17 / 05 / 2024

Cer Kontrol Ünitesi

Cer Kontrol Ünitesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Şehir içi raylı ulaşım araçları için 2023 yılına kadar yapılacak toplam yatırım tutarını, yaklaşık 13 milyar avro olarak hesaplıyoruz" dedi.

Günlük ev kiralama sistemi kontrol altına alınacak!

2016 yılında yaşanan hain terör saldırılarından önce, teröristlerin günlük kiralanan evlerde kaldığı ortaya çıktı. Kayıt dışı kiralamanın önüne geçmek için yetkililer düğmeye bastı. Yapılacak yasal düzenlemelerle günlük kiralama sistemi tamamen kontrol altına alınacak ve çözümler getirilecek.

3. havalimanı hava trafik kontrol kulesinin temeli atıldı!

Pininfarina ve Aecom tarafından tasarlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin temeli atılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi Temel Atma Töreni öncesinde düzenlenen basın toplantısına katılarak konuştu.

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı ile İlgili Toplantı Gerçekleştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından revizyon çalışması başlatılan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin temeli 26 Ekim'de atılıyor!

Lale çiçeğinden esinlenerek tasarlanan Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası'nın temeli 26 Ekim'de Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve IGA yöneticilerinin katılacağı törenle atılacak.

Vekon’dan ayna cepheli modüler yaşam ünitesi!

Vekon, sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Vekon, Türkiye’de yine bir ilke imza atarak, kütlesel yapı mantığını ortadan kaldıran Ayna Cepheli Modüler Yaşam Ünitesi’ni üretti.

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'ne dev ödül!

Üçüncü Havalimanı'nın trafik kontrol kulesi, 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandı. Kuleyi, Ferrari’nin tasarımcısı olan Pininfarina tasarladı.

Bayraklı Belediyesi 6 yılda 12 bin konutu kontrol etti!

Bayraklı Belediyesi 6 yılda 12 bin konutu kontrol etti. Analizleri yapılan yapıların yarısından fazlasının büyük bir depreme dayanamayacağı ortaya çıktı

3. Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temeli atıldı!

Yolcu kapasitesi itibarıyla dünyanın en büyük havacılık merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda lale figüründen esinlenerek tasarlanan Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temeli atıldı

Çeşme Gemi Trafik Kontrol Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Ege’de Çeşme’den Çanakkale’ye kadar 12 kuleden oluşan Gemi Trafik Kontrol Merkezi tamamlandı. 65 milyon liraya mal olan ve merkezi Bayraklı’da olan sistem, Ege Denizi’ni karış karış izleyecek.

Uşak'ta Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi açıldı!

Uşak Eşme koyunun ve geleceğe yönelik çalışmalar çerçevesinde Kolonkaya köyünde "Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi" törenle açıldı.

ATB Küçükbaş Hayvan Ünitesi'ni Afyon Bin Yapı inşa edecek!

ATB Canlı Hayvan Borsası Küçükbaş Hayvan Ünitesi inşaatı yapım işi ihalesi 18 Mart Cuma günü gerçekleştirildi, ihale sonucu en uygun fiyat teklifini veren Afyon Bin Yapı İnşaat Şirketi ile sözleşme imzalanmasına karar verildi

Çanakkale'de yeni binaların 3 boyutlu hali kontrol edilecek!

Çanakkale'de yeni imal edilen binaların estetik kalitesinin artırılması ve çevreye olan uyumlarının denetlenebilmesi amacıyla, ruhsat aşamasındaki binaların 3 boyutlu ve renkli olarak görünüşlerinin kontrol edilmesi çalışması başlatıldı.

Cer Kontrol Ünitesi Haberi

Cer Kontrol Ünitesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Milli Raylı Taşıt Sistemleri Geliştirilmesi (MİLRT) Projesi"ni değerlendirdi.


Şehir içi raylı taşıtların cer ve kontrol sistemlerinin yerli olarak geliştirilmesinin, Türkiye'ye büyük mesafe katettireceğini vurgulayan Işık, bu kapsamda geçen yıl bütçesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) iç kaynaklarıyla karşılanan, 1,7 milyon lira kaynaklı Milli Raylı Taşıt Sistemleri Geliştirilmesi Projesi için çalışmalara başlandığını söyledi.


Proje kapsamında, şehir içi tramvay ve metro araçlarında kullanılmak üzere Cer Motoru, Cer Kontrol Ünitesi, Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Işık, "Milli Raylı Taşıt Sistemleri Geliştirilmesi Projesi'nin, araç üstü saha testleriyle birlikte Kasım 2016'da tamamlanmasını hedefliyoruz.  Proje kapsamında geliştirilen cer sisteminin, Bursaray Duewag Metro Aracı ve Bozankaya Tramway...