 15 firma ile beraber hareket edildiğini söyleyerek, şu açıklamaları yaptı:

“Cephe...